Energie vergelijken Mensingeweer Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en ontvang een voordeel tot €238


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en razendsnel energieprijzen vergelijken in Mensingeweer? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Erkende organisaties zijn stroomleveranciers zoals Energiedirect.nl en Oxxio. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Mensingeweer? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw thuis. Hoe werkt dat vergelijken? Het is zo gepiept. Voer een postcode en huisnummer in, kies het geschatte verbruik (m3 gas en Kwh stroom) en kies het type meter (voor dubbel- of enkel tarief). Verder selecteer je jouw ideale looptijd van het energiecontract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of een altijd opzegbaar contract) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Vervolgens vergelijk je onmiddellijk de goedkoopste energieaanbieder. Per verstrekker ontdek je wat je per jaar kwijt bent en de beschikbare korting voor nieuwe klanten. Advies nodig? Op deze pagina blader je door uitgebreide informatie over stroom, gas en licht in Mensingeweer.

Alle aanbieders

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Makkelijk overstappen

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

De energierekening omlaag

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar eenvoudig €219

Bespaar direct op jouw stroom & gas Een goedkoop energiecontract afsluiten. Wie wil dat nou niet? Pak deze kans en stap over.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het lijkt een goede keuze: het energiecontract direct aangaan voor meerdere jaren. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan krijg je een hogere korting. Of toch niet? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Het tegendeel is waar: contracten met een lange looptijd zijn kostbaarder dan contracten die je vastzet voor de korte termijn. Wil je een goedkoop energiecontract in Mensingeweer? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van NLE .

Rekenvoorbeeld (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Looptijd Aanbieder Korting Bonus/maand Jaarkosten
1 jaar NLE €220 €18,33 €1.572,10
3 jaar NLE €360 €10 €1.692,10
5 jaar NLE €0 €0 €1.812,10

Bij contracten van 2 of 3 jaar zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Welke maatschappij levert betaalbare groene energie?

Groene stroom is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Windmolens, zonnecellen en water. Het duurzame hiervan is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. De gedachte is dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Gelukkig is dit vaak niet zo. Op basis van onze zoekmachine vergelijk je rap en soepel de populaire groene stroom leveranciers. Activeer hiervoor de filter “100% duurzame energieleveranciers Mensingeweer”. Tip: filter nu ook op stroom afkomstig van zonnepanelen/windmolens. Of zoek expliciet naar slechts groene stroom met NL oorsprong.

Populaire groene energie in Mensingeweer:

 1. Eneco
 2. Essent
 3. Powerpeers

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Iedere bewoner van Mensingeweer waar stroom wordt gebruikt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Hoe verschillend zijn deze meters? Bij een enkele meter betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Wanneer je een dubbele meter hebt kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. In de volksmond zijn dit piekuren (overdag) en een afwijkend tarief voor daluren (na 9 uur ’s avonds, in het weekend en met feestdagen). Welke van deze opties het goedkoopste is, verschilt enorm per situatie.

Consumeer jij een belangrijk deel van de energie tijdens daluren? Pas dan loont het dubbeltarief. Vergeet niet: het is best lastig om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Bijvoorbeeld de vrieskist of WIFI. En wil je meer doen in de daluren? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je planning dien je dus altijd aan te passen. En de winst is minimaal. Veel mensen zeggen daarom: het enkeltarief voldoet prima! Geld besparen door het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel vrijer. Bekijk direct de aanbieder Enexis.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Mensingeweer? Dan heb je de keuze tussen een vast of variabel tarief. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? Veel consumenten kiezen voor het vaste energietarief. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vaste tarieven
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan wijzigen de tarieven niet zolang het contract nog loopt. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan heb je daar geen profijt van. In en rondom Mensingeweer zijn de vaste energietarieven voor veel mensen populair.

Variabele tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen en andere afspraken worden herberekend. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, in Januari en in Juli. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. Deze prijsaanpassing is niet gemakkelijk te voorspellen. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet tevreden over jouw leverancier van energie en gas? Vind je de energienota aan de hoge kant? Doorgaans kun jij de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en direct overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Aanbieders geven jouw aantrekkelijke welkomstbonussen. Kan ik vandaag al overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik oversluiten?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Let dan zeker op de opzegtermijn van 4 weken. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Eerder opzeggen kan wel, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €212

 1. Controleer wat de einddatum van het contract is.
 2. Bekijk de actuele energietarieven gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Spot de beste en scherpste energie-leverancier.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. De nieuwgekozen energiemaatschappij sluit jouw energie netjes over.
 7. Deze kersverse overeenkomst gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen + zonnepanelen: werkt dat anders?

In Mensingeweer zonnepanelen op je adres actief? In dat geval wek jij zelf al energie op. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Groningen. Elke 12 maanden ontvang je daarvoor een vergoeding. Dit principe is ‘salderen’. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Haarzuilens.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Is dit een getal in de min? Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je bekijkt eenvoudig de aantrekkelijkste aanbieder die past bij jouw situatie. Tip: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Doorslaggevend: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Mensingeweer


Profiteer van de goedkoopste energie in Mensingeweer

Betaal jij teveel voor de stroom? Of is er sprake van verhuizing en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Ontdek nu direct de goedkoopste stroom in Mensingeweer (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen kan je nu online doen zonder moeite:

1. Vul je adresgegevens in (Groningen)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Wil je gebruik maken van groene stroom of niet?
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Vaststaande prijzen, of juist flexibel?
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Handige App
Gemakkelijk oversluiten
Scherpe aanbieding

logo essent

Essent

Betrouwbaar
Flexibele of vaste prijs
Interessante kortingen

logo eneco

Eneco

Toon thermostaat
Snel oversluiten
Goede welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Voor ondernemers
Hulp bij overstappen
Hoge aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

Energie Awards
Sympatieke service
Fikse aanbieding

logo current

Qurrent

Groene energie
Vaste prijs stroom
Flinke welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

100% groen
1 jarig contract
Flinke aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
Aangename service
Interessante kortingen

logo engie

Engie

Helemaal groen
Snel oversluiten
Flinke aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

Simpel bestelproces
Goede klantenservice
Hoge aanbiedingen

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
Tussentijds aanpassen
Interessante acties

logo budget energie

Budget Energie

Kan salderen
Overstaphulp
Concurrerende kortingen


Prijzen gas vergelijken in Mensingeweer

Jullie gasverbruik vormt voor een groot deel de energienota. Waarvoor gebruiken we gas? Nou om onze woningen op te warmen, om te douchen en om eten te bereiden. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Mensingeweer? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan bekijk jij eenvoudig de meest betaalbare leverancier. Op die pagina vind je actuele gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstpremies. Weten wat je voor gas kwijt bent? Kies de postcode, huisnummer en het geschatte jaarverbruik in, en check de laagste gastarieven voor jouw verbruik (De Marne). Een aantrekkelijke maatschappij aangetroffen? Stap dan direct online over. Dit stelt maar weinig voor. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. Binnen deze 2 weken kun je nog van het contract af. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Wetsinge.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven en regel de overstap online in de gemeente De Marne.