Energie vergelijken Meterik Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en krijg kortingen tot wel €240


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en snel energieprijzen vergelijken in Meterik? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Bekende namen zijn leveranciers van stroom als Clean Energy of Powerpeers. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Meterik? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw persoonlijke situatie. Hoe werkt dat vergelijken? Heel eenvoudig! Voer je postcode en huisnummer in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (stroom en gas) en kies het soort meter, (dit is een dubbele of enkele meter). Hierop volgend kies je de ideale looptijd van jouw contract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of maandelijkse opzegbare energie) en kies je het gewenste energietarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Vervolgens vind je meteen de goedkoopste energiemaatschappij. Per organisatie zie je de jaarlijkse kosten en de beschikbare welkomstkorting. Is het nieuw voor jou? Op onze website vind je rijke informatie over stroom, gas en licht in Meterik.

Alle energieaanbieders

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Gelijk oversluiten

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Goedkopere energierekening

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar tot wel €227

De goedkoopste stroom en gas Een goedkoop energiecontract afsluiten. Ook voor jou interessant? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Veel mensen denken als volgt: jouw energiecontract direct vastzetten voor meerdere jaren. Dit kan meestal tot vijf jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. Wanneer je langere tijd klant wordt zijn de voordelen nog veel groter. Klopt dat? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Nu moet je opletten: langdurige overeenkomsten hebben hogere prijzen i.v.m. een kortlopend contract. Wil je een goedkoop energiecontract in Meterik? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Energiedirect.nl .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Looptijd Aanbieder Korting Premie/maand Overzicht
1 jaar Energiedirect.nl €130 €10,83 €1.572,40
3 jaar Energiedirect.nl €420 €11,67 €1.692,40
5 jaar Energiedirect.nl €0 €0 €1.812,40

Bij een lang contract betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Voordelige groene energie, wie biedt dat aan?

Groene stroom wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het voornaamste punt is de besparing op CO2 en afvalstoffen. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Je hoort regelmatig dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Aan de hand van deze website vergelijk je vluchtig en moeiteloos de verschillende aanbieders van groene stroom. Klik het vakje “100% duurzame energieleveranciers Meterik”. Daarnaast kun je sorteren op energie opgewekt door windmolens en/of zonnepanelen. Of filter op alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Veel gekozen groene energie in Meterik:

 1. Allure Energie
 2. Leon Zeewolde
 3. Vattenfall

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Iedere bewoner van Meterik waar stroom wordt gebruikt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat is precies het verschil? In het geval van een enkele meter betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Bij de dubbele meters kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. We hebben het hier over piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een lager tarief in de daluren (laat in de avond, op zaterdagen en zondagen en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welk soort tarief het goedkoopste is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Consumeer jij meer dan 50% van jouw energie tijdens daluren? Pas dan loont het dubbeltarief. Neem dit in acht: het is een hele uitdaging om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Bijvoorbeeld de vrieskist of WIFI. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je planning dien je dus altijd aan te passen. En het levert niet veel op. Veel mensen zeggen daarom: het enkeltarief is eenvoudiger! Besparen met het dubbeltarief valt tegen. Daarbij ben je met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Lees online nu alles over de aanbieder Cogas.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Ga je overstappen van energie in Meterik? Het aanbod bestaat uit flexibele of vaststaande prijzen. Waarin verschillen deze van elkaar? En welk type tarief past bij mij? Veel consumenten kiezen voor het vaste energietarief. Graag informeren we je over de verschillen.

Vast tarief
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan wisselen de prijzen nooit zolang jouw contract loopt. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Gaan de prijzen omlaag? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In de plaats Meterik zijn de vaste energietarieven veelvuldig afgesloten.

Variabele tarieven
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom en leveringsvoorwaarden aangepast worden. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, doorgaans in de periode Juli en Januari. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De wisseling van prijzen is niet gemakkelijk te voorspellen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet tevreden over jouw aanbieder van gas en licht? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Dan kun je mogelijk je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Energieaanbieders bieden vaak goede welkomstpremies. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Maar hoe werkt dat precies? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik overstappen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van 1 maand. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €164

 1. Controleer hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Check energieprijzen aangepast op jouw woning.
 3. Selecteer de beste en voordeligste energie-aanbieder.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. Je mag het aanbod nog 14 dagen in overweging nemen.
 6. Jouw nieuwe energieaanbieder verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Dit fonkelnieuwe contract gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen + zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Meterik zonnepanelen op je adres actief? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Houd je elke maand stroom over? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Limburg. Elke 12 maanden wordt je hierin tegemoetgekomen. Dit heet salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Halfweg.

 1. Bereken je verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je bekijkt direct de meest aantrekkelijke leverancier voor jouw woning en verbruik. Tip: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Aanwijzing: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Meterik


Ontdek de goedkoopste energie in Meterik

Betaal jij teveel voor de stroom? Of heb je een nieuwbouwwoning en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Check nu gemakkelijk de goedkoopste stroom in Meterik (en gas). Energie vergelijken en oversluiten gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Limburg)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Dit is vast of variabel.
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook stadswarmte
Eenvoudig afsluiten
Flinke aanbieding

logo essent

Essent

Jaren actief
Flexibele gasprijs
Mooie aanbieding

logo eneco

Eneco

Verspillingscheck
Nette service
Scherpe aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Voor ondernemers
Tussentijds aanpassen
Hoge welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

24/7 app-contact
Snel overstappen
Sublieme acties

logo current

Qurrent

De Buurtmolen
Aangename service
Hoge aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Eigen windenergie
Verbruik aanpassen
Flinke aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Goede support
Hulp bij overstappen
Scherpe welkomstkorting

logo engie

Engie

97% tevredenheid
Contract wijzigen
Aanzienlijke acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
Vriendelijke service
Scherpe welkomstbonus

logo delta energie

Delta

Ook TV & Internet
Duidelijke voorwaarden
Goede welkomstbonus

logo budget energie

Budget Energie

Simpele producten
Snel af te sluiten
Aantrekkelijke kortingen


Prijzen gas vergelijken in Meterik

Ons gasverbruik is een belangrijk onderdeel van de energierekening. Gas wordt vooral gebruikt voor de verwarming van het huis, voor warm water en koken op een fornuis. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Meterik? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan check je gemakkelijk de goedkoopste gasmaatschappij. Via onze tool kun je alle gasprijzen bekijken, en ook de kortingsacties en welkomstcadeaus. Direct alle gasprijzen vergelijken? Vul de postcode, huisnummer en het m3-gasverbruik per jaar in, en vind de meest voordelige gas-tarieven voor jouw situatie (Horst aan de Maas). Een geschikte aanbieder kunnen vinden? Zet dan de overstap in werking. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. Binnen deze 2 weken kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Stap over binnen een paar minuten, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Wier.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en stap online over in de gemeente Horst aan de Maas.