Energie vergelijken Wedde Start met vergelijken en bespaar maar liefst €275


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Wedde? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Denk aan erkende stroommaatschappijen zoals Energieflex of Powerpeers. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Wedde? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw huis. Hoe doe ik dit? Eigenlijk is het kinderspel. Voer een postcode en huisnummer in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (m3 gas en Kwh stroom) en selecteer de gewenste meter (dubbel of enkel). Hierop volgend maak je een keuze voor de looptijd van jouw energiecontract (bijvoorbeeld 1 jaar of een flexibel maandcontract) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Aansluitend check je ogenblikkelijk de goedkoopste energieleverancier. Van elke energieaanbieder zie je wat je per jaar kwijt bent en de optionele welkomstkorting. Direct meer informatie lezen? Op onze website ontdek je rijke informatie over stroom, gas en licht in Wedde.

Alle aanbieders

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Snel online overstappen

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Bespaar op je energierekening

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar direct €252

Een lage stroom- en gasrekening. De energierekening naar beneden. Dat laat jij toch niet liggen? Pak deze kans en stap over.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Veel mensen denken als volgt: jouw energiecontract direct vastzetten voor meerdere jaren. Dit kan meestal tot vijf jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. En als loyale klant is de kortingsactie nog gunstiger. Ja toch? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Let nu goed op: contracten voor meerdere jaren zijn prijziger dan een kortdurend contract. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Wedde? Selecteer dan een 1-jarig contract. We hebben een berekening gemaakt van Qurrent .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (gerekend met een gemiddeld gezin)

Termijn Leverancier Korting Bonus/maand Totaal
1 jaar Qurrent €250 €20,83 €1.617,25
3 jaar Qurrent €110 €3,06 €1.737,25
5 jaar Qurrent €0 €0 €1.857,25

Bij langlopende contracten betaal jij een voordeliger tarief. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Voordelige groene energie, wie biedt dat aan?

Groene stroom heeft betrekking op energie die duurzaam is. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Denk dan aan wind, water en zon. Het grootste voordeel is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Vaak wordt beweerd dat groene stroom erg kostbaar is. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Aan de hand van deze website vergelijk je rap en eenvoudig leveranciers van groene stroom in jouw regio. Klik het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Wedde”. Optioneel kun je zelfs filteren op energie afkomstig van wind of de zon. Of ga voor alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Veel gekozen groene energie in Wedde:

 1. E.ON
 2. MAIN Energie
 3. Vattenfall

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elke inwoner van Wedde waar stroom verbruikt wordt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Bij een enkele meter betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Bij de dubbele meters heb je te maken met 2 tarieven. We hebben het hier over piekuren (overdag) en een goedkoper tarief in daluren (laat in de avond, in de weekenden en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welk tarief het meest geschikt is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Gebruik jij meer dan 50% van de energie tijdens deze daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Echter, let goed op: het vraagt nogal wat planning om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Bijvoorbeeld de koelkast of vriezer. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En de winst is minimaal. Daarom ons advies: een enkeltarief is duidelijker. Besparen met het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Bovendien ben je met het enkeltarief veel vrijer. Meer info? Bekijk details van leveranciers als Cogas.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Ga je overstappen van energie in Wedde? Dan kun je kiezen voor een vast of variabel tarief. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? En welk type tarief past bij mij? De populairste keuze is die van het vaste energietarief. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vast tarief
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan fluctueren de tarieven tijdens het contract niet. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Dalen de tarieven tussentijds? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In de plaats Wedde is het vaste energietarief de meest gekozen optie.

Variabel tarief
Kies jij het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en leveringsvoorwaarden fluctueren. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, in Januari en in Juli. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De prijsontwikkeling is moeilijk in te schatten. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet tevreden over jouw bedrijf dat stroom en gas levert? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Misschien kun je het oude energiecontract opzeggen en overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Maatschappijen werken met serieuze welkomstkortingen. Maar per wanneer kan ik overstappen? En hoe doe ik dat? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik overstappen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van meerdere weken. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Voortijdig switchen kan, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €221

 1. Ga na wat de einddatum van het contract is.
 2. Ga energieprijzen vergelijken aangepast op jouw woning.
 3. Spot de beste en scherpste aanbieder.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. Jullie aankomende leverancier is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. De vernieuwde prijsafspraak gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen + zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Wedde zonnepanelen op je adres actief? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Groningen. Iedere 12 maanden krijg je hier een vergoeding voor. In de volksmond is dat ‘salderen’. Zeker als je zonnepanelen hebt is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Rasquert.

 1. Bereken je verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Is dit getal negatief? Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Je vult het berekende stroomverbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je checkt nu de meest betaalbare stroomaanbieder voor jou. Doorslaggevend: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Kies de datum van overstappen. Doorslaggevend: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Wedde


Zo vind je de goedkoopste energie in Wedde

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of staat er een verhuizing op stapel en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Kies nu meteen de goedkoopste stroom in Wedde (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen doe je met de volgende stappen:

1. Vul je adresgegevens in (Groningen)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Vaste prijzen of juist meer variabel (meebewegen).
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook zonnepanelen
2 jaar vast of variabel
Fikse welkomstbonus

logo essent

Essent

Levert panelen
Meerdere contracten
Scherpe welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Variabele stroomprijzen
Scherpe aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
Hulp bij overstappen
Hoge aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
Sympatieke service
Goede welkomstkorting

logo current

Qurrent

Eigen zonnepark
Gemakkelijk oversluiten
Mooie welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Eigen windenergie
3 jaar vast of variabel
Aanzienlijke kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Gecompenseerd gas
Contract wijzigen
Goede welkomstkorting

logo engie

Engie

CO2 beperkt
Snel af te sluiten
Mooie aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

100% Wind-energie
Flexibele gasprijs
Aantrekkelijke acties

logo delta energie

Delta

Zeeuwse stroom
Goede service
Goede aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

14 dagen bedenktijd
Aangename service
Interessante acties


Prijzen gas vergelijken in Wedde

Jullie gasverbruik neemt een groot deel in van de maandelijkse energierekening. Gas gebruiken we om onze woningen op te warmen, voor een lekker warm bad en voor bijv. keukenapparaten. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Wedde? Met behulp van onze gas-vergelijker ontdek je in luttele seconden de aantrekkelijkste gasmaatschappij. Via onze tool vind je actuele gasprijzen, inclusief acties en welkomstcadeaus. Alle gasprijzen op een rij? Vul jouw postcode en gasverbruik op jaarbasis in, en achterhaal de gunstigste gas-prijzen in jouw woonplaats (Bellingwedde). Een geschikte leverancier gevonden? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit is niet moeilijk. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. Gedurende deze 14 dagen kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Stap over binnen een paar minuten, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Halfweg.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders en regel de overstap online in de gemeente Bellingwedde.