Energie vergelijken Bunschoten-Spakenburg Start met vergelijken en bespaar tot €236


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en spoedig energieprijzen vergelijken in Bunschoten-Spakenburg? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Denk hierbij aan stroomaanbieders zoals Anode Energie of Fenor. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Bunschoten-Spakenburg? Vergelijk de prijzen voor jouw thuis. Hoe werkt dat vergelijken? Het stelt maar weinig voor. Geef je postcode en huisnummer door, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (gas plus stroom) en geef aan welke meter je hebt (enkele- of dubbele meter). Daarna kies je de looptijd van de overeenkomst (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of maandelijks opzegbaar) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Hierna vergelijk je ogenblikkelijk de goedkoopste energieaanbieder. Per verstrekker tref je de prijs per jaar en de aantrekkelijke cashback-korting. Is het onbekend voor jou? Via deze website blader je door bruikbare info over stroom, gas en licht in Bunschoten-Spakenburg.

Alle aanbieders

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Snel overstappen van aanbieder

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Voordeel op de energierekening

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar eenvoudig €275

Minder betalen voor gas en stroom Een voordeliger energiecontract.Wie wil dat nou niet? Lees hieronder alle informatie.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het lijkt zo mooi: het energiecontract gewoon afsluiten voor een aantal jaren. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan reken je af tegen nog scherpere tarieven. Ja toch? De energiemarkt werkt net wat anders. Het tegendeel is waar: energiecontracten met een lange looptijd hebben hogere prijzen i.v.m. een kortlopend contract. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Bunschoten-Spakenburg? Selecteer dan een 1-jarig contract. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van NLE .

Een voorbeeld ter illustratie (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Duur Maatschappij Bonus Premie/maand Totaal
1 jaar NLE €250 €20,83 €1.525,00
3 jaar NLE €220 €6,11 €1.645,00
5 jaar NLE €0 €0 €1.765,00

Naarmate de contractperiode toeneemt daalt het tarief voor gas en stroom. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Welke aanbieder biedt goedkope groene energie?

Groene stroom wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het belangrijkste pluspunt is dat er geen uitstoot van CO2 is. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Veel mensen denken dat groene stroom erg kostbaar is. Gelukkig is dit vaak niet zo. Op basis van deze pagina vergelijk je vluchtig en zonder problemen groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Selecteer het vakje “100% duurzame energieleveranciers Bunschoten-Spakenburg”. Optioneel kun je zelfs filteren op energie afkomstig van windmolens en/of zonnepanelen. Of filter op alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Erkende leveranciers van groene stroom in Bunschoten-Spakenburg:

 1. Allure Energie
 2. Leon Zeewolde
 3. Vattenfall

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elke inwoner van Bunschoten-Spakenburg waar stroom verbruikt wordt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat is precies het verschil? In het geval van een enkele meter betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Bij een dubbele meter kun je kiezen voor 2 tarieven. Een prijs voor piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een lager tarief in de daluren (na 9 uur ’s avonds, in het weekend en met feestdagen). Welk tarief voor jullie het beste is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Gebruik jij meer dan de helft van jouw energie tijdens daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Maar let op: het vraagt nogal wat planning om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Onder andere koelapparatuur en routers. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je planning dien je dus altijd aan te passen. En de winst is minimaal. Veel mensen zeggen daarom: een enkeltarief is duidelijker. Bezuinigen door het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Daarbij ben je met een enkeltarief veel vrijer. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij Qurrent.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Bunschoten-Spakenburg? Dan is er de opties voor vaststaande en flexibele prijzen. Op welke punten wijken ze van elkaar af? En welk type tarief past bij mij? Veel consumenten kiezen voor de vaste energietarieven. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vaste tarieven
Ga jij voor het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven gedurende de contractperiode niet. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan profiteer je hier niet van. In de plaats Bunschoten-Spakenburg is het vaste energietarief voor veel mensen populair.

Variabele tarieven
Ga jij voor het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven binnen jouw contract opnieuw bepaald worden. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, in eind Juli en in begin Januari. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De wisseling van prijzen zijn niet met zekerheid te zeggen. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet tevreden over jouw leverancier van energie en gas? Vind je de energienota aan de hoge kant? Wellicht kun je het oude energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En de besparing is niet mals. Aanbieders bieden namelijk verrassende welkomstacties. Kan ik de overstap direct in gang zetten? En hoe doe ik dat? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik wisselen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van 30 dagen. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €171

 1. Check of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Vergelijk energieprijzen op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Spot de beste en aantrekkelijkste stroomleverancier.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. De aankomende leverancier zegt jouw huidige contract op.
 7. Deze aankomende overeenkomst zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen + zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Bunschoten-Spakenburg zonnepanelen op jullie huis? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Houd je elke maand stroom over? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Utrecht. Per jaar heb je dan recht op een compensatie. In de volksmond is dat ‘salderen’. Zeker als je zonnepanelen hebt is een vergelijking van energieprijzen een must. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Weidum.

 1. Bereken je verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Is dit een getal in de min? Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Vul ook je echte stroomverbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je vindt direct de voordeligste energiemaatschappij voor jouw woning en verbruik. Aanwijzing: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Advies: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Bunschoten-Spakenburg


Stap over naar de goedkoopste energie in Bunschoten-Spakenburg

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of ga je binnenkort verhuizen en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Kies nu moeiteloos de goedkoopste stroom in Bunschoten-Spakenburg (en gas). Energie vergelijken en oversluiten kan je nu online doen zonder moeite:

1. Vul je adresgegevens in (Utrecht)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Kies eventueel voor enkel aanbieders met groene energie.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? De opties zijn vast of variabel.
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook duurzaam
Duidelijke voorwaarden
Mooie welkomstpremie

logo essent

Essent

Levert ketels
Vaste prijs gas
Flinke aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Toon thermostaat
1 jaar vast of variabel
Mooie welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Groene windstroom
Maandelijks bijstellen
Scherpe aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

Energie Awards
Termijnbedrag wijzigen
Mooie welkomstcadeaus

logo current

Qurrent

Groene stroom
Persoonlijk advies
Mooie welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Bosgecompenseerd gas
Direct overstappen
Fikse welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Jong energiebedrijf
Vriendelijke service
Hoge aanbiedingen

logo engie

Engie

Klantbeoordeling: 8.5
Vaste prijs gas
Mooie welkomstcadeaus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Geen poespas
Snel af te sluiten
Fikse welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
Goede service
Aanzienlijke kortingen

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
Duidelijke voorwaarden
Scherpe welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Bunschoten-Spakenburg

Ons gasverbruik beslaat het grootste gedeelte van de energienota. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, om ons huis te verwarmen, voor heet water uit de kraan en om te koken. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Bunschoten-Spakenburg? Door onze gas-vergelijker te gebruiken tref jij makkelijk de meest voordelige aanbieder. Via onze tool bekijk je de huidige gasprijzen, inclusief acties en welkomstpremies. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Voer jouw locatie en het geschatte jaarverbruik in, en bekijk aantrekkelijke gastarieven voor jouw woning (Bunschoten). Een voordelige aanbieder kunnen vinden? Start vandaag nog met besparen! Dit stelt maar weinig voor. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. In dat tijdvak kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Waar wacht je op? Stap meteen over, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Middelie.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en stap online over in de gemeente Bunschoten.