Energie vergelijken Weidum Start met vergelijken en bespaar tot €255


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Weidum? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Denk aan stroommaatschappijen zoals Energiedirect.nl of NLE. En er komen steeds meer aanbieders bij. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Weidum? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw thuis. Hoe dat werkt? Het is bijzonder eenvoudig. Voer een postcode en huisnummer in, schat jouw verbruik (m3 gas en Kwh stroom) en selecteer de gewenste meter (een dubbele of enkele meter). Vervolgens maak je een keuze voor de looptijd van jouw energiecontract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Aansluitend vergelijk je regelrecht de goedkoopste energieleverancier. Van iedere leverancier tref je wat je per jaar kwijt bent en de beschikbare welkomstbonus. Meer weten over de verschillende aanbieders? Via deze pagina ontdek je uitgebreide informatie over gas, stroom en licht in Weidum.

Alle energieaanbieders

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Snel online overstappen

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Lagere prijzen voor energie

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar eenvoudig €247

Een lage gas- en stroomrekening De energierekening naar beneden. Binnen enkele minuten geregeld. Hieronder vind je alle uitleg.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het lijkt een goede keuze: jouw energiecontract gewoon ondertekenen voor een langdurige periode. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft is de kortingsactie nog gunstiger. Is dit waar? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Je zult het niet verwachten: langetermijncontracten zijn kostbaarder dan kortdurende prijsafspraken. Zoek je een goedkoop energiecontract in Weidum? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Budget Energie .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Contract Leverancier Bonus Bonus/maand 12 maanden
1 jaar Budget Energie €160 €13,33 €1.617,55
3 jaar Budget Energie €170 €4,72 €1.737,55
5 jaar Budget Energie €0 €0 €1.857,55

Naarmate de contractperiode toeneemt zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Is groene energie automatisch duurder dan grijze?

Groene stroom wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Denk aan water, wind en zon. De belangrijkste eigenschap dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom een hoger tarief heeft. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Met deze website vergelijk je vlot en probleemloos aanbieders van groene stroom in de buurt. Selecteer het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Weidum”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op stroom opgewekt door zonnepanelen/windmolens. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Populaire groene energie in Weidum:

 1. De Vastelastenbond
 2. Essent
 3. Noordelijk Lokaal Duurzaam

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elk gebouw in Weidum waar stroom wordt gebruikt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat is het onderscheid tussen de meters? In het geval van een enkele meter is er 1 tarief voor alle stroom. Wanneer je een dubbele meter hebt kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. Een prijs voor piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een apart tarief voor daluren (laat in de avond, op zaterdagen en zondagen en tijdens o.a. de paasdagen). Welk soort tarief resulteert in de laagste energierekening is, verschilt enorm per situatie.

Consumeer je het grootste gedeelte van jouw stroom op daluur tijden?Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Vergeet niet: het is best lastig om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Denk maar aan computers en keukenapparatuur. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. En de opbrengst is marginaal.Veel mensen zeggen daarom: een enkeltarief is duidelijker. Besparen met dubbeltarief is niet eenvoudig. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel vrijer. Bekijk alles over de maatschappij De Vastelastenbond.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Weidum? Dan heb je de keuze tussen een vast of variabel tarief. Op welke punten wijken ze van elkaar af? En wat past bij mijn situatie? In de basis kiezen de meeste mensen voor de vaste energietarieven. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vaste tarieven
Ga jij voor het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven nooit zolang jouw contract loopt. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In de regio Weidum is het vaste energietarief het meest populair.

Variabel tarief
Kies jij het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven gedurende jouw contractperiode wisselen. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, in Januari en in Juli. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De prijsontwikkeling is lastig te voorspellen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie huidige energie aanbieder? Vind je de energienota aan de hoge kant? Wellicht kun je het oude energiecontract opzeggen en overstappen. Overstappen loont. Aanbieders kunnen een aanbod doen met gigantische welkomstacties. Kan ik vandaag al overstappen? Wat moet ik dan exact doen? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik overgaan?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van een kleine maand. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Overstappen is mogelijk, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €178

 1. Bekijk wat de looptijd van het contract is.
 2. Check energieprijzen gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Spot de beste en goedkoopste stroomaanbieder.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. Je kunt 14 dagen overwegen of je het echt wilt.
 6. Jouw “nieuwe” energieaanbieder sluit jouw energie netjes over.
 7. De nieuwe verbintenis gaat in op de gekozen datum.

Overstappen + zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Weidum zonnepanelen op je adres actief? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Friesland. Is er een contractjaar verstreken, dan zal de maatschappij jou hierin tegemoetkomen. We spreken dan over salderen. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Bekijk eens het volgende stappenplan. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Reduzum.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je bekijkt direct de meest aantrekkelijke aanbieder voor jou. Aanwijzing: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Kies de datum van overstappen. Goed om te weten: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Weidum


Zo vind je de goedkoopste energie in Weidum

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Check nu eenvoudig de goedkoopste stroom in Weidum (en gas). Overstappen na de energievergelijking kan je nu online doen zonder moeite:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Friesland)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Selecteer het gewenste energietarief. Vaststaande prijzen, of juist flexibel?
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Handige App
Nette klantenservice
Aanzienlijke acties

logo essent

Essent

VerbruiksManager
Variabele gasprijzen
Flinke welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Verspillingscheck
Goede service
Flinke aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Groene windstroom
Vriendelijke service
Verleidelijke acties

logo oxxio

Oxxio

Energiebuddy
Direct overstappen
Sublieme acties

logo current

Qurrent

Groenste leverancier
2 jaar vast of variabel
Concurrerende kortingen

logo green choice

Green Choice

Eigen windenergie
Charmante service
Goede welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Gecompenseerd gas
Variabele gasprijzen
Hoge welkomstbonus

logo engie

Engie

Ook voor ZZP
Overstapservice
Goede welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Altijd duurzaam
Meerdere contracten
Hoge aanbiedingen

logo delta energie

Delta

Ook TV & Internet
Snel oversluiten
Fikse welkomstbonus

logo budget energie

Budget Energie

Kan salderen
Snel oversluiten
Interessante acties


Prijzen gas vergelijken in Weidum

Het verbruik van gas vormt voor een groot deel de energienota. Gas gebruiken we voor de verwarming, om te douchen en voor sommige keukenapparatuur. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Weidum? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan bekijk jij meteen de voordeligste leverancier. Via onze tool vind je actuele gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstpremies. Direct alle gasprijzen vergelijken? Vul de postcode, huisnummer en het m3-gasverbruik per jaar in, en achterhaal de goedkoopste gasprijzen voor jouw locatie en gasverbruik (Littenseradiel). Een aantrekkelijke maatschappij aangetroffen? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. De nieuwe aanbieder regelt dit. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. Binnen deze 2 weken mag je het contract altijd nog ontbinden. Stap nu over in een paar minuten, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Hank.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en stap online over in de gemeente Littenseradiel.