Energie vergelijken Middelie Vergelijk alle energieleveranciers en bespaar tot €230


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en binnen mum van tijd energieprijzen vergelijken in Middelie? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Vertrouwde namen zijn stroomaanbieders als Anode Energie en Vattenfall. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Middelie? Vergelijk de prijzen voor jouw woning. Hoe doe ik dit? Het is zo gepiept. Vul je locatie in, schat jouw verbruik (stroom en gas) en selecteer de gewenste meter (dit is een dubbele of enkele meter). Vervolgens kies je de ideale looptijd van het contract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of een tijdelijk energiecontract) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Vervolgens ontdek je meteen de goedkoopste energieleverancier. Van iedere maatschappij tref je wat je per jaar kwijt bent en de geldende welkomstbonus. Hulp nodig bij kiezen? Via deze pagina vind je alle details over gas, stroom en licht in Middelie.

Alle maatschappijen

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Snel online overstappen

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Voordeel op de energierekening

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar tot €215

Een lage stroom- en gasrekening. Minder betalen voor je energie. Dat wil toch iedereen? Bekijk direct meer informatie

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt zo mooi: het energiecontract direct afsluiten voor een aantal jaren. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft is de kortingsactie nog gunstiger. Of toch niet? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Nee, het wordt nog mooier: energiecontracten met een lange looptijd kennen duurdere prijzen in vergelijking met kortlopende contracten. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Middelie? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van NLE.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (op basis van gemiddeld gezin)

Looptijd Leverancier Bonus Bonus/maand Totaal
1 jaar NLE €190 €15,83 €1.572,70
3 jaar NLE €160 €4,44 €1.692,70
5 jaar NLE €0 €0 €1.812,70

Bij een lang contract daalt het tarief voor gas en stroom. Maar de welkomstbonus compenseert dit. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Waar moet ik zijn voor goedkope groene energie?

Groene stroom heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het voornaamste punt is dat er geen CO2 vrijkomt. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Veel mensen denken dat groene stroom een hoger tarief heeft. Dat is vaak niet het geval. Aan de hand van deze pagina vergelijk je vluchtig en eenvoudig leveranciers van groene stroom in jouw regio. Klik het vakje “100% duurzame energieleveranciers Middelie”. Je kunt ook filteren op energie opgewekt door zonnepanelen of juist windmolens. Of zoek naar in eigen land opgewekte groene energie.

Veel gekozen groene energie in Middelie:

 1. Anode Energie
 2. MAIN Energie
 3. Pure Energie

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Iedere bewoner van Middelie waar stroom verbruikt wordt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat is precies het verschil? In het geval van een enkele meter betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Bij een dubbele meter kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. Een tarief voor de piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een apart tarief voor daluren (na 9 uur ’s avonds, in het weekend en tijdens o.a. de paasdagen). Welk soort tarief het voordeligst is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Gebruik je relatief veel van jouw stroom op daluur momenten? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Vergeet niet: het is niet altijd gemakkelijk om energie met name in de daluren te gebruiken. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Denk maar aan de koeling en de standby-standen. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En de opbrengst is marginaal.Wij adviseren daarom: ga voor het enkeltarief. Geld besparen door het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Bovendien ben je met het enkeltarief veel meer flexibel. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij De Vastelastenbond.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Middelie? Het aanbod bestaat uit een vast of variabel tarief. Maar wat is precies het onderscheid? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? In de basis kiezen de meeste mensen voor de vaste energietarieven. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vast tarief
Kies je het vaste tarief? Dan fluctueren de prijzen niet zolang het contract nog loopt. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan profiteer je hier niet van. In Middelie zijn de vaste energietarieven de meest gekozen optie.

Variabele tarieven
Prefereer jij het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en andere afspraken veranderen. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, doorgaans in de periode Juli en Januari. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De ontwikkelingen van de prijzen is doorgaan lastig te schatten. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet blij met jouw actuele energieleverancier? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Tegenwoordig kan jij wellicht jouw huidige energiecontract opzeggen en daarna overstappen. Overstappen loont. Aanbieders van energie en gas bieden je formidabele welkomstacties. Kan ik vandaag al overstappen? En hoe doe ik dat? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik overgaan?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van een kleine maand. Opzeggen is dan altijd gratis. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €145

 1. Controleer hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Check de laagste energieprijzen gebaseerd op jouw situatie.
 3. Spot de beste en lucratiefste stroomleverancier.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. Je toekomstige leverancier is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Het kersverse contract gaat in op de gekozen datum.

Overstappen met zonnepanelen: werkt dat anders?

In Middelie zonnepanelen op jouw woning? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Noord-Holland. Per jaar zul je hier een compensatie voor krijgen. Dit principe is ‘salderen’. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Hank.

 1. Bereken je verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Dit kan een negatief getal zijn. Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je treft nu de goedkoopste stroomaanbieder voor jou. Advies: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Kies de datum van overstappen. Hint: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Middelie


Zo vind je de goedkoopste energie in Middelie

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Zoek nu probleemloos de goedkoopste stroom in Middelie (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Noord-Holland)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Selecteer het gewenste energietarief. Vaste of juist variabele prijzen?
7. Bekijk de zoekresultaten en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
Maandelijks bijstellen
Goede aanbieding

logo essent

Essent

VerbruiksManager
Gemakkelijk oversluiten
Mooie welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Ook bronwarmte
Vaste prijs stroom
Fikse welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
Flexibele stroomprijs
Hoge welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
Verschillende contracten
Mooie aanbieding

logo current

Qurrent

Groene stroom
Nette klantenservice
Prominente acties

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Betalen in termijnen
Aanzienlijke kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Prepaid
Goede klantenservice
Aantrekkelijke acties

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
Direct overstappen
Hoge welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

Altijd duurzaam
Direct overstappen
Scherpe welkomstkorting

logo delta energie

Delta

Puur Zeeuws Groen
Inzicht in je verbruik
Mooie welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

Beoordeling: 8.1
Maandelijks bijstellen
Interessante acties


Prijzen gas vergelijken in Middelie

Ons gasverbruik heeft een groot aandeel in de energierekening. Gas gebruiken we om ons huis te verwarmen, voor heet water uit de kraan en om het fornuis te gebruiken. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Middelie? Door onze gas-vergelijker te gebruiken bekijk jij binnen mum van tijd de aantrekkelijkste aanbieder. Op energieaanbiedingvergelijken.nl zoek je snel alle gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstpremies. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Vul jouw postcode en het m3-gasverbruik per jaar in, en vind de laagste gasprijzen voor jouw verbruik (Zeevang). Een aantrekkelijke maatschappij aangetroffen? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit vergt verder geen kennis. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Gedurende deze 14 dagen kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Stap vandaag nog over, en pak die welkomstbonus! Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Wijckel.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en start met besparen in de gemeente Zeevang.