Energie vergelijken Burgerveen Vergelijk de energieaanbieders en ontvang een voordeel tot €264


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en haastig energieprijzen vergelijken in Burgerveen? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Toonaangevende partijen zijn stroomleveranciers zoals bijv. Vrijopnaam of Leon Zeewolde. En er komen steeds meer aanbieders bij. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Burgerveen? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw woning. Hoe gaat dat? Eigenlijk is het kinderspel. Vul jouw postcode + huisnummer in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (gas plus stroom) en kies het soort meter, (dubbel of enkel). Verder kies je de looptijd van het contract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of maandelijks opzegbaar) en kies je het gewenste energietarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Hierop volgend vergelijk je meteen de goedkoopste energie. Per organisatie check je de kosten op jaarbasis en de hoogte van de welkomstpremie. Zoek je wat handig naslagwerk? Hier vind je alle details over gas, stroom en licht in Burgerveen.

Alle aanbieders

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Overstappen is zo gepiept

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

De energierekening omlaag

Vergelijk alle tarieven, en bespaar direct €234

De goedkoopste stroom en gas Minder betalen voor je energie. Dat wil toch iedereen? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt voor de hand liggend: jouw energiecontract direct voor een aantal jaar vastzetten. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. En als loyale klant zijn de voordelen nog veel groter. Of juist niet? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Let nu goed op: contracten voor meerdere jaren zijn kostbaarder dan een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Direct een goedkoop energiecontract in Burgerveen? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Zie ook het onderstaande voorbeeld van Engie .

Rekenvoorbeeld (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Duur Leverancier Premie Korting/maand Jaarkosten
1 jaar Engie €140 €11,67 €1.525,20
3 jaar Engie €260 €7,22 €1.645,20
5 jaar Engie €0 €0 €1.765,20

Naarmate de contractperiode toeneemt zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene stroom is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Denk dan aan wind, water en zon. Het voornaamste punt is de besparing op CO2 en afvalstoffen. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Vaak wordt beweerd dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Middels energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je vluchtig en moeiteloos alle groene-stroom maatschappijen. Hiervoor kies je het selectievakje “alleen duurzame energieleveranciers Burgerveen”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op stroom opgewekt door zonnepanelen/windmolens. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Populaire groene energie in Burgerveen:

 1. Clean Energy
 2. Fenor
 3. UnitedConsumers

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elke inwoner van Burgerveen met een energieaansluiting heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Hoe verschillend zijn deze meters? Bij deze enkele meters heb je te maken met 1 tarief. Wanneer je een dubbele meter hebt zijn er twee tarieven. In de volksmond zijn dit piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een goedkoper tarief in daluren (later op de avond, vroeg in de ochtend en tijdens o.a. de paasdagen). Welke optie voor jou het meest geschikt is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Verbruik jij een belangrijk deel van jouw energie op daluur tijden?Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Echter, let goed op: het is soms best moeilijk om stroom vooral in de daluren te consumeren. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Onder andere computers en keukenapparatuur. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Dit vergt dus een hele andere planning. Het levert ook nog eens weinig op. Onze tip is: een enkeltarief is duidelijker. Bezuinigen door het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Overigens ben je met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Lees online nu alles over de aanbieder Vrijopnaam.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Burgerveen? Dan is er de opties voor vaste en variabele tarieven. Wat is nu precies het verschil? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? Een veel gekozen mogelijkheid is het vaste energietarief. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vaste tarieven
Prefereer jij het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen tijdens het contract niet. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In de plaats Burgerveen zijn de vaste energietarieven het meest populair.

Variabel tarief
Prefereer jij het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas en leveringsvoorwaarden opnieuw bepaald worden. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, vaak in het voorjaar en najaar. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De tarieven en prijsverandering is moeilijk in te schatten. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Ben je ontevreden over jouw huidige energie aanbieder? Betaal je teveel voor stroom en gas? Wellicht kun je je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en overstappen. En de besparing is niet mals. Energieleveranciers geven namelijk enorme welkomstacties. Maar per wanneer kan ik overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik wisselen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van meerdere weken. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Voortijdig switchen kan, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €265

 1. Achterhaal wanneer jouw contract afloopt.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Spot de beste en lucratiefste energie-aanbieder.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. Je nieuwe energieaanbieder verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Deze kersverse overeenkomst wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen en zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Burgerveen zonnepanelen op jullie huis? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Noord-Holland. Elke 12 maanden zal de maatschappij jou hierin tegemoetkomen. In de volksmond is dat ‘salderen’. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Wellerlooi.

 1. Maak een begroting van het verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je checkt meteen de meest voordelige stroomleverancier die past bij jouw situatie. Tip: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Suggestie: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Burgerveen


Stap over naar de goedkoopste energie in Burgerveen

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of een nieuwe woning gekocht en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Bekijk nu makkelijk de goedkoopste stroom in Burgerveen (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie kan je nu online doen zonder moeite:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Noord-Holland)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Vaste prijzen of juist meer variabel (meebewegen).
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
Flexibele of vaste prijs
Hoge aanbieding

logo essent

Essent

Bekende leverancier
Snel overstappen
Goede welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

Slimme thermostaat
Goede klantenservice
Prominente acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
Diverse prijsafspraken
Scherpe aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Altijd groene stroom
2 jarig contract
Interessante acties

logo current

Qurrent

Slimme meter
Online account
Hoge aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Meest klantvriendelijk
Gemakkelijk oversluiten
Mooie welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Verbruik aanpassen
Goede welkomstbonus

logo engie

Engie

Klantbeoordeling: 8.5
Goede service
Mooie aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Sinds 2002
Snel overstappen
Goede aanbieding

logo delta energie

Delta

Slim wonen tips
Behulpzame service
Interessante acties

logo budget energie

Budget Energie

Zonne-energie
Overstaphulp
Scherpe aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Burgerveen

Ons gasverbruik beslaat het grootste gedeelte van de energierekening. Het gas wordt doorgaans gebruikt voor de verwarming van het huis, om water op te warmen en voor sommige keukenapparatuur. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Burgerveen? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan bekijk jij snel & overzichtelijk de goedkoopste aanbieder. Op energieaanbiedingvergelijken.nl doorzoek je de gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstcadeaus. Weten wat jij per maand kunt besparen? Voer jouw locatie en gasverbruik op jaarbasis in, en ontdek de laagste gasprijzen voor jouw woning (Haarlemmermeer). Een betaalbare gasmaatschappij gezien? Start vandaag nog met besparen! Dit is niet moeilijk. Het contract ontbinden doe je niet zelf. De nieuwe aanbieder regelt dit. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. In dat tijdvak mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Stap nu over in een paar minuten, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Midlaren.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Haarlemmermeer.