Energie vergelijken Wellerlooi Start met vergelijken en bespaar maar liefst €289


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en gauw energieprijzen vergelijken in Wellerlooi? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Hierbij kun je denken aan stroomleveranciers zoals bijv. Energiedirect.nl en Pure Energie. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Wellerlooi? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw thuis. Hoe werkt dat vergelijken? Het is een fluitje van een cent. Voer je postcode en huisnummer in, kies het geschatte verbruik (stroom plus gas) en selecteer de elektriciteitsmeter (enkele- of dubbele meter). Aansluitend kies je de ideale looptijd van jouw energiecontract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Aansluitend vergelijk je regelrecht de goedkoopste energieleverancier. Van iedere energieaanbieder tref je de jaarlijkse kosten en de aantrekkelijke welkomstbonus. Is het nieuw voor jou? Hier tref je alle details over gas, stroom en licht in Wellerlooi.

Alle organisaties

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Overstappen is zo gepiept

Check je besparing en sluit online snel over

Minder betalen voor energie

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar tot €198

Een laag tarief voor gas en stroom Een goedkoop energiecontract afsluiten. Dat wil toch iedereen? Hieronder vind je alle uitleg.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het klinkt zo logisch: jouw energiecontract slim ondertekenen voor een langdurige periode. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan zijn de voordelen nog veel groter. Mee eens? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Nu moet je opletten: lange verbintenissen zijn duurder dan contracten die je vastzet voor de korte termijn. Direct een goedkoop energiecontract in Wellerlooi? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. We hebben een berekening gemaakt van Oxxio .

Een voorbeeld (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Duur Maatschappij Premie Premie/maand Kostenplaatje
1 jaar Oxxio €200 €16,67 €1.617,75
3 jaar Oxxio €210 €5,83 €1.737,75
5 jaar Oxxio €0 €0 €1.857,75

Bij een contract van bijv. 5 jaar betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Waar vind ik betaalbare groene energie?

Groene stroom heeft betrekking op energie die duurzaam is. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Windmolens, zonnecellen en water. Het grote positieve aspect is dat er geen uitstoot van CO2 is. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. De gedachte is dat groene stroom duurder is dan grijze energie. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Met onze tool vergelijk je supersnel en vloeiend leveranciers van groene stroom in jouw regio. Klik wel even op het vakje met: “uitsluitend duurzame energieleveranciers Wellerlooi”. Optioneel kun je zelfs filteren op stroom afkomstig van windmolens of zonnepanelen. Of beperk je zoekopdracht tot enkel groene stroom uit Nederland.

Erkende leveranciers van groene stroom in Wellerlooi:

 1. Clean Energy
 2. Leon Zeewolde
 3. Pure Energie

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Iedere bewoner van Wellerlooi waar energie geleverd wordt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Bij een enkele meter is er 1 tarief voor alle stroom. Wanneer je een dubbele meter hebt kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. Een tarief voor de piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een goedkoper tarief in daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, in de weekenden en met bijv. kerst). Welk tarief de laagste prijs geeft is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Consumeer je het leeuwendeel van jouw stroom op daluur tijden?Pas dan loont het dubbeltarief. Maar let op: het is soms best moeilijk om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Onder andere de vrieskist of WIFI. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. En het levert niet veel op. Daarom ons advies: het enkeltarief voldoet prima! Geld besparen door het dubbeltarief is niet eenvoudig. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Check alle details over Energiedirect.nl.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Ga je overstappen van energie in Wellerlooi? Dan is er de opties voor een vast of variabel tarief. Op welke punten wijken ze van elkaar af? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? Veel consumenten kiezen voor de vaste energietarieven. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vast tarief
Kies je het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Dalen de tarieven tussentijds? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In Wellerlooi is het vaste energietarief voor veel mensen populair.

Variabel tarief
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas en andere afspraken opnieuw bepaald worden. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De ontwikkelingen van de prijzen kun je lastig aan zien komen. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet blij met jouw aanbieder van gas en licht? Vind je de energienota aan de hoge kant? Misschien kun je je actuele energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Aanbieders van energie en gas hanteren doorgaans goede welkomstbonussen. Wanneer kan ik de overstap maken? Hoe gaat dat in z’n werkt? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik overstappen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Let dan zeker op de opzegtermijn van 4 weken. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €144

 1. Pluis uit wanneer jij mag overstappen.
 2. Check energieprijzen gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Filter de beste en betaalbaarste stroomleverancier.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. De toekomstige maatschappij regelt de overstap.
 7. Het aankomende contract is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen en zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Wellerlooi zonnepanelen op je adres actief? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Limburg. Elk jaar compenseren ze je hiervoor. We spreken dan over salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Bekijk eens het volgende stappenplan. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Reitsum.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Komt hier een negatief cijfer uit? Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je ziet direct de meest aantrekkelijke leverancier die past bij jouw situatie. Tip: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Kies de datum van overstappen. Let op: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Wellerlooi


Stap over naar de goedkoopste energie in Wellerlooi

Betaal jij teveel voor de stroom? Of staat er een verhuizing op stapel en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Vind nu eenvoudig de goedkoopste stroom in Wellerlooi (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Limburg)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Geef aan of je duurzame energie wil.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Vaste prijzen of juist meer variabel (meebewegen).
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Handige App
Verbruik advies
Goede welkomstpremie

logo essent

Essent

Jaren actief
Variabele gasprijzen
Prominente kortingen

logo eneco

Eneco

Uniek EcoGas
Goede service
Goede welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
Vriendelijke service
Mooie aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Supereasy
Overstaphulp
Flinke welkomstcadeaus

logo current

Qurrent

Groene energie
Diverse prijsafspraken
Goede aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Meest klantvriendelijk
Snel oversluiten
Aanzienlijke acties

logo energie flex

EnergieFlex

Gecompenseerd gas
3 jarig contract
Hoge welkomstpremie

logo engie

Engie

Klantbeoordeling: 8.5
Hulp bij overstappen
Sublieme kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

100% Wind-energie
1 jaar vast of variabel
Aantrekkelijke acties

logo delta energie

Delta

Warmtepompen
Goede klantenservice
Interessante acties

logo budget energie

Budget Energie

Kan salderen
Flexibele gasprijs
Scherpe welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Wellerlooi

Het verbruik van gas vormt voor een groot deel de energienota. Gas wordt vooral gebruikt voor de verwarming, om water op te warmen en voor bijv. keukenapparaten. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Wellerlooi? Door onze gas-vergelijker te gebruiken check je zonder moeite de aantrekkelijkste maatschappij. Via onze tool vind je actuele gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstbonussen. Weten wat je voor gas kwijt bent? Kies de postcode, huisnummer en het m3-gasverbruik per jaar in, en ontdek de gunstigste gas-prijzen in jouw woonplaats (Bergen (L.)). Een geschikte partij achterhaald? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit vergt verder geen kennis. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. De nieuwe aanbieder regelt dit. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. Binnen dit stadium mag je het contract altijd nog ontbinden. Waar wacht je op? Stap meteen over, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Nu ook online: Energie vergelijken Hantumhuizen.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en stap online over in de gemeente Bergen (L.).