Energie vergelijken Midlaren Vergelijk alle energieleveranciers en krijg een korting tot €263


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Midlaren? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Ongetwijfeld ken je wel stroommaatschappijen zoals Energiedirect.nl of Noordelijk Lokaal Duurzaam. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Midlaren? Vergelijk de prijzen voor jouw huis. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het is zo gepiept. Voer een postcode en huisnummer in, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (kWh stroom en m3 gas) en geef aan welke meter je hebt (een dubbele of enkele meter). Daarna kies je de looptijd van de overeenkomst (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of maandelijks opzegbaar) en selecteer je een vast of variabel tarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Vervolgens tref je ogenblikkelijk de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere organisatie ontdek je wat je per jaar kwijt bent en de geldende welkomstbonus. Precies weten hoe het allemaal werkt? Via deze pagina lees je uitvoerige details over stroom, gas en licht in Midlaren.

Alle aanbieders

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Makkelijk overstappen

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Goedkopere energierekening

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar eenvoudig €253

De goedkoopste stroom en gas Op kosten voor energie besparen. Binnen enkele minuten geregeld. Pak deze kans en stap over.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Veel mensen denken als volgt: jouw energiecontract slim aangaan voor meerdere jaren. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. En als je lang kant blijft ontvang je een leuke korting. Klopt dat? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Let nu goed op: energiecontracten met een lange looptijd zijn kostbaarder dan een kortdurend contract. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Midlaren? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van EnergieFlex .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (gemiddeld gezin)

Looptijd Aanbieder Korting Korting/maand 12 maanden
1 jaar EnergieFlex €230 €19,17 €1.572,90
3 jaar EnergieFlex €200 €5,56 €1.692,90
5 jaar EnergieFlex €0 €0 €1.812,90

Bij een lang contract betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene stroom wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Voorbeeld zijn zon en wind. Het duurzame hiervan is de besparing op CO2 en afvalstoffen. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. De gedachte is dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Via energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je vluchtig en gemakkelijk groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Selecteer het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Midlaren”. Daarnaast kun je sorteren op stroom opgewekt door zonnepanelen/windmolens. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar in eigen land opgewekte groene energie.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Midlaren:

 1. Clean Energy
 2. Engie
 3. Vrijopnaam

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elk huis in Midlaren die energie verbruikt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Bij deze enkele meters heb je te maken met 1 tarief. Bij de dubbele meters kunnen de tarieven worden uitgesplitst. In de volksmond zijn dit piekuren (overdag) een een prijs voor daluren (na 9 uur ’s avonds, in het weekend en nationale feestdagen). Welk tarief voor jullie de laagste prijs geeft is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Gebruik jij meer dan 50% van de energie tijdens daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Houdt dit in gedachten: het is niet altijd gemakkelijk om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. De meest producten staan thuis continu aan. Bijvoorbeeld de koeling en de standby-standen. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Dit vergt dus een hele andere planning. Het levert ook nog eens weinig op. Onze tip is: het enkeltarief is eenvoudiger! De energierekening verlagen met het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Bekijk direct de aanbieder Energiedirect.nl.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Midlaren? Het aanbod bestaat uit een variabel en vast tarief. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? En wat past bij mijn situatie? Het gros van de woningen gebruikt het vaste energietarief. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vaste tarieven
Ga jij voor het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen tijdens het contract niet. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Gaan de prijzen omlaag? Dan heb je daar geen profijt van. Rondom Midlaren zijn de vaste energietarieven veelvuldig afgesloten.

Variabele tarieven
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie gedurende jouw contractperiode aangepast worden. Dit gebeurd meermaals per jaar, in eind Juli en in begin Januari. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De prijsontwikkeling is doorgaan lastig te schatten. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Ben je ontevreden over jouw huidige energie aanbieder? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Tegenwoordig kan jij wellicht jouw huidige energiecontract opzeggen + overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Energieaanbieders bieden vaak gigantische welkomstkortingen. Maar per wanneer kan ik overstappen? Maar hoe werkt dat precies? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik wisselen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Hou dan rekening met de opzegtermijn van een kleine maand. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Overstappen is mogelijk, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €268

 1. Trek na wanneer jij mag overstappen.
 2. Check energieprijzen op basis van jouw gegevens.
 3. Spot de beste en goedkoopste stroomleverancier.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. Jullie aanstaande energieleverancier regelt de overstap.
 7. Deze aankomende overeenkomst is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen met zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Midlaren zonnepanelen op jouw woning? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Houd je elke maand stroom over? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Drenthe. Per jaar wordt je hierin tegemoetgekomen. In de volksmond is dat ‘salderen’. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Hantumhuizen.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je ontdekt nu de meest betaalbare maatschappij voor jouw situatie. Advies: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Kies een overstapmoment. Tip: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Midlaren


Zo vind je de goedkoopste energie in Midlaren

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Vind nu zonder moeite de goedkoopste stroom in Midlaren (en gas). Overstappen na de energievergelijking is een fluitje van een cent:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Drenthe)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Geef aan of je uitsluitend groene energie wil vergelijken.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Je hebt de keuze uit variabel en vast.
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Steeds duurzamer
Goede medewerkers
Mooie welkomstkorting

logo essent

Essent

Ook alleen gas
Tussentijds aanpassen
Goede aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Verspillingscheck
Online verbruik inzien
Hoge welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ook alles-in-1
Nette service
Scherpe welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

Supereasy
Flexibele gasprijs
Interessante acties

logo current

Qurrent

Windtegoed
Flexibele gasprijs
Goede welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Meest klantvriendelijk
Snel af te sluiten
Flinke welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Sociaal Groen
Termijnbedrag wijzigen
Scherpe welkomstbonus

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
Hulp bij overstappen
Flinke welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Geen poespas
Vaste prijs gas
Sublieme acties

logo delta energie

Delta

Ook biomassa
Goede service
Hoge aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

Beoordeling: 8.1
Snel overstappen
Fikse welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in Midlaren

Gasverbruik heeft een groot aandeel in de energienota. Gas wordt verbruikt natuurlijk voor de verwarming, voor warm water en voor sommige keukenapparatuur. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Midlaren? Door de gas-vergelijker tool in te vullen bekijk jij zonder moeite de meest goedkope aanbieder. Op deze website bekijk je de huidige gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstpremies. Weten wat je voor gas kwijt bent? Voer jouw locatie en verbruik per jaar in, en achterhaal aantrekkelijke gastarieven uit de regio (Tynaarlo). Een aantrekkelijke partij gevonden? Stap dan direct online over. Dit is niet moeilijk. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. Tijdens die twee weken kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Stap over binnen een paar minuten, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Wijk aan Zee.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en start met besparen in de gemeente Tynaarlo.