Energie vergelijken Burgum Vergelijk alle energieleveranciers en bespaar maar liefst €270


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en gauw energieprijzen vergelijken in Burgum? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Erkende organisaties zijn leveranciers van stroom zoals DELTA of Qurrent. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Burgum? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw thuis. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het is een fluitje van een cent. Voer een postcode en huisnummer in, schat jouw verbruik (m3 gas en Kwh stroom) en kies het soort meter dat jij hebt (een dubbele of enkele meter). Hierop volgend kies je de ideale looptijd van jouw contract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Vervolgens ontdek je binnen een paar seconden de goedkoopste energieleverancier. Per organisatie vind je de prijs per jaar en de optionele cashback-korting. Alles weten over contracten en tarieven? Op deze pagina lees je bruikbare info over stroom, gas en licht in Burgum.

Alle leveranciers

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Overstappen is zo gepiept

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Minder betalen voor energie

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar vandaag nog €193

Bespaar direct op jouw stroom & gas Besparen op je energierekening. Dat is voor iedereen relevant. Check op deze pagina alle details.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het lijkt een goede keuze: het energiecontract gewoon vastzetten voor meerdere jaren. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. Wanneer je langere tijd klant wordt ontvang je een leuke korting. Ja toch? De energiemarkt werkt net wat anders. Let nu goed op: langdurige overeenkomsten kennen duurdere prijzen in vergelijking met een kortlopend contract. Wil je een goedkoop energiecontract in Burgum? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Delta .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (gerekend met een gemiddeld gezin)

Termijn Maatschappij Bonus Bonus/maand Kostenplaatje
1 jaar Delta €160 €13,33 €1.525,30
3 jaar Delta €280 €7,78 €1.645,30
5 jaar Delta €0 €0 €1.765,30

Bij langlopende contracten betaal jij een voordeliger tarief. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Ik wil overstappen naar groene energie, waar kan dat?

Groene energie wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld zon, wind en water. De belangrijkste eigenschap dat er geen uitstoot van CO2 is. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom duurder is dan grijze energie. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Middels de vergelijker vergelijk je supersnel en soepel alle groene-stroom maatschappijen. Hiervoor kies je het selectievakje “100% duurzame energieleveranciers Burgum”. Je kunt ook filteren op stroom van windmolens of zonnepanelen. Of zoek naar groene energie uit NL.

Populaire groene energie in Burgum:

 1. Budget Energie
 2. Huismerk Energie
 3. UnitedConsumers

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Ieder adres in Burgum die energie verbruikt heeft een enkele of dubbele meter. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Bij deze enkele meters betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. In het geval van een dubbele meter heb je te maken met 2 tarieven. Een tarief voor de piekuren (overdag) en een afwijkend tarief voor daluren (’s avonds en ’s nachts, tijdens weekenden en nationale feestdagen). Welke type tarief het beste is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Verbruik je relatief veel van jouw energie rond de daluren? Pas dan loont het dubbeltarief. Goed om te weten: het vraagt nogal wat planning om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. De meest producten staan thuis continu aan. Neem nou de vrieskist of WIFI. En wil je meer doen in de daluren? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Je moet dus continu nadenken over de planning. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Ons advies: het enkeltarief voldoet prima! Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Bovendien ben je met het enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Bekijk direct de aanbieder Enexis.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Ga je overstappen van energie in Burgum? De twee contractsoorten zijn variabele of vaste tarieven. Maar wat zijn de verschillen? En wat past bij mijn situatie? De populairste keuze is die van de vaste energietarieven. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vaste tarieven
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan veranderen de prijzen nooit zolang jouw contract loopt. Een stukje waarborg en vastigheid. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In de omgeving Burgum zijn de vaste energietarieven erg populair.

Variabele tarieven
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie en de voorwaarden aangepast worden. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, direct in januari, en halverwege in juli. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De prijs en tarief-ontwikkelingen is doorgaan lastig te schatten. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet content met jullie huidige energie aanbieder? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Mogelijkerwijs kan jij de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen + overstappen. En dat kan flink geld besparen. Energieleveranciers kunnen een aanbod doen met gigantische welkomst vergoedingen. Per wanneer kan ik overstappen? Hoe gaat dat in z’n werkt? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik overstappen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Let dan zeker op de opzegtermijn van meerdere weken. Opzeggen is dan altijd gratis. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Eerder opzeggen kan wel, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €143

 1. Check wat de looptijd van het contract is.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Selecteer de beste en scherpste energie-aanbieder.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. Je nieuwe maatschappij regelt de overstap.
 7. Deze kersverse overeenkomst wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen + zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Burgum zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Friesland. Na afloop van elk jaar ontvang je daarvoor een vergoeding. Dit noemen we salderen. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen een vergelijking van energieprijzen een must. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Wemeldinge.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Komt hier een negatief cijfer uit? Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je checkt meteen de meest betaalbare stroomleverancier voor jouw situatie. Let op: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Let op: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Burgum


Ontdek de goedkoopste energie in Burgum

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of staat er een verhuizing op stapel en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Ontdek nu gemakkelijk de goedkoopste stroom in Burgum (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen is een fluitje van een cent:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Friesland)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Wil je groene stroom, of maakt dat niet uit.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Bekijk de zoekresultaten en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook zonnepanelen
Persoonlijk advies
Hoge aanbiedingen

logo essent

Essent

Slim besparen
Flexibele stroomprijs
Interessante acties

logo eneco

Eneco

Toon thermostaat
Overstapservice
Sublieme kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Inzicht-app
Behulpzame service
Hoge aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Supereasy
Vriendelijke service
Fikse welkomstkorting

logo current

Qurrent

Slimme meter
Snel af te sluiten
Scherpe welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

100% groen
2 jarig contract
Flinke aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Actief sinds 2014
Flexibele of vaste prijs
Sublieme acties

logo engie

Engie

Helemaal groen
Termijnbedrag wijzigen
Scherpe aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Sinds 2002
Persoonlijk advies
Aanzienlijke kortingen

logo delta energie

Delta

Ook biomassa
Vaste prijs stroom
Aanzienlijke kortingen

logo budget energie

Budget Energie

Kan salderen
Simpele voorwaarden
Scherpe welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Burgum

Het verbruik van gas bepaalt deels de energienota. Het gas wordt doorgaans gebruikt om ons huis te verwarmen, om water op te warmen en om eten te bereiden. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Burgum? Met behulp van onze gas-vergelijker vergelijk je in luttele seconden de voordeligste gasmaatschappij. Op energieaanbiedingvergelijken.nl doorzoek je de gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstcadeaus. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Vul de postcode, huisnummer en het m3-gasverbruik per jaar in, en bekijk de goedkoopste gasprijzen voor jouw woning (Tytsjerksteradiel). Een goedkope gas leverancier gevonden? Sluit je contract dan z.s.m. over. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. Gedurende deze 14 dagen kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Stap nu over in een paar minuten, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Midsland.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Tytsjerksteradiel.