Energie vergelijken Midsland Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en bespaar tot €246


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en haastig energieprijzen vergelijken in Midsland? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Denk hierbij aan aanbieders van stroom zoals Energieflex en Oxxio. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Midsland? Vergelijk de prijzen voor jouw thuis. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Heel eenvoudig! Vul je locatie in, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (gas en stroom) en selecteer de gewenste meter (voor dubbel- of enkel tarief). Hierop volgend selecteer je jouw ideale looptijd van jouw contract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of een tijdelijk energiecontract) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Aansluitend tref je direct de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke organisatie zie je de prijs per jaar en de eventuele. welkomstkorting. Meer weten over de verschillende aanbieders? Via deze pagina vind je alle details over stroom, gas en licht in Midsland.

Alle leveranciers

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Gelijk oversluiten

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Lagere prijzen voor energie

Vergelijk alle tarieven, en bespaar eenvoudig €241

De goedkoopste stroom en gas Een goedkoop energiecontract afsluiten. Binnen enkele minuten geregeld. Bekijk direct meer informatie

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het lijkt zo mooi: het energiecontract gewoon ondertekenen voor een langdurige periode. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. En als je lang kant blijft zijn de voordelen nog veel groter. Of toch niet? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Nu moet je opletten: lange verbintenissen hebben hogere prijzen i.v.m. een kortdurend contract. Zoek je een goedkoop energiecontract in Midsland? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Energiedirect.nl .

Een voorbeeld ter illustratie (gerekend met een gemiddeld gezin)

Duur Maatschappij Korting Premie/maand Overzicht
1 jaar Energiedirect.nl €250 €20,83 €1.573,00
3 jaar Energiedirect.nl €220 €6,11 €1.693,00
5 jaar Energiedirect.nl €0 €0 €1.813,00

Bij een contract van bijv. 5 jaar zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Welke maatschappij levert betaalbare groene energie?

Groene stroom heeft betrekking op energie die duurzaam is. Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het voornaamste punt is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Veel mensen denken dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Op basis van energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je rap en soepel leveranciers van groene stroom in jouw regio. Activeer hiervoor de filter “uitsluitend duurzame energieleveranciers Midsland”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op stroom afkomstig van wind of de zon. Of ga voor in eigen land opgewekte groene energie.

Veel gekozen groene energie in Midsland:

 1. Allure Energie
 2. Essent
 3. NLE

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Ieder adres in Midsland waar stroom wordt gebruikt heeft een enkele of dubbele meter. Wat is het onderscheid tussen de meters? Bij deze enkele meters heb je te maken met 1 tarief. Heb je een dubbele meter, dan heb je te maken met 2 tarieven. Een prijs voor piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een goedkoper tarief in daluren (’s avonds en ’s nachts, vroeg in de ochtend en met bijv. kerst). Welk tarief voor jullie resulteert in de laagste energierekening is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Gebruik je het leeuwendeel van de energie op daluur tijden?Dan is het dubbeltarief interessant. Vergeet niet: het is een hele uitdaging om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Neem nou TV’s, PC’s en kookapparatuur. En wil je meer doen in de daluren? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Je moet dus continu nadenken over de planning. En je wint hooguit een paar tientjes. Daarom ons advies: het enkeltarief is eenvoudiger! Geld besparen door het dubbeltarief is niet eenvoudig. Daarbij ben je met een enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij Engie.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Midsland? Dan is er de opties voor een vast of variabel tarief. Maar wat zijn de verschillen? Met welke soort tarief ben ik het beste af? In de basis kiezen de meeste mensen voor het vaste energietarief. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vast tarief
Prefereer jij het vaste tarief? Dan wijzigen de prijzen niet zolang het contract nog loopt. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Dalen de tarieven tussentijds? Dan profiteer je hier niet van. In en rondom Midsland zijn de vaste energietarieven de meest gekozen optie.

Variabele tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en andere afspraken opnieuw bepaald worden. Dit gebeurd meermaals per jaar, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De wisseling van prijzen is moeilijk in te schatten. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet content met jullie huidige energie aanbieder? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Misschien kun je je huidige leverancier / energiecontract opzeggen + overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Aanbieders van energie en gas werken met reusachtige welkomstacties. Per wanneer kan ik overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik wisselen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van enkele weken. Opzeggen is dan altijd gratis. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Een overstap maken is echter wel een optie, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. Deze boete ligt al gauw op €172

 1. Pluis uit wat de looptijd van het contract is.
 2. Check energieprijzen aangepast op jouw woning.
 3. Sorteer de beste en lucratiefste stroomaanbieder.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. Jouw nieuwe energieaanbieder is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Deze aankomende overeenkomst gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen met zonnepanelen: werkt dat anders?

In Midsland zonnepanelen op jullie huis? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Houd je elke maand stroom over? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Friesland. Elke 12 maanden zul je hier een compensatie voor krijgen. In de volksmond is dat ‘salderen’. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Haps.

 1. Bereken je verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Is dit een getal in de min? Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Vul ook je echte stroomverbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je checkt eenvoudig de voordeligste maatschappij , berekend op basis van jouw gegevens. Goed om te weten: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Kies de datum van overstappen. Noemenswaardig: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Midsland


Profiteer van de goedkoopste energie in Midsland

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Vind nu zonder moeite de goedkoopste stroom in Midsland (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen kan je nu online doen zonder moeite:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Friesland)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Geef aan of je uitsluitend groene energie wil vergelijken.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Hier kun je kiezen tussen variabel of vast.
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook zonnepanelen
Termijnbedrag wijzigen
Verleidelijke acties

logo essent

Essent

Jaren actief
Vaste & variabele prijzen
Concurrerende kortingen

logo eneco

Eneco

Uniek EcoGas
Snel overstappen
Mooie aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
Diverse prijsafspraken
Goede welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

Altijd groene stroom
Nette klantenservice
Verleidelijke kortingen

logo current

Qurrent

Slimme meter
Betalen in termijnen
Goede aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Écht groen
Charmante service
Goede welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Gecompenseerd gas
Maandelijks bijstellen
Flinke welkomstbonus

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
1 jaar vast of variabel
Mooie aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Volta Solar partner
Overstaphulp
Sublieme kortingen

logo delta energie

Delta

Slim wonen tips
Persoonlijk advies
Mooie aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

14 dagen bedenktijd
Betalen in termijnen
Scherpe aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Midsland

Ons gasverbruik neemt een groot deel in van de energierekening. Wat voor functie heeft gas? Wel, voor de verwarming van het huis, voor een lekker warm bad en om het fornuis te gebruiken. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Midsland? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan vergelijk je vandaag nog de goedkoopste gasleverancier. Via onze tool staat een overzicht van alle gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstbonussen. Alle gasprijzen op een rij? Voer jullie adresgegevens in en het m3-gasverbruik per jaar in, en ontdek de goedkoopste gasprijzen voor jouw situatie (Terschelling). Een geschikte aanbieder aangetroffen? Zet dan de overstap in werking. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Tijdens die twee weken ben je vrij om er toch van af te zien. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en pak die welkomstbonus! Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Wijk en Aalburg.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en stap online over in de gemeente Terschelling.