Energie vergelijken Burgwerd Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar wel €280


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en gauw energieprijzen vergelijken in Burgwerd? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Toonaangevende partijen zijn stroomaanbieders zoals bijv. DELTA of Greenchoice. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Burgwerd? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw huis. Hoe werkt dat vergelijken? Het is zo gepiept. Voer je postcode en huisnummer in, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (stroom plus gas) en selecteer de elektriciteitsmeter (dubbel of enkel). Hierna bepaal je de looptijd van jouw energiecontract (bijvoorbeeld 1 jaar of een flexibel maandcontract) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Hierna ontdek je regelrecht de goedkoopste energieleverancier. Per energieaanbieder check je wat je per jaar kwijt bent en de eventuele. welkomstbonus. Meer weten over de verschillende aanbieders? Op deze pagina lees je rijke informatie over stroom, gas en licht in Burgwerd.

Alle energieaanbieders

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Snel overstappen van aanbieder

Check je besparing en sluit online snel over

Minder betalen voor energie

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar meteen €261

Een lage stroom- en gasrekening. De energierekening naar beneden. Dat is voor iedereen relevant. Bekijk direct meer informatie

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt voor de hand liggend: het energiecontract slim aangaan voor meerdere jaren. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. En als loyale klant zijn de voordelen nog veel groter. Klopt dat? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Nu moet je opletten: energiecontracten met een lange looptijd zijn gepeperder dan contracten die je vastzet voor de korte termijn. Direct een goedkoop energiecontract in Burgwerd? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. We hebben een berekening gemaakt van Budget Energie .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (op basis van gemiddeld gezin)

Looptijd Aanbieder Premie Korting/maand Jaarkosten
1 jaar Budget Energie €170 €14,17 €1.525,35
3 jaar Budget Energie €290 €8,06 €1.645,35
5 jaar Budget Energie €0 €0 €1.765,35

Bij langlopende contracten zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Is groene energie automatisch duurder dan grijze?

Groene stroom wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Denk aan water, wind en zon. Het belangrijkste pluspunt is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. En dat draagt bij aan een beter milieu. Vaak wordt beweerd dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Via deze website vergelijk je vluchtig en soepel leveranciers van groene stroom in jouw regio. Hiervoor kies je het selectievakje “alleen duurzame energieleveranciers Burgwerd”. Tip: filter nu ook op energie opgewekt door een windturbine of zonnepanelen. Of zoek expliciet naar in eigen land opgewekte groene energie.

Veel gekozen groene energie in Burgwerd:

 1. Eneco
 2. Huismerk Energie
 3. UnitedConsumers

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elke inwoner van Burgwerd met een energieaansluiting heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Bij deze enkele meters wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Heb je een dubbele meter, dan heb je te maken met 2 tarieven. Men spreekt dan over piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een lager tarief in de daluren (laat in de avond, op zaterdagen en zondagen en met feestdagen). Welk tarief voor jullie het beste is, verschilt enorm per situatie.

Consumeer je het grootste gedeelte van de stroom tijdens deze daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Echter, let goed op: het is best lastig om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Denk aan TV’s, PC’s en kookapparatuur. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. En de opbrengst is marginaal.Veel mensen zeggen daarom: kies voor het enkeltarief. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Daarbij ben je met een enkeltarief veel meer flexibel. Check alle details over Stedin.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Burgwerd? Dan is er de opties voor een vast of variabel tarief. Waarin verschillen deze van elkaar? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? De meest gekozen optie is het vaste energietarief. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vast tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan fluctueren de prijzen niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan heb je daar geen profijt van. Rondom Burgwerd is het vaste energietarief veelvuldig afgesloten.

Variabel tarief
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen en leveringsvoorwaarden schommelen. Dit gebeurd meermaals per jaar, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De prijs en tarief-ontwikkelingen is niet gemakkelijk te voorspellen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet content met jullie actuele energieleverancier? Vind je jouw energierekening te hoog? Dan kun je mogelijk de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen + overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Leveranciers bieden je immense welkomstbonussen. Maar wanneer kan ik overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik overgaan?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van 1 maand. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €296

 1. Bekijk wanneer jij mag overstappen.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Sorteer de beste en goedkoopste energie-aanbieder.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. De nieuwe energieaanbieder sluit jouw energie netjes over.
 7. Deze aankomende overeenkomst gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen met zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Burgwerd zonnepanelen op je adres actief? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Friesland. Na een periode van een jaar compenseren ze je hiervoor. In de volksmond is dat ‘salderen’. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Wenum Wiesel.

 1. Schat het netto verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Is dit getal negatief? Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je ziet eenvoudig de meest aantrekkelijke maatschappij voor jouw situatie. Doorslaggevend: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Kies de datum van overstappen. Suggestie: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Burgwerd


Ontdek de goedkoopste energie in Burgwerd

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of heb je een nieuwbouwwoning en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Check nu moeiteloos de goedkoopste stroom in Burgwerd (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Friesland)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Selecteer of je gebruik wil maken van groene stroom.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Hier kun je kiezen tussen variabel of vast.
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Scoort een 7
Contract wijzigen
Mooie aanbiedingen

logo essent

Essent

Levert panelen
Duidelijke voorwaarden
Hoge welkomstpremie

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
Betalen in termijnen
Scherpe welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ook alles-in-1
Charmante service
Scherpe aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
1 jaar vast of variabel
Verleidelijke acties

logo current

Qurrent

Windtegoed
Tussentijds aanpassen
Scherpe aanbieding

logo green choice

Green Choice

Groen voorop
Goede klantenservice
Flinke welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
Inzicht in je verbruik
Hoge welkomstbonus

logo engie

Engie

100% duurzaam
Nette service
Scherpe welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

Simpel bestelproces
Variabele stroomprijzen
Scherpe welkomstkorting

logo delta energie

Delta

Gas & Licht
1 jarig contract
Goede aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

Energie Check
Betalen in termijnen
Mooie aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Burgwerd

Het verbruikte gas heeft een groot aandeel in de energienota. Gas wordt vooral gebruikt voor de verwarming van het huis, voor warm water en koken op een fornuis. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Burgwerd? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan tref jij vandaag nog de meest voordelige gas aanbieder. Via onze tool kun je alle gasprijzen bekijken, en ook de kortingsacties en welkomstcadeaus. Direct alle gasprijzen vergelijken? Geef je postcode, huisnummer en het geschatte verbruik per jaar in, en vind de meest voordelige gas-tarieven voor jouw locatie en gasverbruik (Súdwest-Fryslân). Een geschikte aanbieder gezien? Zet dan de overstap in werking. Dit stelt maar weinig voor. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. In die dagen kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Waar wacht je op? Stap meteen over, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Nu ook online: Energie vergelijken Midwolda.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers voor jouw situatie in de gemeente Súdwest-Fryslân.