Energie vergelijken Wergea Check alle energiemaatschappijen en krijg een korting tot €297


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en razendsnel energieprijzen vergelijken in Wergea? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Gerespecteerde organisaties zijn leveranciers van stroom als bijvoorbeeld Allure Energie of Powerpeers. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Wergea? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw thuis. Hoe kan ik beginnen? Heel eenvoudig! Voer je postcode en huisnummer in, kies het geschatte verbruik (stroom plus gas) en kies het soort meter, (voor dubbel- of enkel tarief). Hierop volgend kies je de looptijd van het energiecontract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of maandelijkse opzegbare energie) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Vervolgens zie je direct de goedkoopste energieleverancier. Van iedere organisatie check je de energiekosten per jaar en de optionele welkomstbonus. Wil je aanvullende informatie? Via deze website check je handige info over stroom, gas en licht in Wergea.

Alle maatschappijen

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Gemakkelijk overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

De energierekening omlaag

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar meteen €209

Een lage stroom- en gasrekening. Besparen op je energierekening. Binnen enkele minuten geregeld. Hieronder vind je alle uitleg.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het lijkt verstandig: het energiecontract direct afsluiten voor een aantal jaren. Dit kan meestal tot vijf jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan ontvang je een leuke korting. Mee eens? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Het tegendeel is waar: lange verbintenissen zijn duurder dan een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Wergea? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Engie .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (gerekend met een gemiddeld gezin)

Looptijd Aanbieder Premie Bonus/maand Kostenplaatje
1 jaar Engie €240 €20 €1.617,95
3 jaar Engie €250 €6,94 €1.737,95
5 jaar Engie €0 €0 €1.857,95

Bij langlopende contracten betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Welke aanbieder biedt goedkope groene energie?

Groene energie heeft betrekking op energie die duurzaam is. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het grote positieve aspect is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Vaak wordt beweerd dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Dat is vaak niet het geval. Via deze pagina vergelijk je vlot en soepel de verschillende aanbieders van groene stroom. Hiervoor kies je het selectievakje “alleen duurzame energieleveranciers Wergea”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op energie opgewekt door zonnepanelen of juist windmolens. Of ga voor in eigen land opgewekte groene energie.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Wergea:

 1. Allure Energie
 2. HVC
 3. Oxxio

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elke woning in Wergea waar stroom wordt gebruikt heeft een enkele of dubbele meter. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Heb je een enkele meter? Dan is er 1 tarief voor alle stroom. Bij de dubbele meters zijn er twee tarieven. We onderscheiden de piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een goedkoper tarief in daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, voor 7 uur ’s ochtends en met feestdagen). Welke optie voor jou het meest geschikt is, verschilt enorm per situatie.

Consumeer je het leeuwendeel van jouw stroom rond de daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Maar let op: het is een hele klus om stroom vooral in de daluren te consumeren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Bijvoorbeeld de koeling en de standby-standen. En wil je meer doen in de daluren? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je moet dus continu nadenken over de planning. En je wint hooguit een paar tientjes. Daarom ons advies: kies voor het enkeltarief. De energierekening verlagen met het dubbeltarief valt tegen. Daarbij ben je met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Bekijk alles over de maatschappij Fenor.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Wergea? Maak dan eerst een keuze uit een vast of variabel tarief. Maar wat zijn de verschillen? En wat past bij mijn situatie? Het gros van de woningen gebruikt het vaste energietarief. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vaste tarieven
Kies je het vaste tarief? Dan wijzigen de prijzen gedurende de contractperiode niet. Zo weet je waar je aan toe bent. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In de omgeving Wergea zijn de vaste energietarieven erg populair.

Variabel tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en leveringsvoorwaarden wisselen. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De ontwikkelingen van de prijzen is lastig te voorspellen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet blij met jouw bedrijf dat stroom en gas levert? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Doorgaans kun jij jouw huidige energiecontract opzeggen + overstappen. En dat kan flink geld besparen. Energieleveranciers hanteren doorgaans speciale welkomstbonussen. Maar per wanneer kan ik overstappen? En hoe doe ik dat? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik wisselen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van enkele weken. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €277

 1. Check wanneer jij mag overstappen.
 2. Ga energieprijzen vergelijken op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Sorteer de beste en goedkoopste energie-aanbieder.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. Je toekomstige aanbieder verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Deze fonkelnieuwe overeenkomst zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen en zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Wergea zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Friesland. Aan het einde van het jaar zal de maatschappij jou hierin tegemoetkomen. Dit principe is ‘salderen’. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Renswoude.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Is dit getal negatief? Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je ziet direct de voordeligste energieaanbieder voor jouw situatie. Advies: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Kies een overstapmoment. Interessant: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Wergea


Profiteer van de goedkoopste energie in Wergea

Is jouw energierekening te hoog? Of staat er een verhuizing op stapel en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Bekijk nu gemakkelijk de goedkoopste stroom in Wergea (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen kan je nu online doen zonder moeite:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Friesland)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Selecteer of je gebruik wil maken van groene stroom.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
Online verbruik inzien
Fikse welkomstpremie

logo essent

Essent

Jaren actief
Verbruik aanpassen
Prominente acties

logo eneco

Eneco

HollandseWind
Eenvoudig afsluiten
Goede welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
Snel af te sluiten
Concurrerende kortingen

logo oxxio

Oxxio

Energiebuddy
1 jaar vast of variabel
Aanzienlijke kortingen

logo current

Qurrent

Groene energie
Variabele stroomprijzen
Fikse welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Ook biomassa
Vriendelijke service
Hoge welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Slim besparen
Snel overstappen
Interessante kortingen

logo engie

Engie

ENGIE app
Maandelijks bijstellen
Prominente kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
Direct overstappen
Mooie welkomstkorting

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
Vriendelijke service
Flinke aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

Simpele producten
Behulpzame service
Aanzienlijke acties


Prijzen gas vergelijken in Wergea

Gasverbruik beslaat het grootste gedeelte van de energienota. Gas wordt verbruikt voor de verwarming, voor het verwarmen van water en om te koken. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Wergea? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan bekijk jij vandaag nog de voordeligste leverancier. Via de vergelijker bekijk je de huidige gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstbonussen. Weten wat jij per maand kunt besparen? Voer je postcode + huisnummer en een begroting van het gasverbruik, en achterhaal de goedkoopste gasprijzen voor jouw locatie en gasverbruik (Leeuwarden). Een betaalbare partij gezien? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. Binnen deze 2 weken kun je nog van het contract af. Stap vandaag nog over, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Hardenberg.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas voor jouw situatie in de gemeente Leeuwarden.