Energie vergelijken Midwolde Check alle energiemaatschappijen en krijg kortingen tot wel €299


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en razendsnel energieprijzen vergelijken in Midwolde? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Erkende organisaties zijn stroomaanbieders als bijvoorbeeld Energiedirect.nl of Qwint. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Midwolde? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw woning. Hoe doe ik dit? Het is zo gepiept. Voer een postcode en huisnummer in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (stroom plus gas) en selecteer de gewenste meter (enkele- of dubbele meter). Verder kies je de ideale looptijd van jouw energiecontract (dit kan zijn 2 jaren of maandelijkse opzegbare energie) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Vervolgens zie je onmiddellijk de goedkoopste energiemaatschappij. Per verstrekker zie je de energiekosten per jaar en de eventuele. welkomstkorting. Alles weten over contracten en tarieven? Op deze pagina ontdek je alle info over stroom, gas en licht in Midwolde.

Alle energieaanbieders

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Gemakkelijk overstappen

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Voordeel op de energierekening

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar direct €212

Een lage stroom- en gasrekening. Een goedkoop energiecontract afsluiten. Binnen enkele minuten geregeld. Bekijk direct meer informatie

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het lijkt zo mooi: jouw energiecontract direct voor een langere periode vastzetten. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan ontvang je een leuke korting. Is dat zo? De energiemarkt werkt net wat anders. Het tegendeel is waar: langdurige overeenkomsten hebben hogere prijzen i.v.m. kortlopende contracten. Direct een goedkoop energiecontract in Midwolde? Selecteer dan een 1-jarig contract. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Budget Energie .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (op basis van gemiddeld gezin)

Termijn Maatschappij Premie Korting/maand Jaarkosten
1 jaar Budget Energie €120 €10 €1.573,10
3 jaar Budget Energie €240 €6,67 €1.693,10
5 jaar Budget Energie €0 €0 €1.813,10

Bij contracten van 2 of 3 jaar liggen de verbruikskosten wat lager. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Waar vind ik betaalbare groene energie?

Groene energie heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het voornaamste punt is dat er geen CO2 vrijkomt. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. De gedachte is dat groene stroom een hoger tarief heeft. Gelukkig is dit vaak niet zo. Op basis van deze website vergelijk je rap en probleemloos leveranciers van groene stroom in jouw regio. Klik het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Midwolde”. Je kunt ook filteren op energie van wind of de zon. Of zoek expliciet naar slechts groene stroom met NL oorsprong.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Midwolde:

 1. De Vastelastenbond
 2. HVC
 3. Vrijopnaam

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elke inwoner van Midwolde waar stroom wordt gebruikt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Bij deze enkele meters betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. In het geval van een dubbele meter kunnen de tarieven worden uitgesplitst. In de volksmond zijn dit piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een afwijkend tarief voor daluren (laat in de avond, vroeg in de ochtend en met feestdagen). Welk tarief voor jullie het beste is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Verbruik je het grootste gedeelte van jouw energie tijdens daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Houdt dit in gedachten: het is soms best moeilijk om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Voorbeelden zijn de koelkast of vriezer. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Dit vergt dus een hele andere planning. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Daarom ons advies: het enkeltarief voldoet prima! Besparen met het dubbeltarief valt tegen. Daarnaast ben je met het enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Fenor.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Midwolde? Maak dan eerst een keuze uit vaste en variabele tarieven. Waarin verschillen deze van elkaar? En welk type tarief past bij mij? Veel consumenten kiezen voor het vaste energietarief. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vaste tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven niet zolang het contract nog loopt. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In de omgeving Midwolde is het vaste energietarief veelvuldig afgesloten.

Variabel tarief
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom binnen jouw contract worden herberekend. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, vaak in het voorjaar en najaar. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De ontwikkelingen van de prijzen is lastig te voorspellen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet tevreden over jouw leverancier van energie en gas? Betaal je teveel voor stroom en gas? Misschien kun je je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en snel overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Aanbieders bieden namelijk immense welkomstaanbiedingen. Wanneer kan ik de overstap maken? En hoe doe ik dat? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik veranderen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van 4 weken. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Overstappen is mogelijk, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €161

 1. Achterhaal of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Ga energieprijzen vergelijken op basis van jouw situatie.
 3. Zoek de beste en betaalbaarste energie-aanbieder.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. Jullie nieuwgekozen energiemaatschappij zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Deze aankomende overeenkomst wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen en zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Midwolde zonnepanelen op jouw woning? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Houd je elke maand stroom over? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Groningen. Per jaar wordt je hier natuurlijk voor beloond. Dit heet salderen. Ook met zonnepanelen is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Hardenberg.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Is dit getal negatief? Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Wek je meer op dan je verbruikt? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je bekijkt eenvoudig de goedkoopste leverancier gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Tip: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Hint: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Midwolde


Stap over naar de goedkoopste energie in Midwolde

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of staat er een verhuizing op stapel en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Bekijk nu meteen de goedkoopste stroom in Midwolde (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen is erg eenvoudig:

1. Geef de locatie van de woning door (Groningen)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Kies eventueel voor enkel aanbieders met groene energie.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Vaste of juist variabele prijzen?
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Grootste aanbieder
Flexibele of vaste prijs
Mooie aanbieding

logo essent

Essent

Bekende leverancier
Contract wijzigen
Scherpe aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Uniek EcoGas
Charmante service
Mooie aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
Tussentijds aanpassen
Fikse welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Supereasy
Nette service
Hoge aanbieding

logo current

Qurrent

Stichting DOEN
Snel af te sluiten
Scherpe aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Écht groen
Snel overstappen
Fikse welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Actief sinds 2014
Duidelijke voorwaarden
Mooie welkomstkorting

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
Termijnbedrag wijzigen
Hoge welkomstcadeaus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
Overstaphulp
Scherpe welkomstkorting

logo delta energie

Delta

Ook biomassa
Vaste & variabele prijzen
Mooie welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

14 dagen bedenktijd
Nette service
Mooie welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Midwolde

Jullie gasverbruik bepaalt deels de maandelijkse energierekening. Wat voor functie heeft gas? Wel, voor de verwarming van het huis, voor warm water en voor bijv. keukenapparaten. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Midwolde? Door onze gas-vergelijker te gebruiken zoek jij vandaag nog de meest voordelige gasleverancier. Op die pagina doorzoek je de gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstpremies. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Vul jouw postcode en een begroting van het gasverbruik, en bekijk de goedkoopste gasprijzen voor jouw woning (Leek). Een betaalbare partij gevonden? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. Gedurende deze 14 dagen kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Waar wacht je op? Stap meteen over, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Start nu ook met Energie vergelijken Wijnaldum.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Leek.