Energie vergelijken Colijnsplaat Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar tot €246


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en in een paar seconden energieprijzen vergelijken in Colijnsplaat? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Denk aan erkende stroomleveranciers zoals DELTA of Oxxio. En het aanbod groeit. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Colijnsplaat? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw woning. Hoe kan ik beginnen? Het is zo gepiept. Vul jouw postcode + huisnummer in, kies het geschatte verbruik (gas en stroom) en kies het type meter (een dubbele of enkele meter). Vervolgens bepaal je de looptijd van het contract (dit kan zijn 2 jaren of maandelijkse opzegbare energie) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Daarna tref je regelrecht de goedkoopste energieleverancier. Per maatschappij ontdek je de kosten per 12 maanden en de hoogte van de korting voor nieuwe klanten. Meer weten over de verschillende aanbieders? Via deze pagina vind je praktische info over stroom, gas en licht in Colijnsplaat.

Alle aanbieders

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Overstappen is zo gepiept

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

De energierekening omlaag

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar tot €259

Een lage gas- en stroomrekening Een goedkoop energiecontract afsluiten. Dat is voor iedereen relevant. Wij leggen het allemaal voor je uit.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het lijkt zo mooi: jouw energiecontract gelijk ondertekenen voor een langdurige periode. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Is dat zo? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Nee, het wordt nog mooier: energiecontracten met een lange looptijd kennen duurdere prijzen in vergelijking met kortdurende prijsafspraken. Wil je een goedkoop energiecontract in Colijnsplaat? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Eneco.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (gemiddeld gezin)

Looptijd Leverancier Bonus Korting/maand Jaarkosten
1 jaar Eneco €170 €14,17 €1.526,10
3 jaar Eneco €120 €3,33 €1.646,10
5 jaar Eneco €0 €0 €1.766,10

Bij een contract van bijv. 5 jaar liggen de verbruikskosten wat lager. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene stroom wordt op een duurzame manier opgewekt. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het voornaamste punt is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom duurder is dan grijze energie. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Met deze pagina vergelijk je gauw en soepel aanbieders van groene stroom in de buurt. Hiervoor kies je het selectievakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Colijnsplaat”. Je kunt ook filteren op stroom van een windturbine of zonnepanelen. Of filter op slechts groene stroom met NL oorsprong.

Voorbeelden van groene energie in Colijnsplaat:

 1. DELTA
 2. HVC
 3. Qwint

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elk gebouw in Colijnsplaat die energie verbruikt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat is het onderscheid tussen de meters? Met zo’n enkele meter betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Bij een dubbele meter kun je kiezen voor 2 tarieven. Een tarief voor de piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een apart tarief voor daluren (laat in de avond, in de weekenden en tijdens o.a. de paasdagen). Welk soort tarief het beste is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Consumeer je het leeuwendeel van de energie rond de daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Houdt dit in gedachten: het valt soms tegen om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Denk maar aan computers en keukenapparatuur. En wil je meer doen in de daluren? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je planning dien je dus altijd aan te passen. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Daarom ons advies: ga voor het enkeltarief. Besparen met dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Bekijk direct de aanbieder Energiedirect.nl.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Direct online overstappen van energie in Colijnsplaat? Dan is er de opties voor vaste en variabele tarieven. Waarin verschillen deze van elkaar? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? Een veel gekozen mogelijkheid is het vaste energietarief. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vast tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan fluctueren de tarieven nooit zolang jouw contract loopt. Zo weet je waar je aan toe bent. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan zul jij daar niks van merken. In Colijnsplaat zijn de vaste energietarieven voor veel mensen populair.

Variabel tarief
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas gedurende jouw contractperiode schommelen. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, in Januari en in Juli. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. Deze prijsaanpassing is niet gemakkelijk te voorspellen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet blij met jouw actuele energieleverancier? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Dan kun je mogelijk jouw huidige energiecontract opzeggen en direct overstappen. En dat kan flink geld besparen. Aanbieders van energie en gas werken met fantastische welkomstpremies. Per wanneer kan ik overstappen? En hoe doe ik dat? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik al switchen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Let dan zeker op de opzegtermijn van 4 weken. Opzeggen is dan altijd gratis. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €234

 1. Bekijk of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Check de laagste energieprijzen gebaseerd op jouw situatie.
 3. Sorteer de beste en scherpste leverancier.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. Jouw toekomstige energiemaatschappij sluit jouw energie netjes over.
 7. De aankomende overeenkomst gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen + zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Colijnsplaat zonnepanelen op jouw woning? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Zeeland. Elk jaar ontvang je een vereffening. De benaming hiervoor is salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Westerbeek.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Is dit een getal in de min? We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je treft eenvoudig de aantrekkelijkste stroom maatschappij die past bij jouw situatie. Hint: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Selecteer een overstapdatum. Doorslaggevend: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Colijnsplaat


Overstappen naar de goedkoopste energie in Colijnsplaat

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of is er sprake van verhuizing en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Vind nu moeiteloos de goedkoopste stroom in Colijnsplaat (en gas). Overstappen na de energievergelijking is een fluitje van een cent:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Zeeland)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Je hebt de keuze uit variabel en vast.
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Grootste aanbieder
Hulp bij overstappen
Scherpe welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Levert ketels
Persoonlijk advies
Fikse aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
3 jaar vast of variabel
Interessante acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
Goede klantenservice
Fikse aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Supereasy
3 jarig contract
Fikse aanbiedingen

logo current

Qurrent

Slimme meter
Goede service
Flinke aanbieding

logo green choice

Green Choice

Ook biomassa
Overstaphulp
Scherpe welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Slim besparen
Goede service
Hoge welkomstpremie

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
Verbruik aanpassen
Hoge welkomstcadeaus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Regelneef app
Nette klantenservice
Fikse welkomstpremie

logo delta energie

Delta

Zeeuwse stroom
Contract wijzigen
Aanzienlijke kortingen

logo budget energie

Budget Energie

Terugleververgoeding
Variabele stroomprijzen
Sublieme acties


Prijzen gas vergelijken in Colijnsplaat

Het verbruikte gas is een belangrijk onderdeel van de energierekening. Wat voor functie heeft gas? Wel, om onze woningen op te warmen, voor heet water uit de kraan en om eten te bereiden. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Colijnsplaat? Met behulp van onze gas-vergelijker zoek jij binnen een paar seconden de goedkoopste gasleverancier. Op energieaanbiedingvergelijken.nl zoek je snel alle gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstcadeaus. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Voer jouw locatie en het m3-gasverbruik per jaar in, en vergelijk de laagste gastarieven voor jouw situatie (Noord-Beveland). Een geschikte aanbieder aangetroffen? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. In dat tijdvak kun je nog van het contract af. Stap over binnen een paar minuten, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Moerdijk.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven voor jouw situatie in de gemeente Noord-Beveland.