Energie vergelijken Westerbork Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar maar liefst €250


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en in minder dan een minuut energieprijzen vergelijken in Westerbork? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Je hebt vast gehoord van stroomaanbieders zoals bijv. Energiedirect.nl en Pure Energie. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Westerbork? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw persoonlijke situatie. Hoe doe ik dit? Het is een fluitje van een cent. Voer je postcode en huisnummer in, begroot jouw totale verbruik (stroom plus gas) en geef aan welke meter je hebt (dubbel of enkel). Daarna bepaal je de looptijd van jouw contract (dit kan zijn 2 jaren of maandelijks opzegbaar) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Hierop volgend vind je meteen de goedkoopste energieaanbieder. Van iedere maatschappij tref je de energiekosten per jaar en de beschikbare welkomstpremie. Is het onbekend voor jou? Op energieaanbiedingvergelijken.nl tref je uitgebreide informatie over stroom, gas en licht in Westerbork.

Alle energiemaatschappijen

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Gemakkelijk overstappen

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Voordeel op de energierekening

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar tot wel €250

Minder betalen voor gas en stroom Een voordeliger energiecontract.Dat laat jij toch niet liggen? Pak deze kans en stap over.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Veel mensen denken als volgt: het energiecontract direct vastzetten voor meerdere jaren. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. En als je lang kant blijft kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Of juist niet? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Let nu goed op: energiecontracten met een lange looptijd zijn kostbaarder dan een kortdurend contract. Wil je een goedkoop energiecontract in Westerbork? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Budget Energie .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Termijn Aanbieder Premie Premie/maand Jaarlijks
1 jaar Budget Energie €240 €20 €1.618,70
3 jaar Budget Energie €400 €11,11 €1.738,70
5 jaar Budget Energie €0 €0 €1.858,70

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Welke maatschappij levert betaalbare groene energie?

Groene stroom wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Denk aan water, wind en zon. De belangrijkste eigenschap dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom duurder is dan grijze energie. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Met behulp van deze website vergelijk je razendsnel en vloeiend groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Hiervoor kies je het selectievakje “alleen duurzame energieleveranciers Westerbork”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op stroom afkomstig van wind of de zon. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Westerbork:

 1. Eneco
 2. HVC
 3. Noordelijk Lokaal Duurzaam

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elke woning in Westerbork waar energie geleverd wordt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat is het onderscheid tussen de meters? Bij deze enkele meters betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Wanneer je een dubbele meter hebt kun je kiezen voor 2 tarieven. We onderscheiden de piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) een een prijs voor daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, op zaterdagen en zondagen en tijdens o.a. de paasdagen). Welke van deze opties het meest geschikt is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Consumeer je het leeuwendeel van jouw stroom rond de daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Goed om te weten: het is niet altijd gemakkelijk om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. De meest producten staan thuis continu aan. Denk aan koelapparatuur en routers. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Het heeft dus een grote impact op je leven. Het levert ook nog eens weinig op. Ons advies: het enkeltarief is eenvoudiger! Geld besparen door het dubbeltarief is gewoon lastig. Bovendien ben je met het enkeltarief veel meer flexibel. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij UnitedConsumers.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Direct online overstappen van energie in Westerbork? Dan kun je kiezen voor een variabel en vast tarief. Op welke punten wijken ze van elkaar af? En wat past bij mijn situatie? De meest gekozen optie is het vaste energietarief. Graag informeren we je over de verschillen.

Vast tarief
Ga jij voor het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen gedurende de contractperiode niet. Een stukje waarborg en vastigheid. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan zul jij daar niks van merken. In de omgeving Westerbork is het vaste energietarief erg populair.

Variabel tarief
Prefereer jij het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom en contractuele verplichtingen aangepast worden. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De tarieven en prijsverandering is niet gemakkelijk te voorspellen. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie leverancier van energie en gas? Vind je jouw energierekening te hoog? Misschien kun je je bestaande energiecontract opzeggen en dan overstappen. Overstappen loont. Maatschappijen bieden vaak sensationele welkomstacties. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Wat moet ik dan exact doen? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik wisselen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van 30 dagen. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €154

 1. Check of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Check energieprijzen aangepast op jouw woning.
 3. Filter de beste en betaalbaarste aanbieder.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. De aankomende energieleverancier regelt de overstap.
 7. De aankomende overeenkomst gaat in op de gekozen datum.

Overstappen met zonnepanelen: werkt dat anders?

In Westerbork zonnepanelen tot je beschikking? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Drenthe. Per jaar zal de maatschappij jou hierin tegemoetkomen. Dit heet salderen. Ook met zonnepanelen is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Ried.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je vindt direct de aantrekkelijkste stroomaanbieder voor jouw situatie. Goed om te weten: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Belangrijk: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Westerbork


Zo vind je de goedkoopste energie in Westerbork

Is jouw energierekening te hoog? Of is er sprake van verhuizing en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Zoek nu direct de goedkoopste stroom in Westerbork (en gas). Energie vergelijken en oversluiten is erg eenvoudig:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Drenthe)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Wil je gebruik maken van groene stroom of niet?
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Vaste prijzen of juist meer variabel (meebewegen).
7. Bekijk de zoekresultaten en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
Vaste & variabele prijzen
Scherpe welkomstpremie

logo essent

Essent

VerbruiksManager
Goede service
Hoge aanbieding

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Vriendelijke service
Goede welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Sinds 2005
Eenvoudig afsluiten
Flinke welkomstpremie

logo oxxio

Oxxio

Supereasy
Nette service
Flinke welkomstcadeaus

logo current

Qurrent

Eigen zonnepark
Behulpzame service
Hoge welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

Groen voorop
Gemakkelijk oversluiten
Verleidelijke kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
1 jarig contract
Hoge welkomstbonus

logo engie

Engie

CO2 beperkt
Betalen in termijnen
Fikse welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

PakDeZon-service
1 jarig contract
Hoge welkomstbonus

logo delta energie

Delta

Slim wonen tips
Diverse prijsafspraken
Goede welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
Inzicht in je verbruik
Fikse aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Westerbork

Het verbruik van gas beslaat het grootste gedeelte van de energierekening die op de mat valt. Gas gebruiken we om ons huis te verwarmen, voor een lekker warm bad en koken op een fornuis. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Westerbork? Door de gas-vergelijker tool in te vullen zoek jij probleemloos de meest goedkope gasmaatschappij. Op die pagina staat een overzicht van alle gasprijzen, inclusief acties en welkomstpremies. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Vul de postcode, huisnummer en het geschatte jaarverbruik in, en vergelijk de meest voordelige gas-tarieven in jouw woonplaats (Midden-Drenthe). Een aantrekkelijke gasmaatschappij kunnen vinden? Start vandaag nog met besparen! Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. De nieuwe aanbieder regelt dit. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. Tijdens die twee weken mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Sluit online je contract over, en pak die welkomstbonus! Start nu ook met Energie vergelijken Haskerhorne.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders voor jouw woning in de gemeente Midden-Drenthe.