Energie vergelijken Cothen Vergelijk energiemaatschappijen en ontvang een voordeel tot €250


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en snel energieprijzen vergelijken in Cothen? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Ongetwijfeld ken je wel aanbieders van stroom zoals bijv. Energieflex en Greenchoice. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Cothen? Vergelijk de prijzen voor jouw individuele situatie. Hoe gaat dat? Het stelt maar weinig voor. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (stroom plus gas) en kies het type meter (dubbel of enkel). Hierop volgend selecteer je de looptijd van het contract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of een altijd opzegbaar contract) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Vervolgens tref je direct de goedkoopste energieaanbieder. Van iedere verstrekker tref je de energiekosten per jaar en de geldende welkomstbonus. Alles weten over contracten en tarieven? Via deze pagina vind je uitvoerige details over gas, stroom en licht in Cothen.

Alle aanbieders

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Overstappen is zo gepiept

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Goedkopere energierekening

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar tot €208

De goedkoopste stroom en gas Een goedkoop energiecontract afsluiten. Binnen enkele minuten geregeld. Wij leggen het allemaal voor je uit.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Veel mensen denken als volgt: het energiecontract direct aangaan voor meerdere jaren. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. Als je kiest voor een lange periode krijg je een hogere korting. Of toch niet? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Nu moet je opletten: langetermijncontracten kennen duurdere prijzen in vergelijking met kortlopende contracten. Zoek je een goedkoop energiecontract in Cothen? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Green Choice .

Een voorbeeld ter illustratie (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Termijn Maatschappij Bonus Premie/maand Jaarlijks
1 jaar Green Choice €210 €17,50 €1.526,30
3 jaar Green Choice €160 €4,44 €1.646,30
5 jaar Green Choice €0 €0 €1.766,30

Bij een lang contract zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene energie wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Windmolens, zonnecellen en water. Het voornaamste punt is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. De meeste mensen hebben het idee dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Met deze pagina vergelijk je vlot en eenvoudig leveranciers van groene stroom in jouw regio. Klik wel even op het vakje met: “100% duurzame energieleveranciers Cothen”. Tip: filter nu ook op energie van windmolens of zonnepanelen. Of zoek expliciet naar in eigen land opgewekte groene energie.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Cothen:

 1. Allure Energie
 2. Fenor
 3. Vattenfall

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elk gebouw in Cothen waar stroom verbruikt wordt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Wat is het onderscheid tussen de meters? Bij een enkele meter wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Bij een dubbele meter kun je kiezen voor 2 tarieven. We hebben het hier over piekuren (overdag) en een tarief voor de daluren (in de nacht, voor 7 uur ’s ochtends en tijdens o.a. de paasdagen). Welke optie voor jou resulteert in de laagste energierekening is, verschilt enorm per situatie.

Verbruik jij meer dan 50% van de energie rond de daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Houdt dit in gedachten: het is best lastig om energie met name in de daluren te gebruiken. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Neem nou de koelkast of vriezer. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. Het levert ook nog eens weinig op. Veel mensen zeggen daarom: selecteer het enkeltarief. Geld besparen door het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel meer flexibel. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Fenor.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Cothen? Dan kun je kiezen voor een variabel en vast tarief. Wat is nu precies het verschil? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? Een veel gekozen mogelijkheid is de vaste energietarieven. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vaste tarieven
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan wijzigen de tarieven niet zolang het contract nog loopt. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In en rondom Cothen zijn de vaste energietarieven de meest gekozen optie.

Variabel tarief
Kies jij het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas en contractuele verplichtingen wisselen. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, in eind Juli en in begin Januari. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De tarieven en prijsverandering zijn niet met zekerheid te zeggen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Ben je ontevreden over jouw bedrijf dat stroom en gas levert? Vind je de energienota aan de hoge kant? Mogelijkerwijs kan jij je actuele energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En dat kan flink geld besparen. Aanbieders van energie en gas stunten met serieuze welkomstaanbiedingen. Per wanneer kan ik overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik overstappen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van enkele weken. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Heb je een contract met vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. Deze boete wisselt, maar is al snel €220

 1. Trek na wat de einddatum van het contract is.
 2. Bekijk de actuele energietarieven gebaseerd op jouw situatie.
 3. Kies de beste en lucratiefste energie-leverancier.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Je kunt 14 dagen overwegen of je het echt wilt.
 6. Jullie nieuwgekozen energieleverancier zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. De vernieuwde prijsafspraak wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen met zonnepanelen: werkt dat anders?

In Cothen zonnepanelen laten plaatsen? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Utrecht. Na een periode van een jaar vind hiervoor een compensatie plaats. De benaming hiervoor is salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Westergeest.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Komt hier een negatief cijfer uit? Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je treft nu de aantrekkelijkste stroom maatschappij voor jouw situatie. Doorslaggevend: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Kies de datum van overstappen. Advies: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Cothen


Overstappen naar de goedkoopste energie in Cothen

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of staat er een verhuizing op stapel en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Zoek nu makkelijk de goedkoopste stroom in Cothen (en gas). Overstappen na de energievergelijking is een fluitje van een cent:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Utrecht)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Wil je groene stroom, of maakt dat niet uit.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Selecteer het gewenste energietarief. Hier kun je kiezen tussen variabel of vast.
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Handige App
Sympatieke service
Fikse welkomstpremie

logo essent

Essent

Ook alleen gas
Eenvoudig afsluiten
Interessante acties

logo eneco

Eneco

Toon thermostaat
Maandelijks bijstellen
Aanzienlijke kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Sinds 2005
Duidelijke voorwaarden
Prominente kortingen

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
Inzicht in je verbruik
Prominente kortingen

logo current

Qurrent

Groene stroom
Gemakkelijk oversluiten
Goede welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

100% groen
Nette service
Hoge welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Sociaal Groen
Verbruik aanpassen
Hoge welkomstpremie

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
2 jarig contract
Hoge welkomstcadeaus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Volta Solar partner
Direct overstappen
Fikse aanbiedingen

logo delta energie

Delta

Zeeuwse stroom
Online account
Hoge welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

14 dagen bedenktijd
Duidelijke voorwaarden
Mooie aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Cothen

Het gas (M3 verbruik) beslaat het grootste gedeelte van de energierekening. Gas gebruiken we om ons huis te verwarmen, om te douchen en om het fornuis te gebruiken. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Cothen? Door onze gas-vergelijker te gebruiken tref jij binnen een paar seconden de voordeligste leverancier. Op die pagina vind je actuele gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstbonussen. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Kies de postcode, huisnummer en verbruik per jaar in, en vind de laagste gastarieven voor jouw situatie (Wijk bij Duurstede). Een goedkope maatschappij gezien? Start vandaag nog met besparen! Dit stelt maar weinig voor. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. Binnen dit stadium ben je vrij om er toch van af te zien. Stap over binnen een paar minuten, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Start nu ook met Energie vergelijken Molenaarsgraaf.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders en stap online over in de gemeente Wijk bij Duurstede.