Energie vergelijken Westergeest Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar tot €292


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en razendsnel energieprijzen vergelijken in Westergeest? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Waarschijnlijk ken jij stroomaanbieders als Budget Energie en Vattenfall. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Westergeest? Vergelijk energieprijzen voor jouw thuis. Hoe doe ik dit? Het stelt maar weinig voor. Vul jouw postcode + huisnummer in, begroot jouw totale verbruik (gas en stroom) en kies het soort meter dat jij hebt (een dubbele of enkele meter). Aansluitend bepaal je de looptijd van het contract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of direct opzegbaar) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Aansluitend ontdek je regelrecht de goedkoopste energiemaatschappij. Per organisatie tref je de prijs per jaar en de geldende welkomstpremie. Direct meer informatie lezen? Op deze pagina tref je alle info over gas, stroom en licht in Westergeest.

Alle aanbieders

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Makkelijk overstappen

Check je besparing en sluit online snel over

Voordeel op de energierekening

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar tot wel €230

Een laag tarief voor gas en stroom Minder betalen voor je energie. Wie wil dat nou niet? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het lijkt een goede keuze: jouw energiecontract direct aangaan voor meerdere jaren. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. Wanneer je langere tijd klant wordt is de kortingsactie nog gunstiger. Of juist niet? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Je zult het niet verwachten: langdurige overeenkomsten kennen duurdere prijzen in vergelijking met kortstondige contracten. Zoek je een goedkoop energiecontract in Westergeest? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Eneco .

Rekenvoorbeeld (gemiddeld gezin)

Contract Maatschappij Premie Bonus/maand Totaal
1 jaar Eneco €120 €10 €1.618,85
3 jaar Eneco €110 €3,06 €1.738,85
5 jaar Eneco €0 €0 €1.858,85

Bij langlopende contracten zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Maar de welkomstbonus compenseert dit. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene energie wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Windmolens, zonnecellen en water. Het belangrijkste pluspunt is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Vaak wordt beweerd dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Middels onze zoekmachine vergelijk je razendsnel en soepel de populaire groene stroom leveranciers. Hiervoor kies je het selectievakje “alleen duurzame energieleveranciers Westergeest”. Je kunt ook filteren op stroom afkomstig van wind of de zon. Of ga voor groene energie uit NL.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Westergeest:

 1. Clean Energy
 2. HVC
 3. Noordelijk Lokaal Duurzaam

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Iedere bewoner van Westergeest die energie verbruikt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Hoe verschillend zijn deze meters? Bij een enkele meter heb je te maken met 1 tarief. In het geval van een dubbele meter kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. Een prijs voor piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een apart tarief voor daluren (’s avonds en ’s nachts, in de weekenden en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welke type tarief het goedkoopste is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Gebruik je het leeuwendeel van de stroom op daluur tijden?Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Vergeet niet: het is een hele klus om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Denk aan de vrieskist of WIFI. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Dit vergt dus een hele andere planning. Het levert ook nog eens weinig op. Wij adviseren daarom: een enkeltarief is duidelijker. Besparen met dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Meer info? Bekijk details van leveranciers als Liander.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Ga je overstappen van energie in Westergeest? De twee contractsoorten zijn flexibele of vaststaande prijzen. Maar wat is precies het onderscheid? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? Het gros van de woningen gebruikt het vaste energietarief. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vast tarief
Prefereer jij het vaste tarief? Dan wijzigen de prijzen niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan heb je daar geen profijt van. In de plaats Westergeest zijn de vaste energietarieven veelvuldig afgesloten.

Variabele tarieven
Prefereer jij het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas tijdens het contract opnieuw bepaald worden. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, vaak is dat in januari en in juli. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De prijsontwikkeling is lastig te voorspellen. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet te spreken over jouw huidige energieleverancier? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Tegenwoordig kan jij wellicht je bestaande energiecontract opzeggen en dan overstappen. En de besparing is niet mals. Energieleveranciers geven namelijk aantrekkelijke welkomstaanbiedingen. Maar wanneer kan ik overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik overstappen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van 1 maand. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Eerder opzeggen kan wel, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €128

 1. Ga na wanneer jouw contract afloopt.
 2. Ga energieprijzen vergelijken met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Zoek de beste en voordeligste aanbieder.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Je mag het aanbod nog 14 dagen in overweging nemen.
 6. Je nieuwgekozen energiemaatschappij verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. De nieuwe verbintenis gaat in op de gekozen datum.

Overstappen met zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Westergeest zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Houd je elke maand stroom over? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Friesland. Elk jaar ontvang je een vereffening. Dit principe is ‘salderen’. Voor huishoudens met zonnepanelen is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Riethoven.

 1. Bereken je verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Dit kan een negatief getal zijn. Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Vul ook je echte stroomverbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je treft eenvoudig de goedkoopste maatschappij die past bij jouw situatie. Cruciaal: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Kies een overstapmoment. Doorslaggevend: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Westergeest


Profiteer van de goedkoopste energie in Westergeest

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of heb je een nieuwbouwwoning en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Ontdek nu gemakkelijk de goedkoopste stroom in Westergeest (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie doe je met de volgende stappen:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Friesland)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Dit is vast of variabel.
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Scoort een 7
3 jaar vast of variabel
Flinke aanbiedingen

logo essent

Essent

Betrouwbaar
Contract wijzigen
Concurrerende acties

logo eneco

Eneco

Uniek EcoGas
1 jaar vast of variabel
Flinke welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
1 jarig contract
Hoge aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Easy app-service
Overstapservice
Hoge aanbiedingen

logo current

Qurrent

Stichting DOEN
Goede klantenservice
Flinke aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Meest klantvriendelijk
Verbruik advies
Flinke welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
Direct overstappen
Prominente kortingen

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
Snel oversluiten
Scherpe welkomstcadeaus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Volta Solar partner
Verbruik advies
Concurrerende kortingen

logo delta energie

Delta

Puur Zeeuws Groen
Snel af te sluiten
Scherpe aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

Simpele producten
Goede service
Goede welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Westergeest

Het verbruik van gas beslaat het grootste gedeelte van de maandelijkse energierekening. Waarvoor gebruiken we gas? Nou voor de verwarming van het huis, voor heet water uit de kraan en voor sommige keukenapparatuur. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Westergeest? Met behulp van onze gas-vergelijker vergelijk je eenvoudig de meest goedkope aanbieder. Via de vergelijker zoek je snel alle gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstcadeaus. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Vul de postcode, huisnummer en het geschatte verbruik per jaar in, en achterhaal de laagste gasprijzen uit de regio (Kollumerland en Nieuwkruisland). Een betaalbare aanbieder gevonden? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. In deze periode ben je vrij om er toch van af te zien. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Hattemerbroek.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en start met besparen in de gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland.