Energie vergelijken Dalmsholte Vergelijk alle energieleveranciers en krijg kortingen tot wel €259


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Dalmsholte? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Toonaangevende partijen zijn aanbieders van stroom als Essent of Pure Energie. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Dalmsholte? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw persoonlijke situatie. Hoe doe ik dit? Het is bijzonder eenvoudig. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, schat hoeveel je per jaar verbruikt (m3 gas en Kwh stroom) en kies het type meter (dubbele- of enkele meter). Hierna kies je de looptijd van jouw contract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of maandelijks opzegbaar) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Hierop volgend vergelijk je meteen de goedkoopste energie. Per aanbieder check je de kosten per 12 maanden en de beschikbare korting. Hulp nodig bij kiezen? Op deze pagina vind je uitvoerige details over gas, stroom en licht in Dalmsholte.

Alle leveranciers

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Snel overstappen van aanbieder

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Lagere prijzen voor energie

Vergelijk alle tarieven, en bespaar meteen €252

Een laag tarief voor gas en stroom Een goedkoop energiecontract afsluiten. Wie wil dat nou niet? Hieronder vind je alle uitleg.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het lijkt zo mooi: het energiecontract direct voor een aantal jaar vastzetten. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan zijn de voordelen nog veel groter. Ja toch? De energiemarkt werkt net wat anders. Je zult het niet verwachten: langetermijncontracten zijn kostbaarder dan een beperkte contractperiode. Direct een goedkoop energiecontract in Dalmsholte? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van EnergieFlex .

Een voorbeeld ter illustratie (op basis van gemiddeld gezin)

Looptijd Maatschappij Premie Premie/maand Jaarkosten
1 jaar EnergieFlex €190 €15,83 €1.526,95
3 jaar EnergieFlex €290 €8,06 €1.646,95
5 jaar EnergieFlex €0 €0 €1.766,95

Naarmate de contractperiode toeneemt betaal jij een voordeliger tarief. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Is groene energie automatisch duurder dan grijze?

Groene energie heeft betrekking op energie die duurzaam is. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het belangrijkste pluspunt is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. En dat draagt bij aan een beter milieu. Vaak wordt beweerd dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Gelukkig is dit vaak niet zo. Middels deze website vergelijk je gauw en eenvoudig de populaire groene stroom leveranciers. Klik het vakje “100% duurzame energieleveranciers Dalmsholte”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op stroom afkomstig van zonnepanelen of juist windmolens. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar in eigen land opgewekte groene energie.

Erkende leveranciers van groene stroom in Dalmsholte:

 1. Clean Energy
 2. Leon Zeewolde
 3. Qurrent

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elke inwoner van Dalmsholte waar energie geleverd wordt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat zijn de belangrijkste verschillen? In het geval van een enkele meter wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Bij de dubbele meters kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. Een tarief voor de piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een afwijkend tarief voor daluren (later op de avond, vroeg in de ochtend en met bijv. kerst). Welk soort tarief de laagste prijs geeft is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Consumeer je het grootste gedeelte van de energie in de daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Echter, let goed op: het is best lastig om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Bijvoorbeeld de vrieskist of WIFI. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Dit vergt dus een hele andere planning. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Veel mensen zeggen daarom: een enkeltarief is duidelijker. Besparen met dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Voorts is een huishouden met een enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Check alle details over Qurrent.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Ga je overstappen van energie in Dalmsholte? Dan heb je de keuze tussen variabele of vaste tarieven. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? Met welke soort tarief ben ik het beste af? De meest gekozen optie is het vaste energietarief. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vast tarief
Prefereer jij het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven niet, zolang het contract loopt. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan zul jij daar niks van merken. In de regio Dalmsholte is het vaste energietarief veelvuldig afgesloten.

Variabele tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie en de voorwaarden wisselen. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, direct in januari, en halverwege in juli. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. Deze prijsaanpassing is moeilijk in te schatten. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Ben je ontevreden over jouw huidige energieleverancier? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Dan kun je mogelijk het oude energiecontract opzeggen en dan overstappen. En dat kan flink geld besparen. Leveranciers kunnen een aanbod doen met speciale welkomstaanbiedingen. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Welke fases moet ik dan doorlopen? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik al switchen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van een kleine maand. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Voortijdig switchen kan, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €166

 1. Controleer wanneer jouw contract afloopt.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Spot de beste en aantrekkelijkste aanbieder.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. De nieuwe aanbieder regelt de overstap.
 7. Het aankomende contract gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen en zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Dalmsholte zonnepanelen tot je beschikking? In dat geval wek jij zelf al energie op. Houd je elke maand stroom over? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Overijssel. Na afloop van elk jaar compenseren ze je hiervoor. Dit principe is ‘salderen’. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is een vergelijking van energieprijzen een must. Bekijk eens het volgende stappenplan. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Westmaas.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Dit kan een negatief getal zijn. We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je ontdekt meteen de meest voordelige energieaanbieder , berekend op basis van jouw gegevens. Advies: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Kies de datum van overstappen. Advies: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Dalmsholte


Vind de goedkoopste energie in Dalmsholte

Betaal jij teveel voor de stroom? Of een nieuwe woning gekocht en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Selecteer nu snel de goedkoopste stroom in Dalmsholte (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Overijssel)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom door.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Je hebt de keuze uit variabel en vast.
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Grootste aanbieder
Overstapservice
Hoge welkomstpremie

logo essent

Essent

Levert panelen
Termijnbedrag wijzigen
Prominente acties

logo eneco

Eneco

Ook zakelijk
Snel overstappen
Goede welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
Online account
Scherpe welkomstpremie

logo oxxio

Oxxio

Energie-app
Vaste & variabele prijzen
Hoge aanbieding

logo current

Qurrent

Groene energie
Snel overstappen
Flinke welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

Groen voorop
Eenvoudig afsluiten
Sublieme kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Fairtrade
Snel overstappen
Fikse welkomstpremie

logo engie

Engie

Helemaal groen
Flexibele of vaste prijs
Hoge welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

Zonne-energie
Diverse prijsafspraken
Scherpe welkomstkorting

logo delta energie

Delta

100% Zeeland
Vriendelijke service
Hoge aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

Simpele producten
Vaste prijs stroom
Scherpe welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Dalmsholte

Jullie gasverbruik bepaalt deels de energierekening. Wat voor functie heeft gas? Wel, voor de verwarming van het huis, voor een lekker warm bad en om eten te bereiden. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Dalmsholte? Door onze gas-vergelijker te gebruiken ontdek je gelijk de voordeligste gas aanbieder. Op die pagina bekijk je de huidige gasprijzen, inclusief acties en welkomstcadeaus. Direct alle gasprijzen vergelijken? Kies de postcode, huisnummer en het m3-gasverbruik per jaar in, en bekijk de gunstigste gas-prijzen uit de regio (Ommen). Een aantrekkelijke organisatie kunnen vinden? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. In dat tijdvak kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Waar wacht je op? Stap meteen over, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Muiden.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders voor jouw woning in de gemeente Ommen.