Energie vergelijken De Bult Vergelijk de energieaanbieders en ontvang een voordeel tot €250


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en gauw energieprijzen vergelijken in De Bult? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Ongetwijfeld ken je wel stroomaanbieders zoals E.ON of Innova Energie. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in De Bult? Vergelijk de prijzen voor jouw woning. Hoe werkt dat vergelijken? Het is een fluitje van een cent. Vul je locatie in, schat jouw verbruik (gas en stroom) en kies het soort meter, (dit is een dubbele of enkele meter). Daarna kies je de ideale looptijd van de verbintenis (dit kan zijn 2 jaren of direct opzegbaar) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Aansluitend vergelijk je direct de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke aanbieder check je wat je per jaar kwijt bent en de geldende korting. Advies nodig? Op onze website blader je door handige info over stroom, gas en licht in De Bult.

Alle leveranciers

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Gemakkelijk overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Voordeel op de energierekening

Vergelijk alle tarieven, en bespaar meteen €208

Een lage stroom- en gasrekening. Een goedkoop energiecontract afsluiten. Ook voor jou interessant? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het klinkt zo logisch: jouw energiecontract meteen ondertekenen voor een langdurige periode. Dit kan meestal tot vijf jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. Wanneer je langere tijd klant wordt zijn de voordelen nog veel groter. Of toch niet? De energiemarkt werkt net wat anders. Je zult het niet verwachten: langdurige overeenkomsten zijn gepeperder dan een kortdurend contract. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in De Bult? Selecteer dan een 1-jarig contract. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Vattenfall .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (van een doorsnee-gezin)

Looptijd Aanbieder Bonus Premie/maand Jaarkosten
1 jaar Vattenfall €240 €20 €1.527,20
3 jaar Vattenfall €340 €9,44 €1.647,20
5 jaar Vattenfall €0 €0 €1.767,20

Bij een lang contract liggen de verbruikskosten wat lager. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene stroom wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het voornaamste punt is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. En dat draagt bij aan een beter milieu. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom erg duur is. Dat is vaak niet het geval. Aan de hand van energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je vluchtig en moeiteloos de verschillende aanbieders van groene stroom. Klik wel even op het vakje met: “100% duurzame energieleveranciers De Bult”. Tip: filter nu ook op energie opgewekt door een windturbine of zonnepanelen. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar in eigen land opgewekte groene energie.

Bekende maatschappijen met groene stroom in De Bult:

 1. Eneco
 2. Innova Energie
 3. Vattenfall

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Iedere bewoner van De Bult waar stroom verbruikt wordt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat is precies het verschil? Bij deze enkele meters betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Wanneer je een dubbele meter hebt kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. Men spreekt dan over piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een afwijkend tarief voor daluren (later op de avond, tijdens weekenden en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welke van deze opties het meest geschikt is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Gebruik jij een belangrijk deel van jouw stroom tijdens daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Houdt dit in gedachten: het is niet altijd gemakkelijk om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Onder andere computers en keukenapparatuur. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je planning dien je dus altijd aan te passen. En de winst is minimaal. Onze tip is: het enkeltarief voldoet prima! Bezuinigen door het dubbeltarief valt tegen. Daarbij ben je met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Lees online nu alles over de aanbieder Liander.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Direct online overstappen van energie in De Bult? Dan kun je kiezen voor vaste en variabele tarieven. Maar wat zijn de verschillen? Voor welk prijstype moet ik kiezen? Het gros van de woningen gebruikt het vaste energietarief. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vaste tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Een stukje waarborg en vastigheid. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan profiteer je hier niet van. In de regio De Bult is het vaste energietarief veelvuldig afgesloten.

Variabel tarief
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom tijdens het contract fluctueren. Dit gebeurd meermaals per jaar, vaak in het voorjaar en najaar. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De wisseling van prijzen is lastig te voorspellen. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet te spreken over jouw actuele energieleverancier? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Misschien kun je je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Energieaanbieders bieden vaak goede welkomstpremies. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Hoe gaat dat in z’n werkt? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik veranderen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Hou dan rekening met de opzegtermijn van enkele weken. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Een overstap maken is echter wel een optie, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €245

 1. Achterhaal wat de einddatum van het contract is.
 2. Check energieprijzen met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Zoek de beste en goedkoopste stroomaanbieder.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. Jouw toekomstige aanbieder zegt jouw huidige contract op.
 7. Het aankomende contract gaat in op de gekozen datum.

Overstappen en zonnepanelen: gaat dat lastig?

In De Bult zonnepanelen op jullie huis? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Overijssel. Is er een contractjaar verstreken, dan ontvang je daarvoor een vergoeding. Dit noemen we salderen. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is een vergelijking van energieprijzen een must. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Wetsens.

 1. Schat het netto verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Is dit een getal in de min? Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Vul ook je echte stroomverbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je ontdekt ogenblikkelijk de meest betaalbare energiemaatschappij voor jou. Cruciaal: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Goed om te weten: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken De Bult


Vind de goedkoopste energie in De Bult

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Bekijk nu direct de goedkoopste stroom in De Bult (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen is een fluitje van een cent:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Overijssel)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Dit is vast of variabel.
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook stadswarmte
Charmante service
Mooie welkomstpremie

logo essent

Essent

Bekende leverancier
Sympatieke service
Aantrekkelijke kortingen

logo eneco

Eneco

Slimme thermostaat
Simpele voorwaarden
Fikse aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
Vaste prijs stroom
Goede aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

Energiebuddy
Maandelijks bijstellen
Flinke welkomstbonus

logo current

Qurrent

Groenste leverancier
Flexibele of vaste prijs
Sublieme kortingen

logo green choice

Green Choice

100% groen
Aangename service
Scherpe welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Prepaid
Vaste prijs stroom
Scherpe aanbiedingen

logo engie

Engie

ENGIE app
Online verbruik inzien
Hoge aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

PakDeZon-service
Aangename service
Verleidelijke kortingen

logo delta energie

Delta

Warmtepompen
Duidelijke voorwaarden
Fikse welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

Zonne-energie
Nette klantenservice
Goede welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in De Bult

Het gas (M3 verbruik) bepaalt deels de energierekening. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, om onze woningen op te warmen, voor heet water uit de kraan en voor sommige keukenapparatuur. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in De Bult? Door onze gas-vergelijker te gebruiken vind je binnen mum van tijd de meest goedkope leverancier. Op energieaanbiedingvergelijken.nl zoek je snel alle gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstcadeaus. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Geef je postcode, huisnummer en het geschatte jaarverbruik in, en bekijk aantrekkelijke gastarieven in jouw woonplaats (Steenwijkerland). Een aantrekkelijke leverancier achterhaald? Zet dan de overstap in werking. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. In die dagen mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Start nu ook met Energie vergelijken Muntendam.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven voor jouw situatie in de gemeente Steenwijkerland.