Energie vergelijken Wetsens Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar tot €251


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en in een paar seconden energieprijzen vergelijken in Wetsens? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Hierbij kun je denken aan leveranciers van stroom als bijvoorbeeld Vandebron of Powerpeers. En het aanbod groeit. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Wetsens? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw individuele situatie. Hoe werkt dat vergelijken? Eigenlijk is het kinderspel. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, begroot jouw totale verbruik (gas plus stroom) en selecteer de gewenste meter (voor dubbel- of enkel tarief). Vervolgens kies je de ideale looptijd van de overeenkomst (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of een flexibel maandcontract) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Vervolgens vind je meteen de goedkoopste energieleverancier. Per aanbieder ontdek je de jaarlijkse kosten en de aantrekkelijke korting. Zoek je wat handig naslagwerk? Hier vind je rijke informatie over stroom, gas en licht in Wetsens.

Alle energiemaatschappijen

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Gemakkelijk overstappen

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Bespaar op je energierekening

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar eenvoudig €177

Een lage gas- en stroomrekening Minder betalen voor je energie. Dat wil toch iedereen? Bekijk direct meer informatie

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het klinkt voor de hand liggend: jouw energiecontract direct voor een langere periode vastzetten. Dit kan meestal tot vijf jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan zijn de voordelen nog veel groter. Is dit waar? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Het tegendeel is waar: lange verbintenissen zijn duurder dan contracten die je vastzet voor de korte termijn. Wil je een goedkoop energiecontract in Wetsens? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Engie .

Rekenvoorbeeld (van een doorsnee-gezin)

Duur Aanbieder Premie Premie/maand Totaal
1 jaar Engie €150 €12,50 €1.619,75
3 jaar Engie €290 €8,06 €1.739,75
5 jaar Engie €0 €0 €1.859,75

Bij een lang contract zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Waar moet ik zijn voor goedkope groene energie?

Groene energie heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Windmolens, zonnecellen en water. De belangrijkste eigenschap de besparing op CO2 en afvalstoffen. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom erg kostbaar is. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Op basis van energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je rap en soepel aanbieders van groene stroom in de buurt. Hiervoor kies je het selectievakje “alleen duurzame energieleveranciers Wetsens”. Optioneel kun je zelfs filteren op stroom afkomstig van wind of de zon. Of zoek naar enkel groene stroom uit Nederland.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Wetsens:

 1. DELTA
 2. Fenor
 3. Vattenfall

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Iedere bewoner van Wetsens die energie verbruikt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Hoe verschillend zijn deze meters? Bij een enkele meter betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Heb je een dubbele meter, dan kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. Een prijs voor piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een goedkoper tarief in daluren (na 9 uur ’s avonds, vroeg in de ochtend en tijdens o.a. de paasdagen). Welk soort tarief de laagste prijs geeft is, verschilt per situatie.

Consumeer je het leeuwendeel van jouw stroom op daluur momenten? Dan is het dubbeltarief interessant. Maar let op: het is niet altijd gemakkelijk om energie met name in de daluren te gebruiken. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Neem nou de koelkast of vriezer. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je planning dien je dus altijd aan te passen. En je wint hooguit een paar tientjes. Daarom ons advies: selecteer het enkeltarief. Geld besparen door het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Daarbij ben je met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Check alle details over Energieflex.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Wetsens? Dan heb je de keuze tussen vaste en variabele tarieven. Maar wat is precies het onderscheid? En wat past bij mijn situatie? Veel consumenten kiezen voor het vaste energietarief. Graag informeren we je over de verschillen.

Vast tarief
Kies je het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven nooit zolang jouw contract loopt. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Gaan de prijzen omlaag? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. Rondom Wetsens zijn de vaste energietarieven het meest populair.

Variabel tarief
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan kunnen de energieprijzen en contractuele verplichtingen aangepast worden. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De ontwikkelingen van de prijzen is lastig te voorspellen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie aanbieder van gas en licht? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Mogelijkerwijs kan jij je bestaande energiecontract opzeggen en snel overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Energiemaatschappijen geven namelijk immense welkomst vergoedingen. Wanneer kan ik de overstap maken? Welke fases moet ik dan doorlopen? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik veranderen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Hou dan rekening met de opzegtermijn van 30 dagen. Opzeggen is dan altijd gratis. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Eerder opzeggen kan wel, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €231

 1. Trek na wanneer jij mag overstappen.
 2. Check de laagste energieprijzen met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Selecteer de beste en goedkoopste aanbieder.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. De volgende aanbieder sluit jouw energie netjes over.
 7. De nieuwe overeenkomst gaat in op de gekozen datum.

Overstappen met zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Wetsens zonnepanelen op jullie huis? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Friesland. Per jaar wordt je hierin tegemoetgekomen. We spreken dan over salderen. Ook met zonnepanelen is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Roderwolde.

 1. Bereken je verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Dit kan een negatief getal zijn. Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je ziet direct de voordeligste energiemaatschappij voor jouw situatie. Suggestie: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Kies een overstapmoment. Aanwijzing: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Wetsens


Vind de goedkoopste energie in Wetsens

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of een nieuwe woning gekocht en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Zoek nu zonder moeite de goedkoopste stroom in Wetsens (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Friesland)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? De actuele opties zijn vast en variabel.
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Grootste aanbieder
Behulpzame service
Concurrerende kortingen

logo essent

Essent

Levert panelen
Nette service
Verleidelijke kortingen

logo eneco

Eneco

Ook zakelijk
Vriendelijke service
Flinke welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
3 jaar vast of variabel
Hoge welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

Energiebuddy
Overstapservice
Sublieme kortingen

logo current

Qurrent

Stichting DOEN
Persoonlijke service
Flinke welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Inzicht in je verbruik
Mooie welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
Nette klantenservice
Sublieme kortingen

logo engie

Engie

Helemaal groen
2 jaar vast of variabel
Scherpe aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
Snel af te sluiten
Hoge aanbiedingen

logo delta energie

Delta

Puur Zeeuws Groen
Snel oversluiten
Hoge aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

Terugleververgoeding
Verschillende contracten
Hoge welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Wetsens

Het verbruik van gas is een belangrijk onderdeel van de maandelijkse energierekening. Gas gebruiken we voor de verwarming van het huis, voor warm water en om het fornuis te gebruiken. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Wetsens? Door onze gas-vergelijker te gebruiken vergelijk je vandaag nog de voordeligste gas aanbieder. Op deze website zoek je snel alle gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstbonussen. Direct alle gasprijzen vergelijken? Vul jouw postcode en het m3-gasverbruik per jaar in, en bekijk de laagste gasprijzen voor jouw locatie en gasverbruik (Dongeradeel). Een aantrekkelijke aanbieder gevonden? Zet dan de overstap in werking. Dit stelt maar weinig voor. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. Binnen dit stadium kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Sluit online je contract over, en pak die welkomstbonus! Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Heerenveen.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas voor jouw situatie in de gemeente Dongeradeel.