Energie vergelijken De Cocksdorp Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar maar liefst €298


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en spoedig energieprijzen vergelijken in De Cocksdorp? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Je hebt vast gehoord van stroomleveranciers zoals UnitedConsumers of Pure Energie. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in De Cocksdorp? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw thuis. Hoe kan ik beginnen? Heel eenvoudig! Voer je postcode en huisnummer in, schat jouw verbruik (gas en stroom) en selecteer de elektriciteitsmeter (dubbel of enkel). Hierop volgend kies je de looptijd van jouw contract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of maandelijks opzegbaar) en selecteer je een vast of variabel tarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Aansluitend vind je direct de goedkoopste energieaanbieder. Van elke leverancier zie je de energiekosten per jaar en de beschikbare korting voor nieuwe klanten. Precies weten hoe het allemaal werkt? Via deze website lees je rijke informatie over gas, stroom en licht in De Cocksdorp.

Alle maatschappijen

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Makkelijk overstappen

Check je besparing en sluit online snel over

Bespaar op je energierekening

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar direct €201

Een lage stroom- en gasrekening. Besparen op je energierekening. Dat is voor iedereen relevant. Bekijk direct meer informatie

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt zo logisch: jouw energiecontract meteen vastzetten voor meerdere jaren. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Of toch niet? De energiemarkt werkt net wat anders. Je zult het niet verwachten: langdurige overeenkomsten zijn kostbaarder dan een kortlopend contract. Direct een goedkoop energiecontract in De Cocksdorp? Selecteer dan een 1-jarig contract. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Essent .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (van een doorsnee-gezin)

Looptijd Leverancier Premie Bonus/maand Kostenplaatje
1 jaar Essent €250 €20,83 €1.527,25
3 jaar Essent €350 €9,72 €1.647,25
5 jaar Essent €0 €0 €1.767,25

Bij een contract van bijv. 5 jaar betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene stroom wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het duurzame hiervan is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Je hoort regelmatig dat groene stroom erg kostbaar is. Dat is vaak niet het geval. Middels deze pagina vergelijk je gauw en probleemloos leveranciers van groene stroom in jouw regio. Klik het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers De Cocksdorp”. Je kunt ook filteren op stroom afkomstig van zonnepanelen/windmolens. Of filter op groene energie uit NL.

Veel gekozen groene energie in De Cocksdorp:

 1. Vandebron
 2. Huismerk Energie
 3. Pure Energie

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elke woning in De Cocksdorp die energie verbruikt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Met zo’n enkele meter wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Heb je een dubbele meter, dan kun je kiezen voor 2 tarieven. We hebben het hier over piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een goedkoper tarief in daluren (na 9 uur ’s avonds, tijdens weekenden en reguliere feestdagen). Welke type tarief het goedkoopste is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Verbruik jij meer dan 50% van de stroom op daluur tijden?Dan kan het dubbeltarief uit. Houdt dit in gedachten: het vergt heel wat om energie met name in de daluren te gebruiken. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Denk maar aan computers en keukenapparatuur. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Het heeft dus een grote impact op je leven. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Daarom ons advies: kies voor het enkeltarief. Besparen met dubbeltarief is niet eenvoudig. Bovendien ben je met het enkeltarief veel meer flexibel. Meer info? Bekijk details van leveranciers als Enexis.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Direct online overstappen van energie in De Cocksdorp? Het aanbod bestaat uit flexibele of vaststaande prijzen. Maar wat is precies het onderscheid? Voor welk prijstype moet ik kiezen? Een veel gekozen mogelijkheid is de vaste energietarieven. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vaste tarieven
Kies je het vaste tarief? Dan wijzigen de prijzen nooit zolang jouw contract loopt. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Dalen de tarieven tussentijds? Dan heb je daar geen profijt van. Rondom De Cocksdorp zijn de vaste energietarieven zeer zeker geschikt.

Variabel tarief
Kies jij het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen tijdens het contract aangepast worden. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, vaak in het voorjaar en najaar. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De ontwikkelingen van de prijzen is lastig te voorspellen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet content met jullie huidige energieleverancier? Vind je jouw energierekening te hoog? Dan kun je mogelijk de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en dan overstappen. Overstappen loont. Leveranciers bieden je gigantische welkomstaanbiedingen. Kan ik vandaag al overstappen? Wat moet ik dan exact doen? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik overgaan?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Let dan zeker op de opzegtermijn van 4 weken. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Overstappen is mogelijk, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €143

 1. Pluis uit hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Check de laagste energieprijzen op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Zoek de beste en aantrekkelijkste aanbieder.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. Jouw “nieuwe” energieleverancier is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Het nieuwe contract gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen + zonnepanelen: is dat mogelijk?

In De Cocksdorp zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Noord-Holland. Na een periode van een jaar ontvang je een vereffening. Dit heet salderen. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Bekijk eens het volgende stappenplan. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Wetsinge.

 1. Schat het netto verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Komt hier een negatief cijfer uit? Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Was dit een negatief getal? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je ziet eenvoudig de meest voordelige maatschappij , berekend op basis van jouw gegevens. Suggestie: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Hint: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken De Cocksdorp


Overstappen naar de goedkoopste energie in De Cocksdorp

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of is er sprake van verhuizing en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Selecteer nu makkelijk de goedkoopste stroom in De Cocksdorp (en gas). Energie vergelijken en oversluiten heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Noord-Holland)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Geef aan of je duurzame energie wil.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Vaste prijzen of juist meer variabel (meebewegen).
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Steeds duurzamer
Online verbruik inzien
Aantrekkelijke acties

logo essent

Essent

Populaire aanbieder
Direct overstappen
Verleidelijke acties

logo eneco

Eneco

Uniek EcoGas
2 jarig contract
Mooie welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ook alles-in-1
Sympatieke service
Goede welkomstpremie

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
Variabele stroomprijzen
Fikse welkomstpremie

logo current

Qurrent

NL windenergie
2 jaar vast of variabel
Goede welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

Écht groen
3 jaar vast of variabel
Flinke aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Actief sinds 2014
Verbruik aanpassen
Flinke aanbiedingen

logo engie

Engie

CO2 beperkt
3 jarig contract
Mooie welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

Sinds 2002
Persoonlijk advies
Goede welkomstpremie

logo delta energie

Delta

Gas & Licht
Hulp bij overstappen
Fikse aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

Energie Check
Flexibele of vaste prijs
Scherpe welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in De Cocksdorp

Ons gasverbruik bepaalt deels de energierekening. Het gas wordt doorgaans gebruikt om onze woningen op te warmen, om water op te warmen en om het fornuis te gebruiken. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in De Cocksdorp? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan tref jij binnen no-time de aantrekkelijkste maatschappij. Op energieaanbiedingvergelijken.nl doorzoek je de gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstpremies. Weten wat jij per maand kunt besparen? Vul jouw postcode en verbruik per jaar in, en vind de gunstigste gas-prijzen voor jouw woning (Texel). Een goedkope organisatie ontdekt? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit stelt maar weinig voor. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. Binnen deze 2 weken kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Stap nu over in een paar minuten, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Mussel.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven en regel de overstap online in de gemeente Texel.