Energie vergelijken Mussel Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar wel €251


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en razendsnel energieprijzen vergelijken in Mussel? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Toonaangevende partijen zijn leveranciers van stroom als Anode Energie of MAIN Energie. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Mussel? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw persoonlijke situatie. Hoe gaat dat? Het is een fluitje van een cent. Voer een postcode en huisnummer in, geef aan wat het verbruik is (stroom plus gas) en kies het soort meter dat jij hebt (dubbele- of enkele meter). Hierna selecteer je de looptijd van jouw energiecontract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of een tijdelijk energiecontract) en selecteer je een vast of variabel tarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Aansluitend check je ogenblikkelijk de goedkoopste energieleverancier. Van iedere leverancier zie je de prijs per jaar en de optionele cashback-korting. Zoek je wat handig naslagwerk? Op energieaanbiedingvergelijken.nl blader je door alle details over stroom, gas en licht in Mussel.

Alle energiemaatschappijen

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Gemakkelijk overstappen

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Voordeel op de energierekening

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar tot €178

Minder betalen voor gas en stroom Op kosten voor energie besparen. Wie wil dat nou niet? Pak deze kans en stap over.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het lijkt verstandig: het energiecontract slim voor een aantal jaar vastzetten. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Wanneer je langere tijd klant wordt krijg je een hogere korting. Of toch niet? De energiemarkt werkt net wat anders. Nee, het wordt nog mooier: contracten met een lange looptijd zijn kostbaarder dan kortlopende contracten. Wil je een goedkoop energiecontract in Mussel? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Vattenfall .

Een voorbeeld (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Contract Maatschappij Korting Premie/maand Totaal
1 jaar Vattenfall €190 €15,83 €1.574,95
3 jaar Vattenfall €290 €8,06 €1.694,95
5 jaar Vattenfall €0 €0 €1.814,95

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Ik wil overstappen naar groene energie, waar kan dat?

Groene stroom heeft betrekking op energie die duurzaam is. Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. O.a. zonnepanelen en windturbines. De belangrijkste eigenschap dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Met behulp van de vergelijker vergelijk je razendsnel en moeiteloos aanbieders van groene stroom in de buurt. Selecteer het vakje “100% duurzame energieleveranciers Mussel”. Tip: filter nu ook op stroom van een windturbine of zonnepanelen. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar in eigen land opgewekte groene energie.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Mussel:

 1. Clean Energy
 2. Energieflex
 3. NLE

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elke woning in Mussel waar stroom verbruikt wordt heeft een enkele of dubbele meter. Wat is precies het verschil? Met zo’n enkele meter heb je te maken met 1 tarief. Met zo’n dubbele meter kunnen de tarieven worden uitgesplitst. In de volksmond zijn dit piekuren (overdag) en een goedkoper tarief in daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, vroeg in de ochtend en reguliere feestdagen). Welk tarief het beste is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Verbruik jij meer dan 50% van jouw stroom op daluur momenten? Pas dan loont het dubbeltarief. Vergeet niet: het is niet altijd gemakkelijk om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Bijvoorbeeld de koelkast of vriezer. En wil je meer doen in de daluren? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Dit vergt dus een hele andere planning. En de opbrengst is marginaal.Ons advies: kies voor het enkeltarief. Geld besparen door het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Daarbij ben je met een enkeltarief veel meer flexibel. Check alle details over Engie.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Mussel? De twee contractsoorten zijn vaststaande en flexibele prijzen. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? Een veel gekozen mogelijkheid is het vaste energietarief. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vaste tarieven
Kies je het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen niet zolang het contract nog loopt. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In de regio Mussel zijn de vaste energietarieven erg populair.

Variabel tarief
Prefereer jij het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom en contractuele verplichtingen worden herberekend. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, in Januari en in Juli. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De wisseling van prijzen kun je lastig aan zien komen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet blij met jouw aanbieder van gas en licht? Vind je jouw energierekening te hoog? Misschien kun je je actuele energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En de besparing is niet mals. Energieaanbieders hanteren doorgaans interessante welkomst vergoedingen. Maar wanneer kan ik overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik overgaan?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van meerdere weken. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Voortijdig switchen kan, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €240

 1. Bekijk hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Check energieprijzen met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Sorteer de beste en betaalbaarste energie-aanbieder.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. De aankomende maatschappij regelt de overstap.
 7. De nieuwe overeenkomst gaat in op de gekozen datum.

Overstappen + zonnepanelen: werkt dat anders?

In Mussel zonnepanelen tot je beschikking? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Groningen. Na afloop van elk jaar wordt je hier natuurlijk voor beloond. De benaming hiervoor is salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Heerewaarden.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je ziet meteen de meest aantrekkelijke energieaanbieder gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Noemenswaardig: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Selecteer een overstapdatum. Aanwijzing: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Mussel


Vind de goedkoopste energie in Mussel

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of heb je een nieuwbouwwoning en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Check nu eenvoudig de goedkoopste stroom in Mussel (en gas). Overstappen na de energievergelijking heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Vul je adresgegevens in (Groningen)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Wil je groene stroom, of maakt dat niet uit.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Je kan kiezen uit variabel of vast.
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Scoort een 7
Verschillende contracten
Aantrekkelijke acties

logo essent

Essent

Levert ketels
Vaste & variabele prijzen
Hoge welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Toon thermostaat
Aangename service
Fikse aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Inzicht-app
Snel af te sluiten
Scherpe welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Energie-app
Variabele stroomprijzen
Fikse aanbieding

logo current

Qurrent

Slimme meter
Variabele gasprijzen
Hoge welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Écht groen
Verbruik advies
Goede welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Overstaphulp
Concurrerende acties

logo engie

Engie

Ook laadpalen
Inzicht in je verbruik
Fikse welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

100% Wind-energie
2 jarig contract
Fikse aanbieding

logo delta energie

Delta

Slim wonen tips
Diverse prijsafspraken
Sublieme acties

logo budget energie

Budget Energie

14 dagen bedenktijd
Snel af te sluiten
Mooie aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Mussel

Het gas (M3 verbruik) vormt voor een groot deel de energierekening. Wat voor functie heeft gas? Wel, voor de verwarming, voor het verwarmen van water en om te koken. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Mussel? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan vergelijk je eenvoudig de meest betaalbare gasleverancier. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je alle gasprijzen bekijken, inclusief acties en welkomstpremies. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Vul jouw postcode en gasverbruik op jaarbasis in, en achterhaal de goedkoopste gastarievenuit de regio (Stadskanaal). Een aantrekkelijke partij ontdekt? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. Binnen dit stadium ben je vrij om er toch van af te zien. Waar wacht je op? Stap meteen over, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Wittelte.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Stadskanaal.