Energie vergelijken Wetsinge Vergelijk alle energieleveranciers en bespaar maar liefst €300


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en snel energieprijzen vergelijken in Wetsinge? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Erkende organisaties zijn stroommaatschappijen zoals bijv. Allure Energie en Pure Energie. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Wetsinge? Vergelijk de prijzen voor jouw persoonlijke situatie. Hoe kan ik beginnen? Het is bijzonder eenvoudig. Geef je postcode en huisnummer door, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (kWh stroom en m3 gas) en kies het type meter (dit is een dubbele of enkele meter). Hierop volgend maak je een keuze voor de looptijd van het energiecontract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Hierna ontdek je direct de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere leverancier zie je de kosten per 12 maanden en de optionele welkomstpremie. Alles weten over contracten en tarieven? Via deze website tref je bruikbare info over gas, stroom en licht in Wetsinge.

Alle energieaanbieders

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Gelijk oversluiten

Check je besparing en sluit online snel over

Goedkopere energierekening

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar tot €233

Bespaar direct op jouw stroom & gas Een voordeliger energiecontract.Wie wil dat nou niet? Bekijk direct meer informatie

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt een goede keuze: jouw energiecontract direct vastzetten voor meerdere jaren. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan is de kortingsactie nog gunstiger. Of toch niet? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Nee, het wordt nog mooier: contracten voor meerdere jaren zijn prijziger dan kortlopende contracten. Direct een goedkoop energiecontract in Wetsinge? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Energiedirect.nl .

Een voorbeeld (gerekend met een gemiddeld gezin)

Looptijd Maatschappij Premie Korting/maand Overzicht
1 jaar Energiedirect.nl €160 €13,33 €1.619,80
3 jaar Energiedirect.nl €300 €8,33 €1.739,80
5 jaar Energiedirect.nl €0 €0 €1.859,80

Naarmate de contractperiode toeneemt betaal jij een voordeliger tarief. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Waar vind ik betaalbare groene energie?

Groene energie wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Denk aan water, wind en zon. De belangrijkste eigenschap dat er geen CO2 vrijkomt. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Veel mensen denken dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Dat is vaak niet het geval. Met behulp van onze zoekmachine vergelijk je rap en gemakkelijk leveranciers van groene stroom in jouw regio. Kies hierbij voor “uitsluitend duurzame energieleveranciers Wetsinge”. Tip: filter nu ook op energie opgewekt door zonnepanelen/windmolens. Of beperk je zoekopdracht tot slechts groene stroom met NL oorsprong.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Wetsinge:

 1. Energiedirect.nl
 2. Leon Zeewolde
 3. Oxxio

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Iedere bewoner van Wetsinge met een energieaansluiting heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat zijn de belangrijkste verschillen? In het geval van een enkele meter wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Heb je een dubbele meter, dan kunnen de tarieven worden uitgesplitst. Een prijs voor piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een afwijkend tarief voor daluren (later op de avond, vroeg in de ochtend en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welk soort tarief het beste is, verschilt per situatie.

Verbruik je relatief veel van jouw stroom op daluur momenten? Dan kan het dubbeltarief uit. Goed om te weten: het is een hele uitdaging om energie met name in de daluren te gebruiken. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Denk aan computers en keukenapparatuur. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je planning dien je dus altijd aan te passen. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Ons advies: kies voor het enkeltarief. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Bovendien ben je met het enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij Engie.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Ga je overstappen van energie in Wetsinge? Dan kun je kiezen voor flexibele of vaststaande prijzen. Waarin verschillen deze van elkaar? En wat past bij mijn situatie? Het gros van de woningen gebruikt het vaste energietarief. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vast tarief
Kies je het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven gedurende de contractperiode niet. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Gaan de prijzen omlaag? Dan profiteer je hier niet van. In de regio Wetsinge zijn de vaste energietarieven veelvuldig afgesloten.

Variabele tarieven
Prefereer jij het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom en leveringsvoorwaarden schommelen. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, in eind Juli en in begin Januari. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. Deze prijsaanpassing kun je lastig aan zien komen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet content met jullie bedrijf dat stroom en gas levert? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Doorgaans kun jij je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en overstappen. En dat kan flink geld besparen. Energieaanbieders hanteren doorgaans immense welkomstpremies. Kan ik vandaag al overstappen? Hoe gaat dat in z’n werkt? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik overgaan?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van 1 maand. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €294

 1. Trek na hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij op basis van jouw situatie.
 3. Filter de beste en goedkoopste energie-leverancier.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. Je mag het aanbod nog 14 dagen in overweging nemen.
 6. Jullie toekomstige energieleverancier is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. De nieuwe verbintenis wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen met zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Wetsinge zonnepanelen voor jezelf aangekocht? In dat geval wek jij zelf al energie op. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Groningen. Aan het einde van het jaar heb je dan recht op een compensatie. We spreken dan over salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Roelofarendsveen.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Dit kan een negatief getal zijn. We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je ziet direct de meest voordelige stroom maatschappij gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Tip: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Let op: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Wetsinge


Overstappen naar de goedkoopste energie in Wetsinge

Is jouw energierekening te hoog? Of is er sprake van verhuizing en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Ontdek nu zonder moeite de goedkoopste stroom in Wetsinge (en gas). Overstappen na de energievergelijking gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Groningen)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom door.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Je hebt de keuze uit variabel en vast.
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
Vriendelijke service
Mooie welkomstbonus

logo essent

Essent

Populaire aanbieder
Sympatieke service
Fikse welkomstpremie

logo eneco

Eneco

Toon thermostaat
Inzicht in je verbruik
Flinke welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
Simpele voorwaarden
Concurrerende acties

logo oxxio

Oxxio

Energiebuddy
Snel oversluiten
Fikse welkomstbonus

logo current

Qurrent

Stichting DOEN
Simpele voorwaarden
Aantrekkelijke kortingen

logo green choice

Green Choice

Ook biomassa
Snel oversluiten
Flinke aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
Tussentijds aanpassen
Fikse welkomstkorting

logo engie

Engie

Klantbeoordeling: 8.5
Flexibele of vaste prijs
Hoge aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
Overstaphulp
Fikse aanbiedingen

logo delta energie

Delta

Ook TV & Internet
Hulp bij overstappen
Goede welkomstbonus

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
Hulp bij overstappen
Sublieme acties


Prijzen gas vergelijken in Wetsinge

Gasverbruik heeft een groot aandeel in de energierekening. Waarvoor gebruiken we gas? Nou natuurlijk voor de verwarming, om water op te warmen en voor bijv. keukenapparaten. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Wetsinge? Door de gas-vergelijker tool in te vullen ontdek je nu de meest betaalbare gasmaatschappij. Via onze tool kun je alle gasprijzen bekijken, en ook de kortingsacties en welkomstcadeaus. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Voer jouw locatie en het m3-gasverbruik per jaar in, en vind de meest voordelige gas-tarieven voor jouw woning (Winsum). Een voordelige leverancier achterhaald? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit vergt verder geen kennis. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Binnen dit stadium kun je nog van het contract af. Sluit online je contract over, en pak die welkomstbonus! Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Heerewaarden.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Winsum.