Energie vergelijken De Falom Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en krijg een korting tot €247


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en in minder dan een minuut energieprijzen vergelijken in De Falom? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Ongetwijfeld ken je wel stroomaanbieders zoals Vandebron of MAIN Energie. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in De Falom? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw individuele situatie. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het stelt maar weinig voor. Voer je postcode en huisnummer in, kies het geschatte verbruik (m3 gas en Kwh stroom) en geef aan welke meter je hebt (dit is een dubbele of enkele meter). Daarna bepaal je de looptijd van jouw energiecontract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of maandelijks opzegbaar) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Kies optioneel voor duurzame energie. Daarna vind je meteen de goedkoopste energieleverancier. Van iedere maatschappij zie je de energiekosten per jaar en de aantrekkelijke welkomstkorting. Alles weten over contracten en tarieven? Via deze website ontdek je bruikbare info over stroom, gas en licht in De Falom.

Alle aanbieders

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Overstappen is zo gepiept

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Minder betalen voor energie

Vergelijk alle tarieven, en bespaar tot wel €257

Een lage stroom- en gasrekening. Besparen op je energierekening. Dat wil toch iedereen? Lees hieronder alle informatie.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het lijkt een goede keuze: jouw energiecontract direct voor een langere periode vastzetten. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. Als je kiest voor een lange periode krijg je een hogere korting. Ja toch? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Nee, het wordt nog mooier: lange verbintenissen zijn duurder dan een kortdurend contract. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in De Falom? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. We hebben een berekening gemaakt van Eneco .

Een voorbeeld ter illustratie (van een doorsnee-gezin)

Duur Aanbieder Korting Bonus/maand Kostenplaatje
1 jaar Eneco €110 €9,17 €1.527,30
3 jaar Eneco €360 €10 €1.647,30
5 jaar Eneco €0 €0 €1.767,30

Naarmate de contractperiode toeneemt zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Ik wil overstappen naar groene energie, waar kan dat?

Groene energie wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Bijvoorbeeld zon, wind en water. De belangrijkste eigenschap de besparing op CO2 en afvalstoffen. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom erg duur is. Dat is vaak niet het geval. Via energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je gauw en vloeiend de verschillende aanbieders van groene stroom. Klik het vakje “alleen duurzame energieleveranciers De Falom”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op energie van zonnepanelen/windmolens. Of filter op uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Voorbeelden van groene energie in De Falom:

 1. E.ON
 2. Fenor
 3. Powerpeers

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Iedere bewoner van De Falom waar energie geleverd wordt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Heb je een enkele meter? Dan is er 1 tarief voor alle stroom. Bij de dubbele meters kunnen de tarieven worden uitgesplitst. In de volksmond zijn dit piekuren (overdag) en een goedkoper tarief in daluren (in de nacht, in het weekend en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welke van deze opties het voordeligst is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Gebruik jij een belangrijk deel van de energie in de daluren? Pas dan loont het dubbeltarief. Echter, let goed op: het is soms best moeilijk om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Denk aan de koeling en de standby-standen. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je moet dus continu nadenken over de planning. En de opbrengst is marginaal.Ons advies: het enkeltarief is eenvoudiger! Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is gewoon lastig. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief veel meer flexibel. Bekijk direct de aanbieder Stedin.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Ga je overstappen van energie in De Falom? Het aanbod bestaat uit vaste en variabele tarieven. Op welke punten wijken ze van elkaar af? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? De meest gekozen optie is het vaste energietarief. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vast tarief
Ga jij voor het vaste tarief? Dan wijzigen de tarieven gedurende de contractperiode niet. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In De Falom is het vaste energietarief de meest gekozen optie.

Variabele tarieven
Prefereer jij het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie tijdens het contract schommelen. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, in eind Juli en in begin Januari. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. Deze prijsaanpassing is doorgaan lastig te schatten. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet te spreken over jouw actuele energieleverancier? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Wellicht kun je je bestaande energiecontract opzeggen en direct overstappen. Overstappen loont. Aanbieders van energie en gas hanteren enorme welkomstpremies. Wanneer kan ik de overstap maken? En hoe doe ik dat? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik al switchen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Let dan zeker op de opzegtermijn van een kleine maand. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Een overstap maken is echter wel een optie, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €265

 1. Pluis uit wat de looptijd van het contract is.
 2. Bekijk de actuele energietarieven gebaseerd op jouw situatie.
 3. Filter de beste en aantrekkelijkste stroomleverancier.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. De aankomende energieaanbieder sluit jouw energie netjes over.
 7. De nieuwe verbintenis gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen en zonnepanelen: gaat dat lastig?

In De Falom zonnepanelen laten plaatsen? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Friesland. Per jaar krijg je hier een vergoeding voor. De benaming hiervoor is salderen. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen een vergelijking van energieprijzen een must. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Weurt.

 1. Schat het netto verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Vul ook je echte stroomverbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je treft meteen de meest voordelige stroom maatschappij , berekend op basis van jouw gegevens. Belangrijk: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Aanwijzing: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken De Falom


Ontdek de goedkoopste energie in De Falom

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of heb je een nieuwbouwwoning en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Selecteer nu meteen de goedkoopste stroom in De Falom (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie kan je nu online doen zonder moeite:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Friesland)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Kies eventueel voor enkel aanbieders met groene energie.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Dit is vast of variabel.
7. Bekijk de zoekresultaten en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Scoort een 7
Flexibele stroomprijs
Flinke welkomstbonus

logo essent

Essent

Jaren actief
Verbruik aanpassen
Interessante kortingen

logo eneco

Eneco

Slimme thermostaat
Vriendelijke service
Hoge welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
Snel af te sluiten
Goede welkomstpremie

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
Hulp bij overstappen
Concurrerende kortingen

logo current

Qurrent

Stichting DOEN
Variabele gasprijzen
Concurrerende kortingen

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Nette klantenservice
Mooie welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Slim besparen
Persoonlijk advies
Hoge aanbiedingen

logo engie

Engie

100% duurzaam
Diverse prijsafspraken
Fikse welkomstcadeaus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Simpel bestelproces
Goede klantenservice
Mooie welkomstpremie

logo delta energie

Delta

Gas & Licht
Persoonlijke service
Mooie aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
Flexibele gasprijs
Hoge aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in De Falom

Het gas (M3 verbruik) beslaat het grootste gedeelte van de maandelijkse energierekening. Gas wordt verbruikt om ons huis te verwarmen, om te douchen en koken op een fornuis. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in De Falom? Met behulp van onze gas-vergelijker bekijk jij gemakkelijk de meest betaalbare aanbieder. Op energieaanbiedingvergelijken.nl doorzoek je de gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstcadeaus. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Vul de postcode, huisnummer en verbruik per jaar in, en ontdek de laagste gasprijzen uit de regio (Dantumadiel). Een geschikte maatschappij aangetroffen? Start vandaag nog met besparen! Dit is niet moeilijk. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. Binnen deze 2 weken ben je vrij om er toch van af te zien. Stap nu over in een paar minuten, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Musselkanaal.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Dantumadiel.