Energie vergelijken Wijchen Start met vergelijken en krijg een korting tot €264


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en gauw energieprijzen vergelijken in Wijchen? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Erkende organisaties zijn aanbieders van stroom als E.ON en Greenchoice. En er komen steeds meer aanbieders bij. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Wijchen? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw persoonlijke situatie. Hoe werkt dat vergelijken? Het is zo gepiept. Voer een postcode en huisnummer in, kies het geschatte verbruik (m3 gas en Kwh stroom) en kies het soort meter, (voor dubbel- of enkel tarief). Aansluitend kies je de looptijd van het contract (bijvoorbeeld 1 jaar of een tijdelijk energiecontract) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Hierna check je meteen de goedkoopste energie. Van iedere maatschappij zie je de kosten op jaarbasis en de eventuele. korting. Is het nieuw voor jou? Op deze pagina ontdek je uitvoerige details over stroom, gas en licht in Wijchen.

Alle aanbieders

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Makkelijk overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Lagere prijzen voor energie

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar eenvoudig €192

Een laag tarief voor gas en stroom De energierekening naar beneden. Ook voor jou interessant? Lees hieronder alle informatie.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Veel mensen denken als volgt: het energiecontract slim afsluiten voor een aantal jaren. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan reken je af tegen nog scherpere tarieven. Of toch niet? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Het tegendeel is waar: energiecontracten met een lange looptijd zijn prijziger dan een kortlopend contract. Zoek je een goedkoop energiecontract in Wijchen? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. We hebben een berekening gemaakt van Engie.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (op basis van gemiddeld gezin)

Termijn Aanbieder Premie Korting/maand Kostenplaatje
1 jaar Engie €120 €10 €1.620,35
3 jaar Engie €410 €11,39 €1.740,35
5 jaar Engie €0 €0 €1.860,35

Bij een lang contract liggen de verbruikskosten wat lager. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene energie heeft betrekking op energie die duurzaam is. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het voornaamste punt is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. De gedachte is dat groene stroom erg kostbaar is. Dat is vaak niet het geval. Met behulp van energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je rap en moeiteloos groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Activeer hiervoor de filter “alleen duurzame energieleveranciers Wijchen”. Tip: filter nu ook op energie van zonnepanelen/windmolens. Of zoek expliciet naar uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Veel gekozen groene energie in Wijchen:

 1. Vandebron
 2. Huismerk Energie
 3. Pure Energie

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elke woning in Wijchen met toegang tot energie kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Bij een enkele meter betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Wanneer je een dubbele meter hebt kunnen de tarieven worden uitgesplitst. We hebben het hier over piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een apart tarief voor daluren (’s avonds en ’s nachts, vroeg in de ochtend en reguliere feestdagen). Welke van deze opties het voordeligst is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Consumeer jij meer dan de helft van de energie tijdens deze daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Vergeet niet: het is niet altijd gemakkelijk om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Denk aan computers en keukenapparatuur. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En het levert niet veel op. Onze tip is: het enkeltarief voldoet prima! Besparen met het dubbeltarief is niet eenvoudig. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Bekijk alles over de maatschappij Vattenfall.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Wijchen? De twee contractsoorten zijn variabele of vaste tarieven. Maar wat zijn de verschillen? Met welke soort tarief ben ik het beste af? De meest gekozen optie is het vaste energietarief. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vaste tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven gedurende de contractperiode niet. Zo weet je waar je aan toe bent. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In de regio Wijchen zijn de vaste energietarieven veelvuldig afgesloten.

Variabele tarieven
Kies jij het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven gedurende jouw contractperiode worden herberekend. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. Deze prijsaanpassing is niet gemakkelijk te voorspellen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet blij met jouw leverancier van energie en gas? Vind je jouw energierekening te hoog? Misschien kun je je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en dan overstappen. En dat kan flink geld besparen. Energieaanbieders hebben gewoonlijk enorme welkomstbonussen. Maar wanneer kan ik overstappen? Hoe gaat dat in z’n werkt? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik veranderen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van een kleine maand. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. Deze boete ligt al gauw op €211

 1. Controleer wanneer jouw contract afloopt.
 2. Check energieprijzen gebaseerd op jouw situatie.
 3. Kies de beste en goedkoopste leverancier.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. Je nieuwe maatschappij regelt de overstap.
 7. Deze aankomende overeenkomst wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen met zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Wijchen zonnepanelen laten plaatsen? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Gelderland. Iedere 12 maanden vind hiervoor een compensatie plaats. Dit principe is ‘salderen’. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Bekijk eens het volgende stappenplan. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Roswinkel.

 1. Maak een begroting van het verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Dit kan een negatief getal zijn. Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je bekijkt ogenblikkelijk de meest voordelige energieaanbieder voor jou. Tip: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Hint: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Wijchen


Profiteer van de goedkoopste energie in Wijchen

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of een nieuwe woning gekocht en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Vind nu meteen de goedkoopste stroom in Wijchen (en gas). Energie vergelijken en oversluiten gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Gelderland)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Dit is vast of variabel.
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook duurzaam
Overstapservice
Sublieme acties

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
Snel af te sluiten
Goede aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Verspillingscheck
2 jaar vast of variabel
Flinke welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Groene windstroom
Overstaphulp
Interessante acties

logo oxxio

Oxxio

Europese windstroom
Eenvoudig afsluiten
Mooie welkomstkorting

logo current

Qurrent

Groene stroom
Overstapservice
Mooie aanbieding

logo green choice

Green Choice

Bosgecompenseerd gas
Vaste & variabele prijzen
Scherpe welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Sociaal Groen
Snel oversluiten
Mooie aanbiedingen

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
Sympatieke service
Goede welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Geen poespas
Sympatieke service
Scherpe welkomstkorting

logo delta energie

Delta

Ook TV & Internet
Nette service
Flinke welkomstbonus

logo budget energie

Budget Energie

Goedkoop groen
Overstapservice
Mooie aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Wijchen

Het verbruikte gas beslaat het grootste gedeelte van de factuur van de energiemaatschappij. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, natuurlijk voor de verwarming, voor warm water en om het fornuis te gebruiken. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Wijchen? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan zoek jij in minder dan een minuut de aantrekkelijkste gasleverancier. Via de vergelijker doorzoek je de gasprijzen, inclusief acties en welkomstpremies. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Voer je postcode + huisnummer en het geschatte jaarverbruik in, en check de goedkoopste gasprijzen voor jouw situatie (Wijchen). Een goedkope partij ontdekt? Start vandaag nog met besparen! Dit stelt maar weinig voor. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. Binnen deze 2 weken kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Stap vandaag nog over, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Hegelsom.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Wijchen.