Energie vergelijken de Lutte Start met vergelijken en bespaar wel €271


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in de Lutte? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Je hebt vast gehoord van stroomaanbieders zoals Clean Energy of Fenor. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in de Lutte? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw huis. Hoe werkt dat vergelijken? Het is bijzonder eenvoudig. Vul je locatie in, geef aan wat het verbruik is (stroom plus gas) en kies het soort meter, (dubbele- of enkele meter). Aansluitend maak je een keuze voor de looptijd van het contract (dit kan zijn 2 jaren of een altijd opzegbaar contract) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Hierop volgend ontdek je ogenblikkelijk de goedkoopste energieleverancier. Van elke energieaanbieder vergelijk je de energiekosten per jaar en de beschikbare korting voor nieuwe klanten. Is het nieuw voor jou? Op onze website blader je door handige info over gas, stroom en licht in de Lutte.

Alle aanbieders

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Gelijk oversluiten

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Minder betalen voor energie

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar direct €193

De goedkoopste stroom en gas Op kosten voor energie besparen. Wie wil dat nou niet? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt zo logisch: het energiecontract gelijk voor een langere periode vastzetten. Dit kan meestal tot vijf jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Of juist niet? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Je zult het niet verwachten: lange verbintenissen zijn prijziger dan kortlopende contracten. Direct een goedkoop energiecontract in de Lutte? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Qurrent .

Rekenvoorbeeld (op basis van gemiddeld gezin)

Contract Aanbieder Premie Premie/maand Totaal
1 jaar Qurrent €110 €9,17 €1.528,05
3 jaar Qurrent €190 €5,28 €1.648,05
5 jaar Qurrent €0 €0 €1.768,05

Naarmate de contractperiode toeneemt betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Waar moet ik zijn voor goedkope groene energie?

Groene energie wordt ingekocht via duurzame aanbieders. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Denk aan water, wind en zon. Het voornaamste punt is dat er geen uitstoot van CO2 is. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. De gedachte is dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Via onze tool vergelijk je vluchtig en gemakkelijk leveranciers van groene stroom in jouw regio. Activeer hiervoor de filter “alleen duurzame energieleveranciers de Lutte”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op energie afkomstig van zonnepanelen/windmolens. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar slechts groene stroom met NL oorsprong.

Voorbeelden van groene energie in de Lutte:

 1. Budget Energie
 2. Huismerk Energie
 3. Noordelijk Lokaal Duurzaam

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elke woning in de Lutte waar stroom verbruikt wordt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Met zo’n enkele meter betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. In het geval van een dubbele meter kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. Een prijs voor piekuren (overdag) en een afwijkend tarief voor daluren (in de nacht, in de weekenden en met bijv. kerst). Welke type tarief het meest geschikt is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Gebruik jij meer dan de helft van jouw energie op daluur momenten? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Neem dit in acht: het is best lastig om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. De meest producten staan thuis continu aan. Denk maar aan de vrieskist of WIFI. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Dit vergt dus een hele andere planning. En de winst is minimaal. Daarom ons advies: het enkeltarief voldoet prima! Geld besparen door het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel meer flexibel. Meer info? Bekijk details van leveranciers als Energiedirect.nl.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in de Lutte? Dan kun je kiezen voor vaste en variabele tarieven. Op welke punten wijken ze van elkaar af? Voor welk prijstype moet ik kiezen? In de basis kiezen de meeste mensen voor het vaste energietarief. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vast tarief
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan fluctueren de prijzen niet, zolang het contract loopt. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan zul jij daar niks van merken. Rondom de Lutte zijn de vaste energietarieven erg populair.

Variabel tarief
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie gedurende jouw contractperiode fluctueren. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, vaak in het voorjaar en najaar. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De prijsontwikkeling zijn niet met zekerheid te zeggen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet te spreken over jouw huidige energieleverancier? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Doorgaans kun jij het oude energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. Overstappen loont. Maatschappijen kunnen een aanbod doen met interessante welkomst vergoedingen. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik wisselen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Hou dan rekening met de opzegtermijn van meerdere weken. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Heb je een contract met vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Voortijdig switchen kan, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €159

 1. Controleer wanneer jij mag overstappen.
 2. Check energieprijzen op basis van jouw situatie.
 3. Selecteer de beste en goedkoopste leverancier.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. De toekomstige energiemaatschappij verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Het aankomende contract wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen + zonnepanelen: hoe werkt dat?

In de Lutte zonnepanelen tot je beschikking? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Overijssel. Elk jaar vind hiervoor een compensatie plaats. We spreken dan over salderen. Ook met zonnepanelen is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Wijk aan Zee.

 1. Maak een begroting van het verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je ontdekt meteen de meest goedkope maatschappij gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Aanwijzing: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Goed om te weten: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken de Lutte


Vind de goedkoopste energie in de Lutte

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of heb je een nieuwbouwwoning en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Check nu probleemloos de goedkoopste stroom in de Lutte (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen is een fluitje van een cent:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Overijssel)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Geef aan of je uitsluitend groene energie wil vergelijken.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Dit is vast of variabel.
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Handige App
Snel af te sluiten
Fikse aanbiedingen

logo essent

Essent

Bekende leverancier
Duidelijke voorwaarden
Aantrekkelijke kortingen

logo eneco

Eneco

Slimme thermostaat
2 jarig contract
Scherpe welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ook alles-in-1
Vaste prijs stroom
Hoge welkomstpremie

logo oxxio

Oxxio

Europese windstroom
Verbruik advies
Fikse welkomstbonus

logo current

Qurrent

Slimme meter
1 jarig contract
Fikse aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Duurzaamste merk
Verbruik aanpassen
Flinke welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Jong energiebedrijf
2 jaar vast of variabel
Hoge aanbieding

logo engie

Engie

ENGIE app
Vaste prijs gas
Prominente acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Volta Solar partner
Vaste & variabele prijzen
Fikse welkomstpremie

logo delta energie

Delta

Ook TV & Internet
Termijnbedrag wijzigen
Scherpe welkomstbonus

logo budget energie

Budget Energie

Simpele producten
Online verbruik inzien
Aantrekkelijke kortingen


Prijzen gas vergelijken in de Lutte

Ons gasverbruik heeft een groot aandeel in de factuur van de energiemaatschappij. Gas wordt verbruikt om ons huis te verwarmen, voor warm water en om eten te bereiden. Wat is de goedkoopste gasleverancier in de Lutte? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan vind je gelijk de meest voordelige gas aanbieder. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je alle gasprijzen bekijken, en ook de kortingsacties en welkomstbonussen. Weten wat jij per maand kunt besparen? Voer jullie adresgegevens in en verbruik per jaar in, en bekijk de goedkoopste gasprijzen voor jouw woning (Losser). Een goedkope gasmaatschappij ontdekt? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit stelt maar weinig voor. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. De nieuwe aanbieder regelt dit. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. In dat tijdvak ben je vrij om er toch van af te zien. Stap vandaag nog over, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Nu ook online: Energie vergelijken Nes.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en start met besparen in de gemeente Losser.