Energie vergelijken Wijk bij Duurstede Vergelijk de energieaanbieders en bespaar tot €255


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en snel energieprijzen vergelijken in Wijk bij Duurstede? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Bekende namen zijn stroomaanbieders als Energiedirect.nl of Vattenfall. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Wijk bij Duurstede? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw huis. Hoe dat werkt? Eigenlijk is het kinderspel. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, begroot jouw totale verbruik (stroom plus gas) en kies het soort meter, (een dubbele of enkele meter). Hierop volgend kies je de looptijd van jouw energiecontract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of een flexibel maandcontract) en kies je het gewenste energietarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Daarna zie je ogenblikkelijk de goedkoopste energieleverancier. Per organisatie vind je de prijs per jaar en de eventuele. korting. Alles weten over contracten en tarieven? Hier ontdek je uitgebreide informatie over stroom, gas en licht in Wijk bij Duurstede.

Alle leveranciers

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Makkelijk overstappen

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Minder betalen voor energie

Vergelijk alle tarieven, en bespaar vandaag nog €260

Een lage gas- en stroomrekening Minder betalen voor je energie. Dat laat jij toch niet liggen? Hieronder vind je alle uitleg.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Veel mensen denken als volgt: het energiecontract gelijk ondertekenen voor een langdurige periode. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Wanneer je langere tijd klant wordt krijg je een hogere korting. Of toch niet? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Het tegendeel is waar: energiecontracten met een lange looptijd zijn prijziger dan een kortdurend contract. Direct een goedkoop energiecontract in Wijk bij Duurstede? Selecteer dan een 1-jarig contract. We hebben een berekening gemaakt van Eneco .

Een voorbeeld (op basis van gemiddeld gezin)

Termijn Maatschappij Bonus Korting/maand Jaarkosten
1 jaar Eneco €180 €15,00 €1.620,65
3 jaar Eneco €150 €4,17 €1.740,65
5 jaar Eneco €0 €0 €1.860,65

Bij een contract van bijv. 5 jaar ga je minder betalen voor je gas en stroom. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Waar moet ik zijn voor goedkope groene energie?

Groene energie wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het duurzame hiervan is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom erg kostbaar is. Dat is vaak niet het geval. Via energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je gauw en zonder problemen leveranciers van groene stroom in jouw regio. Klik het vakje “100% duurzame energieleveranciers Wijk bij Duurstede”. Tip: filter nu ook op energie afkomstig van zonnepanelen/windmolens. Of ga voor alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Veel gekozen groene energie in Wijk bij Duurstede:

 1. Eneco
 2. Energieflex
 3. NLE

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elke inwoner van Wijk bij Duurstede met toegang tot energie heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Heb je een enkele meter? Dan betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Bij de dubbele meters heb je te maken met 2 tarieven. Men spreekt dan over piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een tarief voor de daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, op zaterdagen en zondagen en met feestdagen). Welke type tarief de laagste prijs geeft is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Consumeer jij meer dan de helft van de energie rond de daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Houdt dit in gedachten: het is een hele klus om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. De meest producten staan thuis continu aan. Denk aan TV’s, PC’s en kookapparatuur. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je planning dien je dus altijd aan te passen. Het levert ook nog eens weinig op. Onze tip is: kies voor het enkeltarief. Bezuinigen door het dubbeltarief is niet eenvoudig. Bovendien ben je met het enkeltarief veel vrijer. Ga aan de slag met energie van UnitedConsumers.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Direct online overstappen van energie in Wijk bij Duurstede? Dan heb je de keuze tussen vaste en variabele tarieven. Maar wat is precies het onderscheid? En wat past bij mijn situatie? De meest gekozen optie is de vaste energietarieven. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vaste tarieven
Kies je het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen niet zolang het contract nog loopt. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan heb je daar geen profijt van. Rondom Wijk bij Duurstede is het vaste energietarief de meest gekozen optie.

Variabele tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en leveringsvoorwaarden worden herberekend. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, doorgaans in de periode Juli en Januari. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. Deze prijsaanpassing zijn niet met zekerheid te zeggen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet te spreken over jouw huidige energieleverancier? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Dan kun je mogelijk jouw huidige energiecontract opzeggen en dan overstappen. En de besparing is niet mals. Energieleveranciers bieden vaak immense welkomstacties. Maar wanneer kan ik overstappen? Wat moet ik dan exact doen? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik overstappen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Let dan zeker op de opzegtermijn van meerdere weken. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Overstappen is mogelijk, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €212

 1. Bekijk wanneer jij mag overstappen.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Kies de beste en lucratiefste leverancier.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. Jullie nieuwe energiemaatschappij sluit jouw energie netjes over.
 7. Het nieuwe contract gaat in op de gekozen datum.

Overstappen + zonnepanelen: werkt dat anders?

In Wijk bij Duurstede zonnepanelen laten plaatsen? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Houd je elke maand stroom over? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Utrecht. Na een periode van een jaar zul je hier een compensatie voor krijgen. Dit heet salderen. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Rouveen.

 1. Maak een begroting van het verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Dit kan een negatief getal zijn. Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je checkt in een oogopslag de goedkoopste stroomaanbieder , berekend op basis van jouw gegevens. Cruciaal: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Suggestie: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Wijk bij Duurstede


Ontdek de goedkoopste energie in Wijk bij Duurstede

Betaal jij teveel voor de stroom? Of is er sprake van verhuizing en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Selecteer nu probleemloos de goedkoopste stroom in Wijk bij Duurstede (en gas). Overstappen na de energievergelijking heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Utrecht)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Geef aan of je duurzame energie wil.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Scoort een 7
Vriendelijke service
Verleidelijke kortingen

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
Vaste prijs stroom
Fikse aanbieding

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
Duidelijke voorwaarden
Hoge aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
Online account
Verleidelijke acties

logo oxxio

Oxxio

Altijd groene stroom
Verbruik aanpassen
Concurrerende kortingen

logo current

Qurrent

Stichting DOEN
Hulp bij overstappen
Flinke aanbieding

logo green choice

Green Choice

Duurzaam opgewekt
Verbruik aanpassen
Fikse aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Prepaid
Charmante service
Mooie aanbiedingen

logo engie

Engie

Klantbeoordeling: 8.5
Verschillende contracten
Verleidelijke kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

PakDeZon-service
Eenvoudig afsluiten
Aanzienlijke kortingen

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
Snel oversluiten
Scherpe aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

Energie Check
Verschillende contracten
Fikse welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Wijk bij Duurstede

Het verbruik van gas beslaat het grootste gedeelte van de energierekening die op de mat valt. Wat voor functie heeft gas? Wel, om het in huis warm te maken, voor warm water en om eten te bereiden. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Wijk bij Duurstede? Met behulp van onze gas-vergelijker check je razendsnel de voordeligste gasmaatschappij. Via de vergelijker doorzoek je de gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstbonussen. Alle gasprijzen op een rij? Vul de postcode, huisnummer en gasverbruik op jaarbasis in, en vergelijk de gunstigste gas-prijzen voor jouw verbruik (Wijk bij Duurstede). Een passende organisatie ontdekt? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit is niet moeilijk. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. Binnen deze 2 weken ben je vrij om er toch van af te zien. Stap over binnen een paar minuten, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Heijningen.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en stap online over in de gemeente Wijk bij Duurstede.