Energie vergelijken De Pol Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar wel €228


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en binnen mum van tijd energieprijzen vergelijken in De Pol? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Bekende namen zijn stroommaatschappijen zoals bijv. De Vastelastenbond en HVC. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in De Pol? Vergelijk energieprijzen voor jouw individuele situatie. Hoe gaat dat? Het stelt maar weinig voor. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, schat hoeveel je per jaar verbruikt (gas plus stroom) en selecteer de elektriciteitsmeter (een dubbele of enkele meter). Hierna selecteer je de looptijd van het energiecontract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of een altijd opzegbaar contract) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Aansluitend tref je regelrecht de goedkoopste energieaanbieder. Van elke maatschappij ontdek je de jaarlijkse kosten en de aantrekkelijke cashback-korting. Precies weten hoe het allemaal werkt? Op deze pagina check je uitvoerige details over gas, stroom en licht in De Pol.

Alle maatschappijen

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Gemakkelijk overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Bespaar op je energierekening

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar vandaag nog €276

Minder betalen voor gas en stroom Minder betalen voor je energie. Dat wil toch iedereen? Lees hieronder alle informatie.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het klinkt zo logisch: jouw energiecontract slim voor een aantal jaar vastzetten. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan reken je af tegen nog scherpere tarieven. Mee eens? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Sterker nog: langdurige overeenkomsten zijn duurder dan een beperkte contractperiode. Wil je een goedkoop energiecontract in De Pol? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. We hebben een berekening gemaakt van Energiedirect.nl .

Een voorbeeld ter illustratie (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Duur Aanbieder Korting Korting/maand Overzicht
1 jaar Energiedirect.nl €150 €12,50 €1.528,25
3 jaar Energiedirect.nl €230 €6,39 €1.648,25
5 jaar Energiedirect.nl €0 €0 €1.768,25

Bij contracten van 2 of 3 jaar ga je minder betalen voor je gas en stroom. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Voordelige groene energie, wie biedt dat aan?

Groene energie heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Bijvoorbeeld zon, wind en water. De belangrijkste eigenschap dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. De gedachte is dat groene stroom duurder is dan grijze energie. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Met behulp van de vergelijker vergelijk je vluchtig en zonder problemen alle groene-stroom maatschappijen. Selecteer het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers De Pol”. Tip: filter nu ook op stroom van zonnepanelen of juist windmolens. Of filter op alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Bekende maatschappijen met groene stroom in De Pol:

 1. Anode Energie
 2. Innova Energie
 3. Pure Energie

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elk huis in De Pol die energie verbruikt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat is het onderscheid tussen de meters? Met zo’n enkele meter heb je te maken met 1 tarief. Bij de dubbele meters zijn er twee tarieven. We onderscheiden de piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een apart tarief voor daluren (na 9 uur ’s avonds, vroeg in de ochtend en reguliere feestdagen). Welke optie voor jou de laagste prijs geeft is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Consumeer jij meer dan 50% van jouw stroom op daluur momenten? Pas dan loont het dubbeltarief. Neem dit in acht: het vergt heel wat om energie met name in de daluren te gebruiken. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Bijvoorbeeld koelapparatuur en routers. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Dit vergt dus een hele andere planning. Het levert ook nog eens weinig op. Onze aanbeveling: ga voor het enkeltarief. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is niet eenvoudig. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel vrijer. Ga aan de slag met energie van Fenor.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in De Pol? De twee contractsoorten zijn flexibele of vaststaande prijzen. Maar wat zijn de verschillen? En wat past bij mijn situatie? Een veel gekozen mogelijkheid is het vaste energietarief. Graag informeren we je over de verschillen.

Vast tarief
Kies je het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Gaan de prijzen omlaag? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In de regio De Pol zijn de vaste energietarieven veelvuldig afgesloten.

Variabel tarief
Ga jij voor het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen binnen jouw contract aangepast worden. Dit gebeurd meermaals per jaar, in Januari en in Juli. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. Deze prijsaanpassing zijn niet met zekerheid te zeggen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet te spreken over jouw bedrijf dat stroom en gas levert? Vind je jouw energierekening te hoog? Dan kun je mogelijk je actuele energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Aanbieders stunten met fantastische welkomstbonussen. Kan ik vandaag al overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik veranderen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van enkele weken. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Voortijdig switchen kan, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €181

 1. Trek na hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Check energieprijzen gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Filter de beste en voordeligste aanbieder.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. De volgende energieleverancier verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Deze fonkelnieuwe overeenkomst gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen en zonnepanelen: werkt dat anders?

In De Pol zonnepanelen op jullie huis? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Overijssel. Na een periode van een jaar wordt je hier natuurlijk voor beloond. Dit principe is ‘salderen’. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Bekijk eens het volgende stappenplan. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Wijnaldum.

 1. Schat het netto verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Is dit een getal in de min? We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Vul ook je echte stroomverbruik in. Was dit een negatief getal? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je ziet nu de meest aantrekkelijke stroomaanbieder voor jouw situatie. Cruciaal: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Cruciaal: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken De Pol


Zo vind je de goedkoopste energie in De Pol

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of staat er een verhuizing op stapel en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Zoek nu snel de goedkoopste stroom in De Pol (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Overijssel)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Wil je gebruik maken van groene stroom of niet?
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Dit is vast of variabel.
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Grootste aanbieder
Vriendelijke service
Flinke welkomstkorting

logo essent

Essent

Betrouwbaar
Charmante service
Scherpe aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Verspillingscheck
Verbruik advies
Hoge aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
Verbruik aanpassen
Scherpe aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

Europese windstroom
Flexibele stroomprijs
Goede aanbiedingen

logo current

Qurrent

De Buurtmolen
Snel af te sluiten
Goede welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Écht groen
Tussentijds aanpassen
Scherpe welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Sociaal Groen
Tussentijds aanpassen
Flinke aanbiedingen

logo engie

Engie

ENGIE app
Inzicht in je verbruik
Verleidelijke kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Regelneef app
3 jaar vast of variabel
Flinke aanbieding

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
Overstaphulp
Aantrekkelijke acties

logo budget energie

Budget Energie

Zonne-energie
Simpele voorwaarden
Verleidelijke acties


Prijzen gas vergelijken in De Pol

Jullie gasverbruik heeft een groot aandeel in de energierekening die op de mat valt. Gas wordt vooral gebruikt om het in huis warm te maken, voor heet water uit de kraan en voor bijv. keukenapparaten. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in De Pol? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan zoek jij in luttele seconden de aantrekkelijkste aanbieder. Op deze website bekijk je de huidige gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstcadeaus. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Voer jullie adresgegevens in en een begroting van het gasverbruik, en check aantrekkelijke gastarieven uit de regio (Steenwijkerland). Een betaalbare partij kunnen vinden? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. In dat tijdvak ben je vrij om er toch van af te zien. Waar wacht je op? Stap meteen over, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Nibbixwoud.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas voor jouw woning in de gemeente Steenwijkerland.