Energie vergelijken Wijnaldum Start met vergelijken en bespaar maar liefst €270


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en snel energieprijzen vergelijken in Wijnaldum? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Denk maar aan leveranciers van stroom als Essent en Pure Energie. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Wijnaldum? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw individuele situatie. Hoe doe ik dit? Het is een fluitje van een cent. Voer een postcode en huisnummer in, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (stroom en gas) en kies het soort meter dat jij hebt (dubbel of enkel). Verder selecteer je de looptijd van jouw contract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of een altijd opzegbaar contract) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Hierop volgend zie je binnen een paar seconden de goedkoopste energieleverancier. Per verstrekker tref je wat je per jaar kwijt bent en de optionele korting. Meer weten over de verschillende aanbieders? Op energieaanbiedingvergelijken.nl vind je handige info over gas, stroom en licht in Wijnaldum.

Alle energieaanbieders

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Makkelijk overstappen

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Lagere prijzen voor energie

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar tot wel €209

Een lage gas- en stroomrekening Minder betalen voor je energie. Ook voor jou interessant? Lees hieronder alle informatie.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Veel mensen denken als volgt: het energiecontract gelijk afsluiten voor een aantal jaren. Dit kan meestal tot vijf jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan reken je af tegen nog scherpere tarieven. Ja toch? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Let nu goed op: langdurige overeenkomsten hebben hogere prijzen i.v.m. een kortdurend contract. Wil je een goedkoop energiecontract in Wijnaldum? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Qurrent .

Een voorbeeld ter illustratie (van een doorsnee-gezin)

Looptijd Aanbieder Premie Premie/maand Jaarkosten
1 jaar Qurrent €210 €17,50 €1.620,80
3 jaar Qurrent €180 €5,00 €1.740,80
5 jaar Qurrent €0 €0 €1.860,80

Naarmate de contractperiode toeneemt betaal jij een voordeliger tarief. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Is groene energie automatisch duurder dan grijze?

Groene energie wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Voorbeeld zijn zon en wind. De belangrijkste eigenschap dat er geen CO2 vrijkomt. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Vaak wordt beweerd dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Dat is vaak niet het geval. Op basis van de vergelijker vergelijk je rap en gemakkelijk alle groene-stroom maatschappijen. Activeer hiervoor de filter “100% duurzame energieleveranciers Wijnaldum”. Tip: filter nu ook op stroom opgewekt door een windturbine of zonnepanelen. Of zoek expliciet naar uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Erkende leveranciers van groene stroom in Wijnaldum:

 1. Anode Energie
 2. MAIN Energie
 3. NLE

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Iedere bewoner van Wijnaldum waar energie geleverd wordt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? In het geval van een enkele meter betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Heb je een dubbele meter, dan kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. Men spreekt dan over piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een tarief voor de daluren (na 9 uur ’s avonds, in het weekend en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welk soort tarief het meest geschikt is, verschilt per situatie.

Consumeer jij meer dan 50% van jouw stroom op daluur tijden?Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Maar let op: het is best lastig om energie met name in de daluren te gebruiken. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Denk aan de koelkast of vriezer. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Het heeft dus een grote impact op je leven. Het levert ook nog eens weinig op. Veel mensen zeggen daarom: ga voor het enkeltarief. Besparen met het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Voorts is een huishouden met een enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Lees online nu alles over de aanbieder Liander.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Wijnaldum? Dan is er de opties voor vaste en variabele tarieven. Wat is nu precies het verschil? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? Veel consumenten kiezen voor de vaste energietarieven. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vast tarief
Ga jij voor het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven niet zolang het contract nog loopt. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan zul jij daar niks van merken. In de regio Wijnaldum is het vaste energietarief de meest gekozen optie.

Variabele tarieven
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie en leveringsvoorwaarden wisselen. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, vaak is dat in januari en in juli. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De tarieven en prijsverandering zijn niet met zekerheid te zeggen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet tevreden over jouw bedrijf dat stroom en gas levert? Vind je de energienota aan de hoge kant? Mogelijkerwijs kan jij je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. Overstappen loont. Energieaanbieders bieden je gigantische welkomst vergoedingen. Maar per wanneer kan ik overstappen? Maar hoe werkt dat precies? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik al switchen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van 1 maand. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €160

 1. Achterhaal hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Check energieprijzen gebaseerd op jouw situatie.
 3. Selecteer de beste en voordeligste energie-leverancier.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. De nieuwgekozen energiemaatschappij sluit jouw energie netjes over.
 7. De nieuwe overeenkomst gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen met zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Wijnaldum zonnepanelen laten plaatsen? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Houd je elke maand stroom over? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Friesland. Iedere 12 maanden wordt je hierin tegemoetgekomen. De benaming hiervoor is salderen. Ook met zonnepanelen is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Rucphen.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Is dit getal negatief? Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Je vult het berekende stroomverbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je checkt eenvoudig de aantrekkelijkste energiemaatschappij gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Doorslaggevend: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Advies: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Wijnaldum


Overstappen naar de goedkoopste energie in Wijnaldum

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of ga je binnenkort verhuizen en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Zoek nu probleemloos de goedkoopste stroom in Wijnaldum (en gas). Overstappen na de energievergelijking is een fluitje van een cent:

1. Vul je adresgegevens in (Friesland)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Wil je groene stroom, of maakt dat niet uit.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Je hebt de keuze uit variabel en vast.
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Grootste aanbieder
Vaste prijs gas
Concurrerende kortingen

logo essent

Essent

Ook alleen gas
Verbruik aanpassen
Verleidelijke kortingen

logo eneco

Eneco

Verspillingscheck
Eenvoudig afsluiten
Fikse welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
Snel overstappen
Verleidelijke acties

logo oxxio

Oxxio

24/7 app-contact
Charmante service
Flinke aanbieding

logo current

Qurrent

Groene stroom
Aangename service
Mooie welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Bosgecompenseerd gas
2 jaar vast of variabel
Flinke welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Fairtrade
Termijnbedrag wijzigen
Flinke aanbieding

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
Meerdere contracten
Prominente kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Geen poespas
Charmante service
Sublieme kortingen

logo delta energie

Delta

Slim wonen tips
Diverse prijsafspraken
Interessante kortingen

logo budget energie

Budget Energie

Kan salderen
Verbruik advies
Mooie welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in Wijnaldum

Ons gasverbruik bepaalt deels de maandelijkse energierekening. Gas wordt verbruikt voor de verwarming van het huis, voor het verwarmen van water en om het fornuis te gebruiken. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Wijnaldum? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan tref jij in luttele seconden de meest voordelige aanbieder. Via de vergelijker staat een overzicht van alle gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstcadeaus. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Voer jouw locatie en het geschatte verbruik per jaar in, en vind de meest voordelige gas-tarieven voor jouw locatie en gasverbruik (Harlingen). Een aantrekkelijke gasmaatschappij kunnen vinden? Start vandaag nog met besparen! Dit is niet moeilijk. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. In dat tijdvak mag je het contract altijd nog ontbinden. Stap nu over in een paar minuten, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Start nu ook met Energie vergelijken Heiligerlee.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Harlingen.