Energie vergelijken De Punt Vergelijk alle energieleveranciers en bespaar wel €228


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en in een paar seconden energieprijzen vergelijken in De Punt? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Gerespecteerde organisaties zijn stroomleveranciers zoals Eneco en NLE. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in De Punt? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw woning. Hoe kan ik beginnen? Het stelt maar weinig voor. Voer je postcode en huisnummer in, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (m3 gas en Kwh stroom) en selecteer de elektriciteitsmeter (voor dubbel- of enkel tarief). Hierna kies je de looptijd van de verbintenis (dit kan zijn 2 jaren of een tijdelijk energiecontract) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Vervolgens ontdek je meteen de goedkoopste energiemaatschappij. Per maatschappij vind je wat je per jaar kwijt bent en de geldende welkomstbonus. Wil je aanvullende informatie? Op onze website blader je door alle info over stroom, gas en licht in De Punt.

Alle energiemaatschappijen

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Gemakkelijk overstappen

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Lagere prijzen voor energie

Vergelijk alle tarieven, en bespaar eenvoudig €225

Een lage stroom- en gasrekening. Op kosten voor energie besparen. Ook voor jou interessant? Check op deze pagina alle details.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Veel mensen denken als volgt: jouw energiecontract meteen vastzetten voor meerdere jaren. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. En als je lang kant blijft reken je af tegen nog scherpere tarieven. Is dat zo? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Je zult het niet verwachten: contracten voor meerdere jaren zijn kostbaarder dan een kortlopend contract. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in De Punt? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Delta .

Een voorbeeld (op basis van gemiddeld gezin)

Duur Aanbieder Premie Korting/maand Kostenplaatje
1 jaar Delta €160 €13,33 €1.528,30
3 jaar Delta €240 €6,67 €1.648,30
5 jaar Delta €0 €0 €1.768,30

Bij contracten van 2 of 3 jaar daalt het tarief voor gas en stroom. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Waar moet ik zijn voor goedkope groene energie?

Groene energie heeft betrekking op energie die duurzaam is. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Denk aan water, wind en zon. Het voornaamste punt is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Je hoort regelmatig dat groene stroom erg kostbaar is. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Middels de vergelijker vergelijk je razendsnel en vloeiend alle groene-stroom maatschappijen. Klik wel even op het vakje met: “uitsluitend duurzame energieleveranciers De Punt”. Optioneel kun je zelfs filteren op energie van een windturbine of zonnepanelen. Of zoek naar uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Populaire groene energie in De Punt:

 1. DELTA
 2. Essent
 3. Pure Energie

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elk gebouw in De Punt waar energie geleverd wordt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Wat is het onderscheid tussen de meters? Met zo’n enkele meter heb je te maken met 1 tarief. Wanneer je een dubbele meter hebt kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. In de volksmond zijn dit piekuren (overdag) en een lager tarief in de daluren (’s avonds en ’s nachts, tijdens weekenden en met feestdagen). Welk soort tarief resulteert in de laagste energierekening is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Gebruik je het grootste gedeelte van de energie tijdens deze daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Houdt dit in gedachten: het is een hele uitdaging om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Denk aan koelapparatuur en routers. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Het heeft dus een grote impact op je leven. En de winst is minimaal. Wij adviseren daarom: selecteer het enkeltarief. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is niet eenvoudig. Bovendien ben je met het enkeltarief veel vrijer. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Greenchoice.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in De Punt? Dan kun je kiezen voor vaststaande en flexibele prijzen. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? Voor welk prijstype moet ik kiezen? De populairste keuze is die van de vaste energietarieven. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vast tarief
Ga jij voor het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen gedurende de contractperiode niet. Een stukje waarborg en vastigheid. Gaan de prijzen omlaag? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. Rondom De Punt is het vaste energietarief erg populair.

Variabele tarieven
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom en de voorwaarden veranderen. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, in Januari en in Juli. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De prijs en tarief-ontwikkelingen zijn niet met zekerheid te zeggen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet tevreden over jouw leverancier van energie en gas? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Wellicht kun je jouw huidige energiecontract opzeggen en dan overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Energiemaatschappijen stunten met aantrekkelijke welkomstbonussen. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Maar hoe werkt dat precies? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik oversluiten?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Hou dan rekening met de opzegtermijn van meerdere weken. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Overstappen is mogelijk, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €144

 1. Ga na wat de einddatum van het contract is.
 2. Check de laagste energieprijzen gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Kies de beste en voordeligste energie-aanbieder.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. De aankomende maatschappij is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. De aankomende overeenkomst wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen met zonnepanelen: hoe werkt dat?

In De Punt zonnepanelen op je adres actief? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Drenthe. Elke 12 maanden heb je dan recht op een compensatie. In de volksmond is dat ‘salderen’. Voor huishoudens met zonnepanelen is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Wijnandsrade.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Kwam je hier op een negatief getal uit? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je vindt meteen de meest aantrekkelijke stroomleverancier voor jouw situatie. Aanwijzing: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Goed om te weten: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken De Punt


Ontdek de goedkoopste energie in De Punt

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of ga je binnenkort verhuizen en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Vind nu probleemloos de goedkoopste stroom in De Punt (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen is een fluitje van een cent:

1. Geef de locatie van de woning door (Drenthe)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Geef aan of je duurzame energie wil.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Vaste prijzen of juist meer variabel (meebewegen).
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Grootste aanbieder
2 jaar vast of variabel
Mooie aanbieding

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
Flexibele stroomprijs
Fikse welkomstbonus

logo eneco

Eneco

HollandseWind
Flexibele stroomprijs
Concurrerende acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Groene windstroom
Snel oversluiten
Scherpe welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
Goede klantenservice
Hoge welkomstpremie

logo current

Qurrent

NL windenergie
3 jarig contract
Prominente kortingen

logo green choice

Green Choice

Ook biomassa
Online verbruik inzien
Flinke welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Prepaid
Verbruik advies
Goede welkomstbonus

logo engie

Engie

Helemaal groen
Flexibele stroomprijs
Hoge aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
Tussentijds aanpassen
Goede welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

Puur Zeeuws Groen
Inzicht in je verbruik
Scherpe welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

Kan salderen
Goede service
Scherpe welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in De Punt

Het gas (M3 verbruik) vormt voor een groot deel de energierekening. Waarvoor gebruiken we gas? Nou om onze woningen op te warmen, voor heet water uit de kraan en om eten te bereiden. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in De Punt? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan vind je snel & overzichtelijk de goedkoopste leverancier. Op die pagina kun je alle gasprijzen bekijken, met alle aanbiedingen en welkomstpremies. Alle gasprijzen op een rij? Voer jouw locatie en het m3-gasverbruik per jaar in, en achterhaal de laagste gasprijzen voor jouw locatie en gasverbruik (Tynaarlo). Een passende gas leverancier aangetroffen? Start vandaag nog met besparen! Dit vergt verder geen kennis. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. In dat tijdvak kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Stap vandaag nog over, en pak die welkomstbonus! Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Niebert.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers voor jouw woning in de gemeente Tynaarlo.