Energie vergelijken Wijnandsrade Vergelijk alle energieleveranciers en bespaar wel €271


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en in minder dan een minuut energieprijzen vergelijken in Wijnandsrade? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Denk maar aan aanbieders van stroom als Clean Energy of Powerpeers. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Wijnandsrade? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw thuis. Hoe werkt dat vergelijken? Het is een fluitje van een cent. Voer je postcode en huisnummer in, kies het geschatte verbruik (kWh stroom en m3 gas) en selecteer de gewenste meter (voor dubbel- of enkel tarief). Aansluitend kies je de looptijd van de verbintenis (bijvoorbeeld 1 jaar of een flexibel maandcontract) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Kies optioneel voor duurzame energie. Hierop volgend vind je binnen een paar seconden de goedkoopste energieleverancier. Van elke leverancier vind je de prijs per jaar en de geldende welkomstpremie. Meer weten over de verschillende aanbieders? Op energieaanbiedingvergelijken.nl vind je rijke informatie over stroom, gas en licht in Wijnandsrade.

Alle organisaties

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Makkelijk overstappen

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Bespaar op je energierekening

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar meteen €192

Minder betalen voor gas en stroom Minder betalen voor je energie. Dat laat jij toch niet liggen? Bekijk direct meer informatie

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt voor de hand liggend: jouw energiecontract gewoon voor een aantal jaar vastzetten. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan krijg je een hogere korting. Klopt dat? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Sterker nog: lange verbintenissen zijn gepeperder dan een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Zoek je een goedkoop energiecontract in Wijnandsrade? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Green Choice .

Rekenvoorbeeld (gemiddeld gezin)

Looptijd Maatschappij Bonus Bonus/maand Overzicht
1 jaar Green Choice €220 €18,33 €1.620,85
3 jaar Green Choice €190 €5,28 €1.740,85
5 jaar Green Choice €0 €0 €1.860,85

Bij contracten van 2 of 3 jaar daalt het tarief voor gas en stroom. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Voordelige groene energie, wie biedt dat aan?

Groene energie is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Denk dan aan wind, water en zon. De belangrijkste eigenschap dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom duurder is dan grijze energie. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Met behulp van onze tool vergelijk je vluchtig en eenvoudig de verschillende aanbieders van groene stroom. Selecteer het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Wijnandsrade”. Optioneel kun je zelfs filteren op stroom opgewekt door zonnepanelen of juist windmolens. Of zoek naar alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Voorbeelden van groene energie in Wijnandsrade:

 1. DELTA
 2. Engie
 3. Qwint

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elk gebouw in Wijnandsrade waar stroom verbruikt wordt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Bij een enkele meter wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Bij de dubbele meters kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. We hebben het hier over piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een afwijkend tarief voor daluren (laat in de avond, vroeg in de ochtend en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welke optie voor jou de laagste prijs geeft is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Consumeer je relatief veel van jouw energie tijdens daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Vergeet niet: het vraagt nogal wat planning om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. De meest producten staan thuis continu aan. Neem nou koelapparatuur en routers. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Daarom ons advies: het enkeltarief voldoet prima! Besparen met dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Overigens ben je met een enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Meer info? Bekijk details van leveranciers als Enexis.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Ga je overstappen van energie in Wijnandsrade? Dan heb je de keuze tussen flexibele of vaststaande prijzen. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? Met welke soort tarief ben ik het beste af? In de basis kiezen de meeste mensen voor het vaste energietarief. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vaste tarieven
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan wijzigen de prijzen niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In en rondom Wijnandsrade zijn de vaste energietarieven de meest gekozen optie.

Variabel tarief
Ga jij voor het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom tijdens het contract worden herberekend. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, doorgaans in de periode Juli en Januari. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De tarieven en prijsverandering is lastig te voorspellen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet tevreden over jouw huidige energieleverancier? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Mogelijkerwijs kan jij je bestaande energiecontract opzeggen en dan overstappen. Overstappen loont. Aanbieders van energie en gas bieden je fantastische welkomstkortingen. Maar per wanneer kan ik overstappen? En hoe doe ik dat? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik veranderen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van 1 maand. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Overstappen is mogelijk, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €150

 1. Achterhaal wanneer jij mag overstappen.
 2. Ga energieprijzen vergelijken met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Kies de beste en betaalbaarste energie-leverancier.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. Je kunt 14 dagen overwegen of je het echt wilt.
 6. Jullie aanstaande energieleverancier is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Deze fonkelnieuwe overeenkomst gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen + zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Wijnandsrade zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Limburg. Is er een contractjaar verstreken, dan krijg je hier een vergoeding voor. Dit heet salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is een vergelijking van energieprijzen een must. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Ruigahuizen.

 1. Schat het netto verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Komt hier een negatief cijfer uit? We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je treft nu de voordeligste stroomaanbieder voor jouw woning en verbruik. Doorslaggevend: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Kies een overstapmoment. Cruciaal: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Wijnandsrade


Overstappen naar de goedkoopste energie in Wijnandsrade

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of staat er een verhuizing op stapel en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Selecteer nu eenvoudig de goedkoopste stroom in Wijnandsrade (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Limburg)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Geef aan of je duurzame energie wil.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? De opties zijn vast of variabel.
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
Eenvoudig afsluiten
Aantrekkelijke acties

logo essent

Essent

Jaren actief
Tussentijds aanpassen
Goede welkomstbonus

logo eneco

Eneco

HollandseWind
Verbruik aanpassen
Scherpe welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Groene windstroom
Variabele gasprijzen
Verleidelijke kortingen

logo oxxio

Oxxio

Supereasy
Contract wijzigen
Fikse aanbiedingen

logo current

Qurrent

Windtegoed
Tussentijds aanpassen
Goede welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

Meest klantvriendelijk
Variabele stroomprijzen
Hoge welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Actief sinds 2014
2 jarig contract
Fikse aanbieding

logo engie

Engie

Ook laadpalen
Flexibele stroomprijs
Goede welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Volta Solar partner
3 jaar vast of variabel
Mooie aanbieding

logo delta energie

Delta

Puur Zeeuws Groen
1 jarig contract
Verleidelijke acties

logo budget energie

Budget Energie

Beoordeling: 8.1
Vaste & variabele prijzen
Aanzienlijke acties


Prijzen gas vergelijken in Wijnandsrade

Het verbruik van gas neemt een groot deel in van de energienota. Wat voor functie heeft gas? Wel, voor de verwarming van het huis, voor heet water uit de kraan en om eten te bereiden. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Wijnandsrade? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan zoek jij zonder problemen de meest voordelige gasmaatschappij. Via de vergelijker doorzoek je de gasprijzen, inclusief acties en welkomstpremies. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Geef je postcode, huisnummer en gasverbruik op jaarbasis in, en vergelijk de gunstigste gas-prijzen voor jouw locatie en gasverbruik (Nuth). Een goedkope leverancier ontdekt? Start vandaag nog met besparen! Dit vergt verder geen kennis. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. In dat tijdvak kun je nog van het contract af. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Heiloo.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en start met besparen in de gemeente Nuth.