Energie vergelijken Wildervank Vergelijk alle energieleveranciers en krijg kortingen tot wel €274


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en binnen mum van tijd energieprijzen vergelijken in Wildervank? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Bekende namen zijn aanbieders van stroom zoals Eneco en Oxxio. En er komen steeds meer aanbieders bij. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Wildervank? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw thuis. Hoe kan ik beginnen? Het is bijzonder eenvoudig. Voer een postcode en huisnummer in, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (m3 gas en Kwh stroom) en kies het type meter (dubbele- of enkele meter). Verder maak je een keuze voor de looptijd van jouw contract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of maandelijks opzegbaar) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Hierop volgend check je binnen een paar seconden de goedkoopste energiemaatschappij. Per maatschappij zie je de jaarlijkse kosten en de geldende welkomstpremie. Meer weten over de verschillende aanbieders? Op onze website vind je handige info over gas, stroom en licht in Wildervank.

Alle energieaanbieders

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Gemakkelijk overstappen

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Minder betalen voor energie

Vergelijk alle tarieven, en bespaar vandaag nog €262

Bespaar direct op jouw stroom & gas Minder betalen voor je energie. Wie wil dat nou niet? Hieronder vind je alle uitleg.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het lijkt een goede keuze: jouw energiecontract direct vastzetten voor meerdere jaren. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. En als je lang kant blijft reken je af tegen nog scherpere tarieven. Is dit waar? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Nu moet je opletten: langdurige overeenkomsten kennen duurdere prijzen in vergelijking met kortstondige contracten. Zoek je een goedkoop energiecontract in Wildervank? Selecteer dan een 1-jarig contract. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Vattenfall .

Een voorbeeld (gerekend met een gemiddeld gezin)

Looptijd Leverancier Korting Korting/maand Jaarkosten
1 jaar Vattenfall €130 €10,83 €1.621,15
3 jaar Vattenfall €250 €6,94 €1.741,15
5 jaar Vattenfall €0 €0 €1.861,15

Bij langlopende contracten betaal jij een voordeliger tarief. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene energie heeft betrekking op energie die duurzaam is. Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Denk dan aan wind, water en zon. Het grote positieve aspect is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Vaak wordt beweerd dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Dat is vaak niet het geval. Met deze pagina vergelijk je gauw en probleemloos alle groene-stroom maatschappijen. Selecteer het vakje “100% duurzame energieleveranciers Wildervank”. Je kunt ook filteren op stroom afkomstig van windmolens en/of zonnepanelen. Of filter op alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Voorbeelden van groene energie in Wildervank:

 1. Clean Energy
 2. HVC
 3. Vattenfall

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elk huis in Wildervank waar stroom wordt gebruikt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Werk jij met een enkele meter? Dan betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Wanneer je een dubbele meter hebt heb je te maken met 2 tarieven. Een prijs voor piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) een een prijs voor daluren (na 9 uur ’s avonds, voor 7 uur ’s ochtends en nationale feestdagen). Welke optie voor jou het goedkoopste is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Verbruik je relatief veel van jouw stroom in de daluren? Pas dan loont het dubbeltarief. Maar let op: het vergt heel wat om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Bijvoorbeeld de vrieskist of WIFI. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je moet dus continu nadenken over de planning. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Wij adviseren daarom: een enkeltarief is duidelijker. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Bekijk alles over de maatschappij Cogas.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Wildervank? Maak dan eerst een keuze uit een variabel en vast tarief. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? Voor welk prijstype moet ik kiezen? Een veel gekozen mogelijkheid is het vaste energietarief. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vaste tarieven
Ga jij voor het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen tijdens het contract niet. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Gaan de prijzen omlaag? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In de plaats Wildervank zijn de vaste energietarieven zeer zeker geschikt.

Variabele tarieven
Ga jij voor het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom en contractuele verplichtingen opnieuw bepaald worden. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, doorgaans in de periode Juli en Januari. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De prijsontwikkeling is doorgaan lastig te schatten. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Ben je ontevreden over jouw actuele energieleverancier? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Tegenwoordig kan jij wellicht jouw huidige energiecontract opzeggen en direct overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Energiemaatschappijen kunnen een aanbod doen met daverende welkomstkortingen. Kan ik vandaag al overstappen? Hoe gaat dat in z’n werkt? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik overgaan?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Let dan zeker op de opzegtermijn van 4 weken. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Overstappen is mogelijk, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €229

 1. Check wat de einddatum van het contract is.
 2. Vergelijk energieprijzen gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Filter de beste en scherpste aanbieder.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Je kunt 14 dagen overwegen of je het echt wilt.
 6. De nieuwgekozen energieleverancier sluit jouw energie netjes over.
 7. De nieuwe verbintenis wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen en zonnepanelen: werkt dat anders?

In Wildervank zonnepanelen op jouw woning? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Groningen. Elk jaar vind hiervoor een compensatie plaats. Dit principe is ‘salderen’. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Ryptsjerk.

 1. Bereken je verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Dit kan een negatief getal zijn. Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je ziet meteen de meest goedkope aanbieder voor jou. Goed om te weten: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Cruciaal: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Wildervank


Ontdek de goedkoopste energie in Wildervank

Betaal jij teveel voor de stroom? Of staat er een verhuizing op stapel en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Selecteer nu razendsnel de goedkoopste stroom in Wildervank (en gas). Energie vergelijken en oversluiten is een fluitje van een cent:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Groningen)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom door.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Vaste prijzen of juist meer variabel (meebewegen).
7. Bekijk de zoekresultaten en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook zonnepanelen
Snel oversluiten
Verleidelijke kortingen

logo essent

Essent

Betrouwbaar
Sympatieke service
Goede welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Ook bronwarmte
Snel oversluiten
Aantrekkelijke acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
Sympatieke service
Mooie welkomstpremie

logo oxxio

Oxxio

24/7 app-contact
Nette klantenservice
Flinke welkomstbonus

logo current

Qurrent

Stichting DOEN
Online account
Flinke welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

100% groen
Vaste prijs stroom
Mooie aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Slim besparen
2 jaar vast of variabel
Scherpe welkomstpremie

logo engie

Engie

Ook laadpalen
Hulp bij overstappen
Goede aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

100% Wind-energie
1 jaar vast of variabel
Hoge welkomstpremie

logo delta energie

Delta

Puur Zeeuws Groen
Hulp bij overstappen
Fikse welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

Kan salderen
1 jaar vast of variabel
Goede aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Wildervank

Ons gasverbruik beslaat het grootste gedeelte van de energienota. Gas gebruiken we om onze woningen op te warmen, voor warm water en om eten te bereiden. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Wildervank? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan ontdek je meteen de meest goedkope gas aanbieder. Op deze website vind je actuele gasprijzen, inclusief acties en welkomstcadeaus. Weten wat jij per maand kunt besparen? Kies de postcode, huisnummer en een begroting van het gasverbruik, en achterhaal de meest voordelige gas-tarieven voor jouw woning (Veendam). Een geschikte aanbieder ontdekt? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit is niet moeilijk. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. In deze periode kun je nog van het contract af. Stap over binnen een paar minuten, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Helden.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers voor jouw woning in de gemeente Veendam.