Energie vergelijken De Weere Vergelijk de energieaanbieders en bespaar wel €291


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en spoedig energieprijzen vergelijken in De Weere? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Vertrouwde namen zijn leveranciers van stroom zoals bijv. Eneco of Oxxio. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Wie levert nu de goedkoopste stroom in De Weere? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw persoonlijke situatie. Hoe werkt dat vergelijken? Het stelt maar weinig voor. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (kWh stroom en m3 gas) en selecteer de elektriciteitsmeter (voor dubbel- of enkel tarief). Hierop volgend selecteer je jouw ideale looptijd van de overeenkomst (opties zijn bijv. 1 3 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en selecteer je een vast of variabel tarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Daarna zie je regelrecht de goedkoopste energiemaatschappij. Per organisatie zie je de kosten per 12 maanden en de optionele welkomstpremie. Precies weten hoe het allemaal werkt? Op onze website tref je bruikbare info over gas, stroom en licht in De Weere.

Alle aanbieders

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Overstappen is zo gepiept

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Goedkopere energierekening

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar tot €256

Minder betalen voor gas en stroom Minder betalen voor je energie. Wie wil dat nou niet? Lees hieronder alle informatie.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Veel mensen denken als volgt: het energiecontract gelijk voor een langere periode vastzetten. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan reken je af tegen nog scherpere tarieven. Ja toch? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Het tegendeel is waar: contracten voor meerdere jaren zijn prijziger dan een beperkte contractperiode. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in De Weere? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Green Choice .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (gerekend met een gemiddeld gezin)

Contract Leverancier Bonus Korting/maand Jaarlijks
1 jaar Green Choice €240 €20 €1.528,70
3 jaar Green Choice €320 €8,89 €1.648,70
5 jaar Green Choice €0 €0 €1.768,70

Bij een lang contract betaal jij een voordeliger tarief. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Voordelige groene energie, wie biedt dat aan?

Groene stroom wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het grote positieve aspect is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Vaak wordt beweerd dat groene stroom erg kostbaar is. Dat is vaak niet het geval. Met behulp van de vergelijker vergelijk je razendsnel en soepel aanbieders van groene stroom in de buurt. Selecteer het vakje “100% duurzame energieleveranciers De Weere”. Optioneel kun je zelfs filteren op stroom opgewekt door een windturbine of zonnepanelen. Of ga voor uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Populaire groene energie in De Weere:

 1. Energiedirect.nl
 2. Essent
 3. Qwint

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elk gebouw in De Weere die energie verbruikt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Hoe verschillend zijn deze meters? Werk jij met een enkele meter? Dan betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Wanneer je een dubbele meter hebt heb je te maken met 2 tarieven. Men spreekt dan over piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een tarief voor de daluren (’s avonds en ’s nachts, in het weekend en reguliere feestdagen). Welke van deze opties het meest geschikt is, verschilt per situatie.

Verbruik je relatief veel van jouw energie tijdens deze daluren? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Vergeet niet: het vergt heel wat om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. De meest producten staan thuis continu aan. Onder andere de vrieskist of WIFI. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. En de opbrengst is marginaal.Ons advies: het enkeltarief is eenvoudiger! Besparen met dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Bovendien ben je met het enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Vattenfall.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Direct online overstappen van energie in De Weere? Dan is er de opties voor vaste en variabele tarieven. Op welke punten wijken ze van elkaar af? Voor welk prijstype moet ik kiezen? De populairste keuze is die van de vaste energietarieven. Graag informeren we je over de verschillen.

Vaste tarieven
Kies je het vaste tarief? Dan wijzigen de prijzen niet, zolang het contract loopt. Zo weet je waar je aan toe bent. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan profiteer je hier niet van. In De Weere zijn de vaste energietarieven erg populair.

Variabele tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en contractuele verplichtingen veranderen. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, in eind Juli en in begin Januari. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De tarieven en prijsverandering is moeilijk in te schatten. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie leverancier van energie en gas? Betaal je teveel voor stroom en gas? Tegenwoordig kan jij wellicht de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en snel overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Maatschappijen kunnen een aanbod doen met daverende welkomst vergoedingen. Per wanneer kan ik overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik al switchen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van 30 dagen. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Eerder opzeggen kan wel, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. Deze boete wisselt, maar is al snel €265

 1. Controleer wanneer jij mag overstappen.
 2. Ga energieprijzen vergelijken met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Selecteer de beste en aantrekkelijkste stroomleverancier.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. Jullie nieuwe maatschappij is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Dit fonkelnieuwe contract gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen met zonnepanelen: gaat dat lastig?

In De Weere zonnepanelen op je adres actief? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Noord-Holland. Elk jaar compenseren ze je hiervoor. Dit principe is ‘salderen’. Voor huishoudens met zonnepanelen is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Wilhelminaoord.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je ontdekt direct de meest aantrekkelijke stroomaanbieder gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Belangrijk: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Noemenswaardig: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken De Weere


Profiteer van de goedkoopste energie in De Weere

Is jouw energierekening te hoog? Of ga je binnenkort verhuizen en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Ontdek nu makkelijk de goedkoopste stroom in De Weere (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie doe je met de volgende stappen:

1. Vul je adresgegevens in (Noord-Holland)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Selecteer het gewenste energietarief. Vaste of juist variabele prijzen?
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Grootste aanbieder
Variabele gasprijzen
Hoge aanbieding

logo essent

Essent

Bekende leverancier
Inzicht in je verbruik
Goede welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Verschillende contracten
Hoge aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Groene windstroom
2 jarig contract
Interessante kortingen

logo oxxio

Oxxio

Europese windstroom
Direct overstappen
Scherpe welkomstbonus

logo current

Qurrent

Windtegoed
Variabele stroomprijzen
Flinke welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

Écht groen
Gemakkelijk oversluiten
Goede welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
Inzicht in je verbruik
Flinke aanbieding

logo engie

Engie

100% duurzaam
Verbruik advies
Mooie welkomstcadeaus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Sinds 2002
Persoonlijke service
Goede welkomstkorting

logo delta energie

Delta

Ook TV & Internet
Simpele voorwaarden
Scherpe welkomstbonus

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
Vriendelijke service
Fikse welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in De Weere

Het verbruik van gas is een belangrijk onderdeel van de energierekening. Waarvoor gebruiken we gas? Nou natuurlijk voor de verwarming, voor warm water en voor sommige keukenapparatuur. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in De Weere? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan vergelijk je binnen mum van tijd de goedkoopste maatschappij. Via onze tool staat een overzicht van alle gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstbonussen. Weten wat je voor gas kwijt bent? Geef je postcode, huisnummer en het geschatte verbruik per jaar in, en vergelijk de goedkoopste gasprijzen in jouw woonplaats (Opmeer). Een passende leverancier ontdekt? Stap dan direct online over. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. Binnen deze 2 weken kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Waar wacht je op? Stap meteen over, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Start nu ook met Energie vergelijken Nieuw Scheemda.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier voor jouw situatie in de gemeente Opmeer.