Energie vergelijken De Wilp Start met vergelijken en ontvang een voordeel tot €286


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in De Wilp? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Toonaangevende partijen zijn stroom maatschappijen als bijvoorbeeld Vandebron of Leon Zeewolde. En er komen steeds meer aanbieders bij. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in De Wilp? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw huis. Hoe kan ik beginnen? Het is bijzonder eenvoudig. Voer je postcode en huisnummer in, geef aan wat het verbruik is (gas plus stroom) en selecteer de gewenste meter (dit is een dubbele of enkele meter). Daarna kies je de looptijd van de overeenkomst (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of een tijdelijk energiecontract) en kies je het gewenste energietarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Aansluitend ontdek je onmiddellijk de goedkoopste energieleverancier. Per organisatie vergelijk je wat je per jaar kwijt bent en de aantrekkelijke korting. Wil je aanvullende informatie? Op energieaanbiedingvergelijken.nl vind je praktische info over stroom, gas en licht in De Wilp.

Alle aanbieders

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Makkelijk overstappen

Check je besparing en sluit online snel over

Voordeel op de energierekening

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar meteen €180

Een lage stroom- en gasrekening. Besparen op je energierekening. Dat wil toch iedereen? Hieronder vind je alle uitleg.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het klinkt zo logisch: het energiecontract direct vastzetten voor meerdere jaren. Dit kan meestal tot vijf jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. En als je lang kant blijft kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Of juist niet? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Het tegendeel is waar: langdurige overeenkomsten zijn kostbaarder dan kortstondige contracten. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in De Wilp? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Zie ook het onderstaande voorbeeld van Delta .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (gemiddeld gezin)

Contract Aanbieder Premie Bonus/maand Jaarlijks
1 jaar Delta €130 €10,83 €1.528,90
3 jaar Delta €360 €10 €1.648,90
5 jaar Delta €0 €0 €1.768,90

Bij langlopende contracten daalt het tarief voor gas en stroom. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Voordelige groene energie, wie biedt dat aan?

Groene stroom heeft betrekking op energie die duurzaam is. Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Windmolens, zonnecellen en water. Het belangrijkste pluspunt is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. En dat draagt bij aan een beter milieu. De gedachte is dat groene stroom een hoger tarief heeft. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Met behulp van onze zoekmachine vergelijk je rap en gemakkelijk leveranciers van groene stroom in jouw regio. Hiervoor kies je het selectievakje “100% duurzame energieleveranciers De Wilp”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op energie opgewekt door windmolens of zonnepanelen. Of ga voor slechts groene stroom met NL oorsprong.

Populaire groene energie in De Wilp:

 1. DELTA
 2. Innova Energie
 3. Vrijopnaam

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elke inwoner van De Wilp waar energie geleverd wordt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Heb je een enkele meter? Dan betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. In het geval van een dubbele meter heb je te maken met 2 tarieven. Een prijs voor piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een afwijkend tarief voor daluren (in de nacht, in de weekenden en met bijv. kerst). Welke type tarief de laagste prijs geeft is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Verbruik je het leeuwendeel van jouw stroom tijdens daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Neem dit in acht: het is soms best moeilijk om stroom vooral in de daluren te consumeren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Denk aan koelapparatuur en routers. En wil je meer doen in de daluren? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Dit vergt dus een hele andere planning. En het levert niet veel op. Onze tip is: het enkeltarief is eenvoudiger! Besparen met het dubbeltarief is niet eenvoudig. Overigens ben je met een enkeltarief veel meer flexibel. Bekijk direct de aanbieder Qurrent.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in De Wilp? De twee contractsoorten zijn vaststaande en flexibele prijzen. Maar wat zijn de verschillen? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? Het gros van de woningen gebruikt het vaste energietarief. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vast tarief
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan veranderen de prijzen niet zolang het contract nog loopt. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In De Wilp is het vaste energietarief zeer zeker geschikt.

Variabele tarieven
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan kunnen de energieprijzen en de voorwaarden fluctueren. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, in eind Juli en in begin Januari. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De prijs en tarief-ontwikkelingen is doorgaan lastig te schatten. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet blij met jouw huidige energie aanbieder? Betaal je teveel voor stroom en gas? Wellicht kun je je bestaande energiecontract opzeggen en snel overstappen. En de besparing is niet mals. Energiemaatschappijen bieden vaak prachtige welkomst vergoedingen. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik veranderen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Hou dan rekening met de opzegtermijn van enkele weken. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Eerder opzeggen kan wel, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €179

 1. Check wanneer jij mag overstappen.
 2. Check energieprijzen aangepast op jouw woning.
 3. Selecteer de beste en goedkoopste stroomaanbieder.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Je kunt 14 dagen overwegen of je het echt wilt.
 6. Jouw “nieuwe” maatschappij is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Het kersverse contract wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen met zonnepanelen: werkt dat anders?

In De Wilp zonnepanelen laten plaatsen? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Groningen. Is er een contractjaar verstreken, dan wordt je hier natuurlijk voor beloond. In de volksmond is dat ‘salderen’. Zeker als je zonnepanelen hebt is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Wilp.

 1. Maak een begroting van het verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Is dit getal negatief? Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Je vult het berekende stroomverbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je ontdekt ogenblikkelijk de meest goedkope energiemaatschappij , berekend op basis van jouw gegevens. Tip: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Aanwijzing: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken De Wilp


Zo vind je de goedkoopste energie in De Wilp

Betaal jij teveel voor de stroom? Of een nieuwe woning gekocht en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Vind nu gemakkelijk de goedkoopste stroom in De Wilp (en gas). Energie vergelijken en oversluiten is erg eenvoudig:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Groningen)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Wil je gebruik maken van groene stroom of niet?
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Vaste of juist variabele prijzen?
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook stadswarmte
3 jarig contract
Concurrerende acties

logo essent

Essent

VerbruiksManager
Direct overstappen
Prominente acties

logo eneco

Eneco

Toon thermostaat
Verbruik advies
Scherpe welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Groene windstroom
1 jarig contract
Scherpe aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

Energie-app
Meerdere contracten
Hoge welkomstpremie

logo current

Qurrent

NL windenergie
Online account
Prominente kortingen

logo green choice

Green Choice

Ook biomassa
Termijnbedrag wijzigen
Verleidelijke kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Gecompenseerd gas
Goede klantenservice
Fikse welkomstcadeaus

logo engie

Engie

Helemaal groen
1 jaar vast of variabel
Scherpe welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

Geen poespas
Overstapservice
Aanzienlijke kortingen

logo delta energie

Delta

Warmtepompen
Verbruik aanpassen
Flinke aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
Nette klantenservice
Fikse welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in De Wilp

Jullie gasverbruik heeft een groot aandeel in de factuur van de energiemaatschappij. Gas wordt vooral gebruikt voor de verwarming van het huis, voor het verwarmen van water en voor sommige keukenapparatuur. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in De Wilp? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan check je snel & overzichtelijk de voordeligste gasmaatschappij. Via de vergelijker kun je alle gasprijzen bekijken, inclusief lopende kortingen en welkomstcadeaus. Weten wat jij per maand kunt besparen? Vul de postcode, huisnummer en het geschatte jaarverbruik in, en vergelijk de laagste gastarieven in jouw woonplaats (Marum). Een interessante organisatie aangetroffen? Start vandaag nog met besparen! Dit vergt verder geen kennis. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. Binnen dit stadium ben je vrij om er toch van af te zien. Stap vandaag nog over, en pak die welkomstbonus! Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Nieuw-Beijerland.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven en start met besparen in de gemeente Marum.