Energie vergelijken Wilp Vergelijk de energieaanbieders en krijg kortingen tot wel €260


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en razendsnel energieprijzen vergelijken in Wilp? De keuze is vandaag de dag erg groot. Je hebt vast gehoord van stroomaanbieders als Essent of Vattenfall. En er komen steeds meer aanbieders bij. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Wilp? Vergelijk de prijzen voor jouw persoonlijke situatie. Hoe gaat dat? Het stelt maar weinig voor. Vul jouw postcode + huisnummer in, schat jouw verbruik (kWh stroom en m3 gas) en kies het type meter (dubbel of enkel). Verder maak je een keuze voor de looptijd van het energiecontract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of direct opzegbaar) en selecteer je een vast of variabel tarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Vervolgens check je binnen een paar seconden de goedkoopste energie. Per leverancier vergelijk je de kosten per 12 maanden en de beschikbare korting. Is het nieuw voor jou? Via deze website ontdek je uitgebreide informatie over stroom, gas en licht in Wilp.

Alle aanbieders

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Gelijk oversluiten

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Minder betalen voor energie

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar eenvoudig €199

Een lage gas- en stroomrekening Besparen op je energierekening. Dat wil toch iedereen? Hieronder vind je alle uitleg.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het lijkt verstandig: het energiecontract meteen ondertekenen voor een langdurige periode. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. Als je kiest voor een lange periode ontvang je een leuke korting. Of juist niet? De energiemarkt werkt net wat anders. Let nu goed op: langetermijncontracten zijn gepeperder dan een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Wilp? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Green Choice .

Een voorbeeld ter illustratie (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Looptijd Aanbieder Premie Bonus/maand Totaal
1 jaar Green Choice €190 €15,83 €1.621,45
3 jaar Green Choice €310 €8,61 €1.741,45
5 jaar Green Choice €0 €0 €1.861,45

Bij een lang contract ga je minder betalen voor je gas en stroom. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Voordelige groene energie, wie biedt dat aan?

Groene stroom is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Windmolens, zonnecellen en water. Het duurzame hiervan is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. En dat draagt bij aan een beter milieu. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom een hoger tarief heeft. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Middels onze zoekmachine vergelijk je rap en vloeiend de populaire groene stroom leveranciers. Selecteer het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Wilp”. Optioneel kun je zelfs filteren op stroom opgewekt door een windturbine of zonnepanelen. Of zoek naar groene energie uit NL.

Populaire groene energie in Wilp:

 1. E.ON
 2. Essent
 3. Noordelijk Lokaal Duurzaam

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elk huis in Wilp die energie verbruikt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat is precies het verschil? In het geval van een enkele meter heb je te maken met 1 tarief. Wanneer je een dubbele meter hebt kunnen de tarieven worden uitgesplitst. Een prijs voor piekuren (overdag) en een lager tarief in de daluren (laat in de avond, vroeg in de ochtend en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welke optie voor jou het voordeligst is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Verbruik jij meer dan 50% van jouw stroom rond de daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Echter, let goed op: het vergt heel wat om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Denk aan computers en keukenapparatuur. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je planning dien je dus altijd aan te passen. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Onze tip is: het enkeltarief is eenvoudiger! Minder betalen voor energie met het dubbeltarief valt tegen. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel meer flexibel. Ga aan de slag met energie van De Vastelastenbond.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Wilp? De twee contractsoorten zijn een vast of variabel tarief. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? Met welke soort tarief ben ik het beste af? De meest gekozen optie is de vaste energietarieven. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vast tarief
Prefereer jij het vaste tarief? Dan wijzigen de tarieven gedurende de contractperiode niet. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Gaan de prijzen omlaag? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In de regio Wilp is het vaste energietarief zeer zeker geschikt.

Variabel tarief
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom tijdens het contract schommelen. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, vaak is dat in januari en in juli. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De ontwikkelingen van de prijzen kun je lastig aan zien komen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet te spreken over jouw bedrijf dat stroom en gas levert? Vind je de energienota aan de hoge kant? Wellicht kun je het oude energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En de besparing is niet mals. Leveranciers geven namelijk sensationele welkomstbonussen. Wanneer kan ik de overstap maken? Hoe gaat dat in z’n werkt? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik wisselen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van een kleine maand. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Overstappen is mogelijk, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. De hoogte van de boete loopt op tot €217

 1. Achterhaal wanneer jij mag overstappen.
 2. Check energieprijzen gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Filter de beste en lucratiefste stroomleverancier.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. Jouw nieuwe aanbieder verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Dit fonkelnieuwe contract wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen met zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Wilp zonnepanelen tot je beschikking? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Houd je elke maand stroom over? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Gelderland. Elk jaar heb je dan recht op een compensatie. Dit heet salderen. Ook met zonnepanelen is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in s-Gravenzande.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je vindt eenvoudig de meest aantrekkelijke energieleverancier gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Cruciaal: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Kies een overstapmoment. Hint: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Wilp


Ontdek de goedkoopste energie in Wilp

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of een nieuwe woning gekocht en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Selecteer nu razendsnel de goedkoopste stroom in Wilp (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen kan je nu online doen zonder moeite:

1. Vul je adresgegevens in (Gelderland)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Wil je groene stroom, of maakt dat niet uit.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Je hebt de keuze uit variabel en vast.
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook zonnepanelen
Variabele gasprijzen
Prominente acties

logo essent

Essent

Slim besparen
Vriendelijke service
Scherpe welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
Eenvoudig afsluiten
Prominente acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
Goede service
Hoge welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
Duidelijke voorwaarden
Hoge welkomstkorting

logo current

Qurrent

Eigen zonnepark
Flexibele of vaste prijs
Scherpe aanbieding

logo green choice

Green Choice

Eigen windenergie
3 jaar vast of variabel
Hoge welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Sociaal Groen
Snel overstappen
Scherpe welkomstkorting

logo engie

Engie

CO2 beperkt
Goede service
Hoge welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

Zonne-energie
Snel oversluiten
Verleidelijke kortingen

logo delta energie

Delta

100% Zeeland
Inzicht in je verbruik
Fikse welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

Energie Check
Diverse prijsafspraken
Prominente kortingen


Prijzen gas vergelijken in Wilp

Jullie gasverbruik neemt een groot deel in van de factuur van de energiemaatschappij. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, om onze woningen op te warmen, voor een lekker warm bad en om het fornuis te gebruiken. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Wilp? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan zoek jij zonder moeite de meest voordelige gas aanbieder. Op deze website bekijk je de huidige gasprijzen, met cashback-acties en welkomstpremies. Direct alle gasprijzen vergelijken? Vul jouw postcode en het geschatte jaarverbruik in, en ontdek aantrekkelijke gastarieven voor jouw woning (Voorst). Een goedkope maatschappij kunnen vinden? Start vandaag nog met besparen! Dit vergt verder geen kennis. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. In die dagen mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Stap vandaag nog over, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Helmond.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders voor jouw situatie in de gemeente Voorst.