Energie vergelijken Dedemsvaart Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en bespaar wel €285


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en in minder dan een minuut energieprijzen vergelijken in Dedemsvaart? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Toonaangevende partijen zijn stroomaanbieders als DELTA en Greenchoice. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Dedemsvaart? Vergelijk de prijzen voor jouw huis. Hoe dat werkt? Het stelt maar weinig voor. Vul je locatie in, kies het geschatte verbruik (stroom plus gas) en selecteer de gewenste meter (enkele- of dubbele meter). Vervolgens kies je de looptijd van het energiecontract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of een flexibel maandcontract) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Aansluitend vergelijk je binnen een paar seconden de goedkoopste energieaanbieder. Van elke aanbieder check je wat je per jaar kwijt bent en de eventuele. welkomstkorting. Advies nodig? Hier tref je uitvoerige details over stroom, gas en licht in Dedemsvaart.

Alle maatschappijen

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Gemakkelijk overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Goedkopere energierekening

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar tot wel €273

Een laag tarief voor gas en stroom De energierekening naar beneden. Dat is voor iedereen relevant. Bekijk direct meer informatie

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het klinkt voor de hand liggend: het energiecontract slim aangaan voor meerdere jaren. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. En als loyale klant reken je af tegen nog scherpere tarieven. Ja toch? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Je zult het niet verwachten: langdurige overeenkomsten zijn duurder dan contracten die je vastzet voor de korte termijn. Wil je een goedkoop energiecontract in Dedemsvaart? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Eneco .

Een voorbeeld (gerekend met een gemiddeld gezin)

Looptijd Aanbieder Premie Korting/maand Jaarlijks
1 jaar Eneco €170 €14,17 €1.529,10
3 jaar Eneco €400 €11,11 €1.649,10
5 jaar Eneco €0 €0 €1.769,10

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Welke aanbieder biedt goedkope groene energie?

Groene energie wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Denk aan water, wind en zon. Het grootste voordeel is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom erg kostbaar is. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Middels onze zoekmachine vergelijk je rap en zonder problemen de verschillende aanbieders van groene stroom. Activeer hiervoor de filter “100% duurzame energieleveranciers Dedemsvaart”. Je kunt ook filteren op stroom opgewekt door windmolens of zonnepanelen. Of zoek expliciet naar groene energie uit NL.

Veel gekozen groene energie in Dedemsvaart:

 1. Allure Energie
 2. Greenchoice
 3. Qwint

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Iedere bewoner van Dedemsvaart waar energie geleverd wordt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Hoe verschillend zijn deze meters? Werk jij met een enkele meter? Dan betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Bij een dubbele meter kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. Een prijs voor piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een lager tarief in de daluren (in de nacht, in het weekend en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welk soort tarief de laagste prijs geeft is, verschilt enorm per situatie.

Verbruik je het grootste gedeelte van jouw energie tijdens deze daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Houdt dit in gedachten: het is soms best moeilijk om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. De meest producten staan thuis continu aan. Denk aan TV’s, PC’s en kookapparatuur. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. En de opbrengst is marginaal.Veel mensen zeggen daarom: het enkeltarief voldoet prima! Bezuinigen door het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Overigens ben je met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Vrijopnaam.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Dedemsvaart? Dan heb je de keuze tussen variabele of vaste tarieven. Waarin verschillen deze van elkaar? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? Een veel gekozen mogelijkheid is het vaste energietarief. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vast tarief
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan fluctueren de tarieven tijdens het contract niet. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Gaan de prijzen omlaag? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In de omgeving Dedemsvaart zijn de vaste energietarieven erg populair.

Variabele tarieven
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen binnen jouw contract wisselen. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, doorgaans in de periode Juli en Januari. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De ontwikkelingen van de prijzen kun je lastig aan zien komen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet blij met jouw actuele energieleverancier? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Tegenwoordig kan jij wellicht je bestaande energiecontract opzeggen en dan overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Aanbieders van energie en gas bieden namelijk huizenhoge welkomst vergoedingen. Per wanneer kan ik overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik wisselen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van meerdere weken. Opzeggen is dan altijd gratis. Heb je een contract met vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Een overstap maken is echter wel een optie, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. Deze boete wisselt, maar is al snel €151

 1. Check wanneer jij mag overstappen.
 2. Check energieprijzen op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Selecteer de beste en aantrekkelijkste energie-aanbieder.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Je kunt 14 dagen overwegen of je het echt wilt.
 6. Jouw “nieuwe” leverancier zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Dit fonkelnieuwe contract is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen + zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Dedemsvaart zonnepanelen laten plaatsen? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Houd je elke maand stroom over? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Overijssel. Elk jaar wordt je hier natuurlijk voor beloond. In de volksmond is dat ‘salderen’. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is een vergelijking van energieprijzen een must. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Winkel.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Dit kan een negatief getal zijn. Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je checkt meteen de meest voordelige stroomaanbieder voor jouw woning en verbruik. Belangrijk: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Selecteer een overstapdatum. Belangrijk: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Dedemsvaart


Stap over naar de goedkoopste energie in Dedemsvaart

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of is er sprake van verhuizing en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Ontdek nu makkelijk de goedkoopste stroom in Dedemsvaart (en gas). Energie vergelijken en oversluiten heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Overijssel)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Vaste of juist variabele prijzen?
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Steeds duurzamer
Snel oversluiten
Aantrekkelijke kortingen

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
Termijnbedrag wijzigen
Hoge welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Ook bronwarmte
Vaste prijs gas
Hoge welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
Simpele voorwaarden
Aanzienlijke kortingen

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
Eenvoudig afsluiten
Goede welkomstbonus

logo current

Qurrent

Windtegoed
1 jaar vast of variabel
Interessante acties

logo green choice

Green Choice

Duurzaam opgewekt
Online verbruik inzien
Hoge welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Goede support
Nette klantenservice
Hoge aanbieding

logo engie

Engie

CO2 beperkt
Snel overstappen
Scherpe welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Sinds 2002
2 jarig contract
Mooie aanbiedingen

logo delta energie

Delta

Ook biomassa
Aangename service
Sublieme kortingen

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
1 jarig contract
Flinke welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Dedemsvaart

Het verbruik van gas vormt voor een groot deel de energienota. Wat voor functie heeft gas? Wel, voor de verwarming van het huis, voor warm water en om te koken. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Dedemsvaart? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan vind je gemakkelijk de goedkoopste leverancier. Via onze tool staat een overzicht van alle gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstpremies. Alle gasprijzen op een rij? Vul jouw postcode en het geschatte verbruik per jaar in, en vergelijk de laagste gastarieven voor jouw situatie (Hardenberg). Een interessante maatschappij kunnen vinden? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. In die dagen mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Sluit online je contract over, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Nieuw-Roden.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders en start met besparen in de gemeente Hardenberg.