Energie vergelijken Nieuw-Roden Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar wel €259


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en vlug energieprijzen vergelijken in Nieuw-Roden? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Toonaangevende partijen zijn stroommaatschappijen zoals bijv. DELTA of Noordelijk Lokaal Duurzaam. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Nieuw-Roden? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw persoonlijke situatie. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het is simpel. Voer je postcode en huisnummer in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (stroom plus gas) en kies het type meter (dubbel of enkel). Hierop volgend kies je de looptijd van de verbintenis (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of maandelijks opzegbaar) en selecteer je een vast of variabel tarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Vervolgens tref je direct de goedkoopste energiemaatschappij. Per leverancier zie je de kosten op jaarbasis en de optionele welkomstbonus. Is het nieuw voor jou? Op onze website blader je door uitgebreide informatie over gas, stroom en licht in Nieuw-Roden.

Alle aanbieders

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Gelijk oversluiten

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Lagere prijzen voor energie

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar eenvoudig €257

Een laag tarief voor gas en stroom Minder betalen voor je energie. Wie wil dat nou niet? Lees hieronder alle informatie.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het klinkt zo logisch: het energiecontract direct voor een aantal jaar vastzetten. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. En als loyale klant reken je af tegen nog scherpere tarieven. Klopt dat? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Sterker nog: energiecontracten met een lange looptijd zijn duurder dan een kortlopend contract. Wil je een goedkoop energiecontract in Nieuw-Roden? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van NLE .

Rekenvoorbeeld (gerekend met een gemiddeld gezin)

Looptijd Maatschappij Premie Korting/maand 12 maanden
1 jaar NLE €110 €9,17 €1.576,80
3 jaar NLE €340 €9,44 €1.696,80
5 jaar NLE €0 €0 €1.816,80

Bij langlopende contracten ga je minder betalen voor je gas en stroom. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene stroom heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Denk aan water, wind en zon. Het grote positieve aspect is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Veel mensen denken dat groene stroom erg duur is. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Middels onze zoekmachine vergelijk je vlot en gemakkelijk alle groene-stroom maatschappijen. Kies hierbij voor “uitsluitend duurzame energieleveranciers Nieuw-Roden”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op stroom opgewekt door wind of de zon. Of zoek expliciet naar groene energie uit NL.

Voorbeelden van groene energie in Nieuw-Roden:

 1. Allure Energie
 2. Fenor
 3. Pure Energie

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Ieder adres in Nieuw-Roden waar stroom wordt gebruikt heeft een enkele of dubbele meter. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Met zo’n enkele meter wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Met zo’n dubbele meter zijn er twee tarieven. In de volksmond zijn dit piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een apart tarief voor daluren (laat in de avond, in de weekenden en nationale feestdagen). Welk tarief de laagste prijs geeft is, verschilt enorm per situatie.

Verbruik jij een belangrijk deel van jouw stroom rond de daluren? Pas dan loont het dubbeltarief. Echter, let goed op: het is soms best moeilijk om stroom vooral in de daluren te consumeren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Neem nou de vrieskist of WIFI. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En de opbrengst is marginaal.Daarom ons advies: een enkeltarief is duidelijker. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Overigens ben je met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Lees online nu alles over de aanbieder Energiedirect.nl.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Nieuw-Roden? De twee contractsoorten zijn variabele of vaste tarieven. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? In de basis kiezen de meeste mensen voor het vaste energietarief. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vast tarief
Prefereer jij het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen gedurende de contractperiode niet. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Dalen de tarieven tussentijds? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In de plaats Nieuw-Roden zijn de vaste energietarieven erg populair.

Variabel tarief
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom tijdens het contract wisselen. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, in eind Juli en in begin Januari. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De ontwikkelingen van de prijzen kun je lastig aan zien komen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet content met jullie leverancier van energie en gas? Vind je de energienota aan de hoge kant? Dan kun je mogelijk het oude energiecontract opzeggen en overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Aanbieders van energie en gas kunnen een aanbod doen met serieuze welkomstkortingen. Wanneer kan ik de overstap maken? Maar hoe werkt dat precies? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik veranderen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van enkele weken. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €137

 1. Pluis uit hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Check de laagste energieprijzen gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Selecteer de beste en scherpste leverancier.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. Jullie nieuwgekozen energieleverancier zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Dit fonkelnieuwe contract zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen met zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Nieuw-Roden zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Drenthe. Na een periode van een jaar heb je dan recht op een compensatie. Dit heet salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Hemmen.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Is dit getal negatief? Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je vindt ogenblikkelijk de meest betaalbare energiemaatschappij , berekend op basis van jouw gegevens. Cruciaal: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Kies een overstapmoment. Cruciaal: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Nieuw-Roden


Vind de goedkoopste energie in Nieuw-Roden

Betaal jij teveel voor de stroom? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Zoek nu meteen de goedkoopste stroom in Nieuw-Roden (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen is erg eenvoudig:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Drenthe)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Geef aan of je uitsluitend groene energie wil vergelijken.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Je kan kiezen uit variabel of vast.
7. Bekijk de zoekresultaten en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook duurzaam
Online verbruik inzien
Mooie welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
Goede service
Concurrerende kortingen

logo eneco

Eneco

HollandseWind
1 jaar vast of variabel
Flinke welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
Verschillende contracten
Verleidelijke kortingen

logo oxxio

Oxxio

24/7 app-contact
Gemakkelijk oversluiten
Fikse welkomstcadeaus

logo current

Qurrent

Slimme meter
Flexibele gasprijs
Hoge welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Contract wijzigen
Hoge welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Actief sinds 2014
Goede medewerkers
Scherpe aanbiedingen

logo engie

Engie

Ook laadpalen
Charmante service
Flinke welkomstcadeaus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Altijd duurzaam
Snel af te sluiten
Goede aanbieding

logo delta energie

Delta

Ook biomassa
Tussentijds aanpassen
Fikse welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

Kan salderen
Duidelijke voorwaarden
Goede welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Nieuw-Roden

Jullie gasverbruik heeft een groot aandeel in de energierekening. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, voor de verwarming, voor het verwarmen van water en koken op een fornuis. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Nieuw-Roden? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan vergelijk je nu de voordeligste gasmaatschappij. Op die pagina kun je alle gasprijzen bekijken, inclusief lopende kortingen en welkomstbonussen. Weten wat jij per maand kunt besparen? Vul jouw postcode en het m3-gasverbruik per jaar in, en achterhaal de goedkoopste gasprijzen voor jouw situatie (Noordenveld). Een voordelige organisatie aangetroffen? Zet dan de overstap in werking. Dit is niet moeilijk. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. In deze periode mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Zalk.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en start met besparen in de gemeente Noordenveld.