Energie vergelijken Dedgum Start met vergelijken en krijg kortingen tot wel €281


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Dedgum? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Denk hierbij aan stroommaatschappijen als DELTA of Huismerk Energie. En het aanbod groeit. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Dedgum? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw huis. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het is simpel. Voer je postcode en huisnummer in, geef aan wat het verbruik is (gas en stroom) en selecteer de gewenste meter (enkele- of dubbele meter). Verder kies je de ideale looptijd van de verbintenis (opties zijn bijv. 1 3 jaar of een flexibel maandcontract) en selecteer je een vast of variabel tarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Hierop volgend vergelijk je onmiddellijk de goedkoopste energieleverancier. Van elke verstrekker vergelijk je de prijs per jaar en de hoogte van de welkomstpremie. Zoek je wat handig naslagwerk? Via deze website check je alle details over stroom, gas en licht in Dedgum.

Alle organisaties

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Gelijk oversluiten

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Goedkopere energierekening

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar eenvoudig €223

Bespaar direct op jouw stroom & gas Een goedkoop energiecontract afsluiten. Binnen enkele minuten geregeld. Wij leggen het allemaal voor je uit.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het klinkt zo logisch: jouw energiecontract gewoon ondertekenen voor een langdurige periode. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft is de kortingsactie nog gunstiger. Of toch niet? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Nee, het wordt nog mooier: energiecontracten met een lange looptijd hebben hogere prijzen i.v.m. een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Dedgum? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Zie ook het onderstaande voorbeeld van NLE .

Een voorbeeld ter illustratie (gemiddeld gezin)

Looptijd Aanbieder Korting Bonus/maand Kostenplaatje
1 jaar NLE €180 €15,00 €1.529,15
3 jaar NLE €410 €11,39 €1.649,15
5 jaar NLE €0 €0 €1.769,15

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Waar vind ik betaalbare groene energie?

Groene energie heeft betrekking op energie die duurzaam is. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Windmolens, zonnecellen en water. Het duurzame hiervan is dat er geen uitstoot van CO2 is. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Je hoort regelmatig dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Met behulp van deze pagina vergelijk je razendsnel en gemakkelijk groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Selecteer het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Dedgum”. Optioneel kun je zelfs filteren op energie van windmolens of zonnepanelen. Of zoek naar alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Veel gekozen groene energie in Dedgum:

 1. E.ON
 2. HVC
 3. NLE

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elk huis in Dedgum met toegang tot energie heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat is precies het verschil? Bij deze enkele meters wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Bij een dubbele meter kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. We hebben het hier over piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een tarief voor de daluren (in de nacht, vroeg in de ochtend en nationale feestdagen). Welk tarief voor jullie de laagste prijs geeft is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Consumeer jij meer dan 50% van jouw energie op daluur momenten? Pas dan loont het dubbeltarief. Maar let op: het is een hele uitdaging om energie met name in de daluren te gebruiken. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Neem nou koelapparatuur en routers. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je planning dien je dus altijd aan te passen. En het levert niet veel op. Wij adviseren daarom: het enkeltarief voldoet prima! Besparen met dubbeltarief is gewoon lastig. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Bekijk alles over de maatschappij Liander.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Direct online overstappen van energie in Dedgum? Het aanbod bestaat uit een vast of variabel tarief. Maar wat is precies het onderscheid? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? Een veel gekozen mogelijkheid is de vaste energietarieven. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vast tarief
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan wijzigen de tarieven tijdens het contract niet. Een stukje waarborg en vastigheid. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan zul jij daar niks van merken. Rondom Dedgum zijn de vaste energietarieven veelvuldig afgesloten.

Variabel tarief
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie gedurende jouw contractperiode aangepast worden. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, vaak is dat in januari en in juli. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De ontwikkelingen van de prijzen is moeilijk in te schatten. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet tevreden over jouw huidige energie aanbieder? Betaal je teveel voor stroom en gas? Tegenwoordig kan jij wellicht het oude energiecontract opzeggen en overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Maatschappijen hanteren doorgaans gigantische welkomstpremies. Kan ik vandaag al overstappen? Hoe gaat dat in z’n werkt? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik overgaan?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Let dan zeker op de opzegtermijn van 30 dagen. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Eerder opzeggen kan wel, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €270

 1. Ga na hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Check energieprijzen op basis van jouw gegevens.
 3. Kies de beste en scherpste energie-aanbieder.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. De nieuwe leverancier verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. De aankomende overeenkomst zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen + zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Dedgum zonnepanelen op je adres actief? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Friesland. Na een periode van een jaar ontvang je een vereffening. We spreken dan over salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Winschoten.

 1. Bereken je verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Vul ook je echte stroomverbruik in. Was dit een negatief getal? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je treft in een oogopslag de aantrekkelijkste stroomaanbieder gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Suggestie: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Selecteer een overstapdatum. Goed om te weten: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Dedgum


Vind de goedkoopste energie in Dedgum

Is jouw energierekening te hoog? Of een nieuwe woning gekocht en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Zoek nu direct de goedkoopste stroom in Dedgum (en gas). Energie vergelijken en oversluiten doe je met de volgende stappen:

1. Vul je adresgegevens in (Friesland)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom door.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Steeds duurzamer
Vriendelijke service
Fikse welkomstpremie

logo essent

Essent

Levert panelen
3 jarig contract
Scherpe aanbieding

logo eneco

Eneco

Slimme thermostaat
Variabele stroomprijzen
Scherpe welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Groene windstroom
Snel overstappen
Fikse welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

Energiebuddy
Gemakkelijk oversluiten
Scherpe welkomstbonus

logo current

Qurrent

De Buurtmolen
Snel af te sluiten
Flinke welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Meest klantvriendelijk
Persoonlijke service
Hoge welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Goede support
Tussentijds aanpassen
Mooie welkomstpremie

logo engie

Engie

CO2 beperkt
Simpele voorwaarden
Mooie aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
Verschillende contracten
Sublieme kortingen

logo delta energie

Delta

Warmtepompen
Snel overstappen
Verleidelijke acties

logo budget energie

Budget Energie

Goedkoop groen
Persoonlijk advies
Goede welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in Dedgum

Het gas (M3 verbruik) beslaat het grootste gedeelte van de energienota. Waarvoor gebruiken we gas? Nou voor de verwarming, voor warm water en voor bijv. keukenapparaten. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Dedgum? Met behulp van onze gas-vergelijker vergelijk je probleemloos de meest voordelige maatschappij. Op die pagina bekijk je de huidige gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstcadeaus. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Kies de postcode, huisnummer en het geschatte verbruik per jaar in, en ontdek de laagste gastarieven voor jouw woning (Súdwest-Fryslân). Een geschikte partij gevonden? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. Gedurende deze 14 dagen kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Stap vandaag nog over, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Nieuw-Schoonebeek.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en start met besparen in de gemeente Súdwest-Fryslân.