Energie vergelijken Delfstrahuizen Start met vergelijken en ontvang een voordeel tot €261


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en snel energieprijzen vergelijken in Delfstrahuizen? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Erkende organisaties zijn stroom maatschappijen als Essent en Innova Energie. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Delfstrahuizen? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw persoonlijke situatie. Hoe gaat dat? Het is bijzonder eenvoudig. Voer een postcode en huisnummer in, kies het geschatte verbruik (m3 gas en Kwh stroom) en kies het type meter (enkele- of dubbele meter). Daarna maak je een keuze voor de looptijd van de verbintenis (dit kan zijn 2 jaren of maandelijks opzegbaar) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Hierna zie je meteen de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere organisatie tref je de prijs per jaar en de aantrekkelijke welkomstkorting. Alles weten over contracten en tarieven? Hier tref je bruikbare info over stroom, gas en licht in Delfstrahuizen.

Alle leveranciers

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Gemakkelijk overstappen

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Bespaar op je energierekening

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar meteen €275

Minder betalen voor gas en stroom De energierekening naar beneden. Dat laat jij toch niet liggen? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het lijkt zo mooi: het energiecontract gelijk aangaan voor meerdere jaren. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. Wanneer je langere tijd klant wordt reken je af tegen nog scherpere tarieven. Klopt dat? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Het tegendeel is waar: energiecontracten met een lange looptijd zijn gepeperder dan contracten die je vastzet voor de korte termijn. Wil je een goedkoop energiecontract in Delfstrahuizen? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Delta .

Rekenvoorbeeld (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Contract Maatschappij Bonus Korting/maand Overzicht
1 jaar Delta €250 €20,83 €1.529,50
3 jaar Delta €160 €4,44 €1.649,50
5 jaar Delta €0 €0 €1.769,50

Naarmate de contractperiode toeneemt betaal jij een voordeliger tarief. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Waar vind ik betaalbare groene energie?

Groene energie heeft betrekking op energie die duurzaam is. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Windmolens, zonnecellen en water. Het voornaamste punt is dat er geen CO2 vrijkomt. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. De meeste mensen hebben het idee dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Via deze website vergelijk je supersnel en probleemloos groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Kies hierbij voor “uitsluitend duurzame energieleveranciers Delfstrahuizen”. Je kunt ook filteren op stroom van windmolens of zonnepanelen. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar groene energie uit NL.

Populaire groene energie in Delfstrahuizen:

 1. De Vastelastenbond
 2. Innova Energie
 3. Powerpeers

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elk gebouw in Delfstrahuizen met een energieaansluiting heeft een enkele of dubbele meter. Wat zijn de belangrijkste verschillen? In het geval van een enkele meter betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. In het geval van een dubbele meter kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. In de volksmond zijn dit piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) een een prijs voor daluren (’s avonds en ’s nachts, tijdens weekenden en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welk tarief het goedkoopste is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Verbruik je het leeuwendeel van de energie rond de daluren? Pas dan loont het dubbeltarief. Maar let op: het valt soms tegen om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Denk aan de koelkast of vriezer. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Het heeft dus een grote impact op je leven. Het levert ook nog eens weinig op. Wij adviseren daarom: het enkeltarief is eenvoudiger! Bezuinigen door het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Cogas.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Delfstrahuizen? Maak dan eerst een keuze uit vaststaande en flexibele prijzen. Maar wat is precies het onderscheid? En welk type tarief past bij mij? De populairste keuze is die van de vaste energietarieven. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vaste tarieven
Ga jij voor het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen nooit zolang jouw contract loopt. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan heb je daar geen profijt van. Rondom Delfstrahuizen is het vaste energietarief erg populair.

Variabel tarief
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan kunnen de energieprijzen en leveringsvoorwaarden fluctueren. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, direct in januari, en halverwege in juli. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De ontwikkelingen van de prijzen is niet gemakkelijk te voorspellen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie leverancier van energie en gas? Betaal je teveel voor stroom en gas? Mogelijkerwijs kan jij jouw huidige energiecontract opzeggen en direct overstappen. En de besparing is niet mals. Maatschappijen kunnen een aanbod doen met prachtige welkomst vergoedingen. Wanneer kan ik de overstap maken? Hoe gaat dat in z’n werkt? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik wisselen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van meerdere weken. Opzeggen is dan altijd gratis. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €153

 1. Check wanneer jouw contract afloopt.
 2. Bekijk de actuele energietarieven aangepast op jouw woning.
 3. Zoek de beste en voordeligste stroomleverancier.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. Je toekomstige leverancier zegt jouw huidige contract op.
 7. Deze fonkelnieuwe overeenkomst gaat in op de gekozen datum.

Overstappen met zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Delfstrahuizen zonnepanelen op je adres actief? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Houd je elke maand stroom over? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Friesland. Iedere 12 maanden zul je hier een compensatie voor krijgen. Dit principe is ‘salderen’. Voor huishoudens met zonnepanelen is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Bekijk eens het volgende stappenplan. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Henxel.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Is dit een getal in de min? Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je treft ogenblikkelijk de aantrekkelijkste energieaanbieder voor jouw woning en verbruik. Advies: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Let op: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Delfstrahuizen


Vind de goedkoopste energie in Delfstrahuizen

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Kies nu makkelijk de goedkoopste stroom in Delfstrahuizen (en gas). Energie vergelijken en oversluiten gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Vul je adresgegevens in (Friesland)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Geef aan of je duurzame energie wil.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Je hebt de keuze uit variabel en vast.
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook stadswarmte
Tussentijds aanpassen
Sublieme acties

logo essent

Essent

Jaren actief
Direct overstappen
Flinke aanbieding

logo eneco

Eneco

Verspillingscheck
Overstaphulp
Flinke welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ketelonderhoud
Meerdere contracten
Mooie welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

Energie Awards
Nette klantenservice
Flinke welkomstbonus

logo current

Qurrent

De Buurtmolen
Verbruik advies
Hoge welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Écht groen
2 jarig contract
Goede welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Gecompenseerd gas
Contract wijzigen
Aantrekkelijke acties

logo engie

Engie

Helemaal groen
Charmante service
Scherpe welkomstcadeaus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Altijd duurzaam
Direct overstappen
Flinke welkomstbonus

logo delta energie

Delta

Puur Zeeuws Groen
Goede medewerkers
Hoge welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

Energie Check
Variabele gasprijzen
Concurrerende acties


Prijzen gas vergelijken in Delfstrahuizen

Het verbruikte gas heeft een groot aandeel in de energierekening. Wat voor functie heeft gas? Wel, om onze woningen op te warmen, voor een lekker warm bad en om te koken. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Delfstrahuizen? Door de gas-vergelijker tool in te vullen tref jij nu de goedkoopste leverancier. Via onze tool doorzoek je de gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstcadeaus. Direct alle gasprijzen vergelijken? Geef je postcode, huisnummer en het geschatte verbruik per jaar in, en vind de laagste gasprijzen voor jouw situatie (De Friese Meren). Een interessante gas leverancier ontdekt? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Gedurende deze 14 dagen kun je nog van het contract af. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Nieuwe Pekela.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en stap online over in de gemeente De Friese Meren.