Energie vergelijken Den Burg Vergelijk de energieaanbieders en ontvang een voordeel tot €268


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en spoedig energieprijzen vergelijken in Den Burg? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Denk hierbij aan aanbieders van stroom zoals E.ON en Powerpeers. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Den Burg? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw woning. Hoe gaat dat? Het is zo gepiept. Geef je postcode en huisnummer door, schat hoeveel je per jaar verbruikt (stroom en gas) en kies het soort meter dat jij hebt (enkele- of dubbele meter). Aansluitend selecteer je de looptijd van de overeenkomst (dit kan zijn 2 jaren of een altijd opzegbaar contract) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Hierna check je direct de goedkoopste energieleverancier. Van iedere leverancier ontdek je de prijs per jaar en de aantrekkelijke cashback-korting. Advies nodig? Via deze website ontdek je uitvoerige details over stroom, gas en licht in Den Burg.

Alle energiemaatschappijen

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Makkelijk overstappen

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Bespaar op je energierekening

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar direct €255

Een laag tarief voor gas en stroom De energierekening naar beneden. Binnen enkele minuten geregeld. Lees hieronder alle informatie.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het lijkt zo mooi: jouw energiecontract slim aangaan voor meerdere jaren. Dit kan meestal tot vijf jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Als je kiest voor een lange periode ontvang je een leuke korting. Ja toch? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Sterker nog: langetermijncontracten kennen duurdere prijzen in vergelijking met kortstondige contracten. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Den Burg? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Oxxio .

Een voorbeeld (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Looptijd Leverancier Bonus Premie/maand Jaarkosten
1 jaar Oxxio €160 €13,33 €1.529,80
3 jaar Oxxio €220 €6,11 €1.649,80
5 jaar Oxxio €0 €0 €1.769,80

Bij een contract van bijv. 5 jaar zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene stroom wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het duurzame hiervan is de besparing op CO2 en afvalstoffen. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Vaak wordt beweerd dat groene stroom een hoger tarief heeft. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Met behulp van onze zoekmachine vergelijk je vluchtig en gemakkelijk de verschillende aanbieders van groene stroom. Kies hierbij voor “100% duurzame energieleveranciers Den Burg”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op energie van een windturbine of zonnepanelen. Of zoek expliciet naar groene energie uit NL.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Den Burg:

 1. Allure Energie
 2. Fenor
 3. Qurrent

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elk gebouw in Den Burg waar energie geleverd wordt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Werk jij met een enkele meter? Dan wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. In het geval van een dubbele meter kunnen de tarieven worden uitgesplitst. Een tarief voor de piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een afwijkend tarief voor daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, in de weekenden en reguliere feestdagen). Welk tarief het voordeligst is, verschilt enorm per situatie.

Verbruik jij een belangrijk deel van de energie in de daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Houdt dit in gedachten: het is een hele klus om stroom vooral in de daluren te consumeren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Voorbeelden zijn computers en keukenapparatuur. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Dit vergt dus een hele andere planning. En de winst is minimaal. Ons advies: selecteer het enkeltarief. Besparen met het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Bovendien ben je met het enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij De Vastelastenbond.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Direct online overstappen van energie in Den Burg? De twee contractsoorten zijn een vast of variabel tarief. Waarin verschillen deze van elkaar? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? Een veel gekozen mogelijkheid is de vaste energietarieven. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vaste tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan wijzigen de prijzen tijdens het contract niet. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Gaan de prijzen omlaag? Dan zul jij daar niks van merken. In de plaats Den Burg is het vaste energietarief zeer zeker geschikt.

Variabel tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen en contractuele verplichtingen worden herberekend. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De tarieven en prijsverandering is doorgaan lastig te schatten. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Ben je ontevreden over jouw aanbieder van gas en licht? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Dan kun je mogelijk je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en snel overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Energieaanbieders bieden vaak fantastische welkomstbonussen. Maar per wanneer kan ik overstappen? Hoe gaat dat in z’n werkt? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik veranderen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van 4 weken. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Eerder opzeggen kan wel, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €190

 1. Pluis uit wanneer jouw contract afloopt.
 2. Ga energieprijzen vergelijken gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Selecteer de beste en scherpste energie-aanbieder.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Je kunt 14 dagen overwegen of je het echt wilt.
 6. De nieuwe energiemaatschappij regelt de overstap.
 7. De aankomende overeenkomst gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen met zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Den Burg zonnepanelen op jouw woning? In dat geval wek jij zelf al energie op. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Noord-Holland. Elke 12 maanden vind hiervoor een compensatie plaats. In de volksmond is dat ‘salderen’. Ook met zonnepanelen is een vergelijking van energieprijzen een must. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Woold.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Is dit een getal in de min? Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Je vult het berekende stroomverbruik in. Was dit een negatief getal? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je checkt nu de aantrekkelijkste stroomleverancier gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Suggestie: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Kies de datum van overstappen. Interessant: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Den Burg


Ontdek de goedkoopste energie in Den Burg

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of is er sprake van verhuizing en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Selecteer nu meteen de goedkoopste stroom in Den Burg (en gas). Overstappen na de energievergelijking gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Vul je adresgegevens in (Noord-Holland)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Hier kun je kiezen tussen variabel of vast.
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Scoort een 7
Charmante service
Aantrekkelijke kortingen

logo essent

Essent

Populaire aanbieder
Maandelijks bijstellen
Scherpe welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Behulpzame service
Interessante kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
Variabele stroomprijzen
Flinke welkomstpremie

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
Snel overstappen
Hoge aanbiedingen

logo current

Qurrent

Groenste leverancier
Simpele voorwaarden
Goede aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

100% groen
Snel oversluiten
Fikse aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Jong energiebedrijf
Nette service
Goede welkomstkorting

logo engie

Engie

ENGIE app
Vaste prijs stroom
Flinke welkomstcadeaus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Simpel bestelproces
1 jaar vast of variabel
Hoge welkomstkorting

logo delta energie

Delta

Zeeuwse stroom
Tussentijds aanpassen
Hoge welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

14 dagen bedenktijd
Maandelijks bijstellen
Scherpe aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Den Burg

Gasverbruik vormt voor een groot deel de energierekening die op de mat valt. Waarvoor gebruiken we gas? Nou om het in huis warm te maken, voor warm water en om het fornuis te gebruiken. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Den Burg? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan zoek jij eenvoudig de aantrekkelijkste gasleverancier. Op deze website staat een overzicht van alle gasprijzen, met cashback-acties en welkomstbonussen. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Voer je postcode + huisnummer en het geschatte jaarverbruik in, en bekijk de laagste gasprijzen voor jouw woning (Texel). Een geschikte gasmaatschappij gevonden? Zet dan de overstap in werking. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. Gedurende deze 14 dagen mag je het contract altijd nog ontbinden. Stap over binnen een paar minuten, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Nieuwehorne.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en start met besparen in de gemeente Texel.