Energie vergelijken Witharen Vergelijk alle energieleveranciers en bespaar tot €266


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en gauw energieprijzen vergelijken in Witharen? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Hierbij kun je denken aan stroomleveranciers als Essent of Greenchoice. En er komen steeds meer aanbieders bij. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Witharen? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw individuele situatie. Hoe kan ik beginnen? Heel eenvoudig! Voer je postcode en huisnummer in, begroot jouw totale verbruik (gas en stroom) en kies het soort meter, (dubbele- of enkele meter). Aansluitend maak je een keuze voor de looptijd van het contract (dit kan zijn 2 jaren of direct opzegbaar) en selecteer je een vast of variabel tarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Vervolgens zie je binnen een paar seconden de goedkoopste energieleverancier. Van elke aanbieder vind je de kosten per 12 maanden en de aantrekkelijke welkomstpremie. Wil je aanvullende informatie? Via deze pagina lees je praktische info over stroom, gas en licht in Witharen.

Alle maatschappijen

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Overstappen is zo gepiept

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Goedkopere energierekening

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar eenvoudig €190

Een laag tarief voor gas en stroom Een goedkoop energiecontract afsluiten. Wie wil dat nou niet? Check op deze pagina alle details.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het lijkt verstandig: jouw energiecontract gewoon aangaan voor meerdere jaren. Dit kan meestal tot vijf jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan is de kortingsactie nog gunstiger. Mee eens? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Nee, het wordt nog mooier: langetermijncontracten zijn prijziger dan een kortdurend contract. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Witharen? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Zie ook het onderstaande voorbeeld van Qurrent .

Rekenvoorbeeld (van een doorsnee-gezin)

Contract Maatschappij Premie Korting/maand Jaarkosten
1 jaar Qurrent €250 €20,83 €1.622,50
3 jaar Qurrent €200 €5,56 €1.742,50
5 jaar Qurrent €0 €0 €1.862,50

Bij langlopende contracten ga je minder betalen voor je gas en stroom. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Waar moet ik zijn voor goedkope groene energie?

Groene stroom wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het duurzame hiervan is de besparing op CO2 en afvalstoffen. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom erg duur is. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Via energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je snel & zonder problemen de verschillende aanbieders van groene stroom. Hiervoor kies je het selectievakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Witharen”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op energie opgewekt door windmolens en/of zonnepanelen. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar groene energie uit NL.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Witharen:

 1. Vandebron
 2. Essent
 3. Qurrent

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elk huis in Witharen waar stroom wordt gebruikt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat is het onderscheid tussen de meters? In het geval van een enkele meter betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. In het geval van een dubbele meter kunnen de tarieven worden uitgesplitst. Een prijs voor piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) een een prijs voor daluren (’s avonds en ’s nachts, voor 7 uur ’s ochtends en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welk soort tarief resulteert in de laagste energierekening is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Consumeer je het leeuwendeel van de energie op daluur momenten? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Neem dit in acht: het is best lastig om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Bijvoorbeeld computers en keukenapparatuur. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je planning dien je dus altijd aan te passen. En de opbrengst is marginaal.Onze aanbeveling: kies voor het enkeltarief. Bezuinigen door het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Daarnaast ben je met het enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Bekijk direct de aanbieder Qurrent.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Witharen? Dan heb je de keuze tussen vaste en variabele tarieven. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? Met welke soort tarief ben ik het beste af? De meest gekozen optie is de vaste energietarieven. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vaste tarieven
Prefereer jij het vaste tarief? Dan fluctueren de prijzen gedurende de contractperiode niet. Een stukje waarborg en vastigheid. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In en rondom Witharen is het vaste energietarief het meest populair.

Variabel tarief
Prefereer jij het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven tijdens het contract veranderen. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, doorgaans in de periode Juli en Januari. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De wisseling van prijzen is lastig te voorspellen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet blij met jouw bedrijf dat stroom en gas levert? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Wellicht kun je de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En de besparing is niet mals. Energiemaatschappijen hanteren doorgaans goede welkomstkortingen. Wanneer kan ik de overstap maken? Maar hoe werkt dat precies? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik al switchen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van enkele weken. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €212

 1. Bekijk wat de einddatum van het contract is.
 2. Bekijk de actuele energietarieven gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Kies de beste en lucratiefste leverancier.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. Jullie aankomende energieaanbieder sluit jouw energie netjes over.
 7. Dit fonkelnieuwe contract gaat in op de gekozen datum.

Overstappen + zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Witharen zonnepanelen laten plaatsen? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Overijssel. Per jaar zal de maatschappij jou hierin tegemoetkomen. De benaming hiervoor is salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Schalkhaar.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Komt hier een negatief cijfer uit? Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je ontdekt nu de goedkoopste leverancier die past bij jouw situatie. Cruciaal: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Advies: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Witharen


Vind de goedkoopste energie in Witharen

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of heb je een nieuwbouwwoning en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Bekijk nu probleemloos de goedkoopste stroom in Witharen (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie kan je nu online doen zonder moeite:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Overijssel)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom door.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. De actuele opties zijn vast en variabel.
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Scoort een 7
3 jaar vast of variabel
Prominente kortingen

logo essent

Essent

Bekende leverancier
Eenvoudig afsluiten
Sublieme acties

logo eneco

Eneco

Ook bronwarmte
Persoonlijke service
Concurrerende kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Groene windstroom
1 jarig contract
Scherpe welkomstpremie

logo oxxio

Oxxio

Energiebuddy
Variabele gasprijzen
Flinke welkomstbonus

logo current

Qurrent

Windtegoed
1 jarig contract
Mooie aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Groen voorop
Snel overstappen
Flinke welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Actief sinds 2014
Charmante service
Goede welkomstpremie

logo engie

Engie

CO2 beperkt
Duidelijke voorwaarden
Hoge welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

100% Wind-energie
Hulp bij overstappen
Hoge aanbiedingen

logo delta energie

Delta

Ook TV & Internet
Persoonlijk advies
Mooie welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

Terugleververgoeding
1 jarig contract
Mooie welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Witharen

Het verbruikte gas vormt voor een groot deel de energienota. Gas wordt vooral gebruikt natuurlijk voor de verwarming, voor heet water uit de kraan en voor bijv. keukenapparaten. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Witharen? Door onze gas-vergelijker te gebruiken check je direct de meest betaalbare gas aanbieder. Via de vergelijker bekijk je de huidige gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstcadeaus. Alle gasprijzen op een rij? Geef je postcode, huisnummer en het m3-gasverbruik per jaar in, en check de goedkoopste gastarievenvoor jouw woning (Ommen). Een geschikte gasmaatschappij gezien? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. In deze periode ben je vrij om er toch van af te zien. Stap vandaag nog over, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Herwen.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders en regel de overstap online in de gemeente Ommen.