Energie vergelijken Den Helder Vergelijk alle energieleveranciers en ontvang een voordeel tot €278


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en binnen mum van tijd energieprijzen vergelijken in Den Helder? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Hierbij kun je denken aan stroomaanbieders als Vrijopnaam en HVC. En er komen steeds meer aanbieders bij. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Den Helder? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw huis. Hoe werkt dat vergelijken? Het is simpel. Voer je postcode en huisnummer in, begroot jouw totale verbruik (kWh stroom en m3 gas) en kies het soort meter, (dit is een dubbele of enkele meter). Aansluitend bepaal je de looptijd van het energiecontract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of een tijdelijk energiecontract) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Hierna zie je direct de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke maatschappij vergelijk je de jaarlijkse kosten en de geldende welkomstpremie. Precies weten hoe het allemaal werkt? Via deze website ontdek je uitvoerige details over stroom, gas en licht in Den Helder.

Alle aanbieders

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Gemakkelijk overstappen

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Lagere prijzen voor energie

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar direct €239

Een laag tarief voor gas en stroom Minder betalen voor je energie. Wie wil dat nou niet? Bekijk direct meer informatie

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het lijkt zo mooi: jouw energiecontract slim vastzetten voor meerdere jaren. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. En als je lang kant blijft is de kortingsactie nog gunstiger. Of juist niet? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Let nu goed op: energiecontracten met een lange looptijd hebben hogere prijzen i.v.m. een kortlopend contract. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Den Helder? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. We hebben een berekening gemaakt van Energiedirect.nl.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (gerekend met een gemiddeld gezin)

Duur Aanbieder Bonus Premie/maand Kostenplaatje
1 jaar Energiedirect.nl €200 €16,67 €1.530
3 jaar Energiedirect.nl €260 €7,22 €1.650
5 jaar Energiedirect.nl €0 €0 €1.770

Bij een lang contract betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Is groene energie automatisch duurder dan grijze?

Groene energie wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het belangrijkste pluspunt is de besparing op CO2 en afvalstoffen. En dat draagt bij aan een beter milieu. Veel mensen denken dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Aan de hand van energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je snel & soepel de populaire groene stroom leveranciers. Klik het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Den Helder”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op stroom van windmolens of zonnepanelen. Of ga voor uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Den Helder:

 1. Anode Energie
 2. Essent
 3. Vrijopnaam

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elke inwoner van Den Helder waar stroom wordt gebruikt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Werk jij met een enkele meter? Dan wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. In het geval van een dubbele meter kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. Een tarief voor de piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een apart tarief voor daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, vroeg in de ochtend en met bijv. kerst). Welk soort tarief resulteert in de laagste energierekening is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Verbruik je relatief veel van de stroom in de daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Neem dit in acht: het valt soms tegen om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Onder andere computers en keukenapparatuur. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En de opbrengst is marginaal.Veel mensen zeggen daarom: selecteer het enkeltarief. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief valt tegen. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Lees online nu alles over de aanbieder Energiedirect.nl.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Den Helder? Het aanbod bestaat uit flexibele of vaststaande prijzen. Wat is nu precies het verschil? En wat past bij mijn situatie? Het gros van de woningen gebruikt het vaste energietarief. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vaste tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen gedurende de contractperiode niet. Zo weet je waar je aan toe bent. Gaan de prijzen omlaag? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In de plaats Den Helder zijn de vaste energietarieven erg populair.

Variabel tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom binnen jouw contract worden herberekend. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, vaak is dat in januari en in juli. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De wisseling van prijzen is moeilijk in te schatten. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet blij met jouw huidige energieleverancier? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Doorgaans kun jij jouw huidige energiecontract opzeggen en direct overstappen. En dat kan flink geld besparen. Leveranciers stunten met enorme welkomstacties. Per wanneer kan ik overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik wisselen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van 1 maand. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Heb je een contract met vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €135

 1. Ga na wat de einddatum van het contract is.
 2. Check energieprijzen op basis van jouw gegevens.
 3. Filter de beste en goedkoopste stroomleverancier.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. De toekomstige energiemaatschappij zegt jouw huidige contract op.
 7. De nieuwe overeenkomst gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen + zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Den Helder zonnepanelen tot je beschikking? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Noord-Holland. Per jaar ontvang je daarvoor een vergoeding. Dit noemen we salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Bekijk eens het volgende stappenplan. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Witmarsum.

 1. Maak een begroting van het verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je ziet direct de voordeligste maatschappij voor jouw situatie. Goed om te weten: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Suggestie: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Den Helder


Overstappen naar de goedkoopste energie in Den Helder

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Ontdek nu zonder moeite de goedkoopste stroom in Den Helder (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Noord-Holland)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Kies eventueel voor enkel aanbieders met groene energie.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Je kan kiezen uit variabel of vast.
7. Bekijk de zoekresultaten en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Slimme bespaartips
Betalen in termijnen
Goede welkomstbonus

logo essent

Essent

Ook alleen gas
Inzicht in je verbruik
Scherpe welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Uniek EcoGas
Persoonlijke service
Prominente acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Voor ondernemers
Online account
Aanzienlijke acties

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
Gemakkelijk oversluiten
Goede welkomstbonus

logo current

Qurrent

Groene energie
Duidelijke voorwaarden
Sublieme kortingen

logo green choice

Green Choice

100% groen
Snel overstappen
Flinke aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
Persoonlijke service
Aantrekkelijke kortingen

logo engie

Engie

Helemaal groen
Variabele stroomprijzen
Flinke welkomstcadeaus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
3 jaar vast of variabel
Interessante kortingen

logo delta energie

Delta

100% Zeeland
2 jarig contract
Flinke welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

Beoordeling: 8.1
Variabele gasprijzen
Prominente acties


Prijzen gas vergelijken in Den Helder

Gasverbruik beslaat het grootste gedeelte van de energierekening die op de mat valt. Gas wordt verbruikt natuurlijk voor de verwarming, voor een lekker warm bad en voor sommige keukenapparatuur. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Den Helder? Met behulp van onze gas-vergelijker check je eenvoudig de goedkoopste aanbieder. Op deze website staat een overzicht van alle gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstcadeaus. Weten wat je voor gas kwijt bent? Kies de postcode, huisnummer en het geschatte jaarverbruik in, en vind de laagste gastarieven voor jouw locatie en gasverbruik (Den Helder). Een betaalbare aanbieder achterhaald? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Het contract ontbinden doe je niet zelf. De nieuwe aanbieder regelt dit. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. Binnen deze 2 weken ben je vrij om er toch van af te zien. Stap nu over in een paar minuten, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Nieuwerkerk.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en stap online over in de gemeente Den Helder.