Energie vergelijken Den Horn Start met vergelijken en krijg een korting tot €255


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en haastig energieprijzen vergelijken in Den Horn? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Vertrouwde namen zijn stroom maatschappijen zoals bijv. UnitedConsumers of HVC. En er komen steeds meer aanbieders bij. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Den Horn? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw thuis. Hoe doe ik dit? Het stelt maar weinig voor. Voer je postcode en huisnummer in, geef aan wat het verbruik is (stroom en gas) en selecteer de elektriciteitsmeter (een dubbele of enkele meter). Verder maak je een keuze voor de looptijd van jouw contract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of een tijdelijk energiecontract) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Hierop volgend ontdek je binnen een paar seconden de goedkoopste energiemaatschappij. Per verstrekker vind je wat je per jaar kwijt bent en de hoogte van de welkomstbonus. Advies nodig? Via deze pagina ontdek je uitgebreide informatie over gas, stroom en licht in Den Horn.

Alle leveranciers

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Gelijk oversluiten

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Bespaar op je energierekening

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar tot €278

Een laag tarief voor gas en stroom Besparen op je energierekening. Wie wil dat nou niet? Check op deze pagina alle details.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het lijkt verstandig: het energiecontract meteen voor een langere periode vastzetten. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. Als je kiest voor een lange periode ontvang je een leuke korting. Klopt dat? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Nee, het wordt nog mooier: energiecontracten met een lange looptijd zijn kostbaarder dan contracten die je vastzet voor de korte termijn. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Den Horn? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Vattenfall.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (op basis van gemiddeld gezin)

Looptijd Maatschappij Korting Korting/maand 12 maanden
1 jaar Vattenfall €220 €18,33 €1.530,10
3 jaar Vattenfall €280 €7,78 €1.650,10
5 jaar Vattenfall €0 €0 €1.770,10

Bij langlopende contracten daalt het tarief voor gas en stroom. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Ik wil overstappen naar groene energie, waar kan dat?

Groene stroom is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Voorbeeld zijn zon en wind. Het belangrijkste pluspunt is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. De gedachte is dat groene stroom erg duur is. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Aan de hand van onze tool vergelijk je gauw en probleemloos de verschillende aanbieders van groene stroom. Hiervoor kies je het selectievakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Den Horn”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op stroom afkomstig van zonnepanelen of juist windmolens. Of beperk je zoekopdracht tot uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Erkende leveranciers van groene stroom in Den Horn:

 1. Clean Energy
 2. Huismerk Energie
 3. UnitedConsumers

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Ieder adres in Den Horn waar stroom wordt gebruikt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Heb je een enkele meter? Dan betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Wanneer je een dubbele meter hebt kunnen de tarieven worden uitgesplitst. In de volksmond zijn dit piekuren (overdag) en een tarief voor de daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, op zaterdagen en zondagen en met feestdagen). Welk tarief voor jullie het goedkoopste is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Consumeer je het grootste gedeelte van de stroom op daluur tijden?Pas dan loont het dubbeltarief. Goed om te weten: het is best lastig om stroom vooral in de daluren te consumeren. De meest producten staan thuis continu aan. Onder andere koelapparatuur en routers. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Dit vergt dus een hele andere planning. Het levert ook nog eens weinig op. Ons advies: een enkeltarief is duidelijker. Besparen met dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Voorts is een huishouden met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Bekijk direct de aanbieder Engie.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Den Horn? Dan is er de opties voor een vast of variabel tarief. Wat is nu precies het verschil? Voor welk prijstype moet ik kiezen? Een veel gekozen mogelijkheid is de vaste energietarieven. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vast tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan fluctueren de tarieven nooit zolang jouw contract loopt. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan zul jij daar niks van merken. In de omgeving Den Horn zijn de vaste energietarieven erg populair.

Variabele tarieven
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie binnen jouw contract opnieuw bepaald worden. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, vaak in het voorjaar en najaar. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De tarieven en prijsverandering is lastig te voorspellen. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet blij met jouw huidige energie aanbieder? Vind je de energienota aan de hoge kant? Wellicht kun je jouw huidige energiecontract opzeggen en snel overstappen. En dat kan flink geld besparen. Energieaanbieders hanteren doorgaans reusachtige welkomstkortingen. Per wanneer kan ik overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik veranderen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van een kleine maand. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. Deze boete ligt al gauw op €151

 1. Check wanneer jij mag overstappen.
 2. Bekijk de actuele energietarieven gebaseerd op jouw situatie.
 3. Zoek de beste en voordeligste leverancier.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Je kunt 14 dagen overwegen of je het echt wilt.
 6. De nieuwe maatschappij regelt de overstap.
 7. Het kersverse contract wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen + zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Den Horn zonnepanelen laten plaatsen? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Groningen. Elk jaar heb je dan recht op een compensatie. Dit heet salderen. Ook met zonnepanelen is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Wittelte.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Is dit een getal in de min? We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je ziet in een oogopslag de voordeligste energiemaatschappij voor jou. Tip: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Interessant: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Den Horn


Overstappen naar de goedkoopste energie in Den Horn

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Kies nu snel de goedkoopste stroom in Den Horn (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen kan je nu online doen zonder moeite:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Groningen)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Vaststaande prijzen, of juist flexibel?
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
Persoonlijk advies
Hoge welkomstbonus

logo essent

Essent

Levert panelen
Charmante service
Goede welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Ook bronwarmte
Vaste prijs stroom
Concurrerende kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Voor ondernemers
Variabele gasprijzen
Fikse welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Supereasy
Aangename service
Verleidelijke acties

logo current

Qurrent

Groene stroom
1 jarig contract
Fikse welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

100% groen
Sympatieke service
Sublieme acties

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Simpele voorwaarden
Flinke aanbiedingen

logo engie

Engie

Ook laadpalen
Snel af te sluiten
Prominente kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Regelneef app
Goede service
Fikse aanbieding

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
Charmante service
Goede welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

Terugleververgoeding
Verbruik advies
Concurrerende acties


Prijzen gas vergelijken in Den Horn

Het gas (M3 verbruik) bepaalt deels de factuur van de energiemaatschappij. Waarvoor gebruiken we gas? Nou voor de verwarming, voor warm water en om eten te bereiden. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Den Horn? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan vergelijk je nu de meest betaalbare gas aanbieder. Op energieaanbiedingvergelijken.nl vind je actuele gasprijzen, met cashback-acties en welkomstpremies. Alle gasprijzen op een rij? Voer jouw locatie en een begroting van het gasverbruik, en ontdek de meest voordelige gas-tarieven voor jouw verbruik (Zuidhorn). Een goedkope organisatie gezien? Zet dan de overstap in werking. Dit vergt verder geen kennis. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. In dat tijdvak kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Waar wacht je op? Stap meteen over, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Nieuweroord.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Zuidhorn.