Energie vergelijken Den Oever Check alle energiemaatschappijen en bespaar wel €278


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Den Oever? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Denk aan stroom maatschappijen zoals Clean Energy of Pure Energie. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Den Oever? Vergelijk de prijzen voor jouw woning. Hoe werkt dat vergelijken? Het is simpel. Vul jouw postcode + huisnummer in, begroot jouw totale verbruik (stroom plus gas) en geef aan welke meter je hebt (dubbele- of enkele meter). Aansluitend selecteer je de looptijd van het energiecontract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of een tijdelijk energiecontract) en selecteer je een vast of variabel tarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Vervolgens vind je ogenblikkelijk de goedkoopste energie. Per maatschappij vind je de prijs per jaar en de hoogte van de welkomstbonus. Wil je aanvullende informatie? Op deze pagina check je uitgebreide informatie over gas, stroom en licht in Den Oever.

Alle organisaties

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Gelijk oversluiten

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Goedkopere energierekening

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar tot €223

Een laag tarief voor gas en stroom Minder betalen voor je energie. Wie wil dat nou niet? Bekijk direct meer informatie

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt een goede keuze: jouw energiecontract gelijk aangaan voor meerdere jaren. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Als je kiest voor een lange periode krijg je een hogere korting. Klopt dat? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Nee, het wordt nog mooier: energiecontracten met een lange looptijd zijn kostbaarder dan een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Direct een goedkoop energiecontract in Den Oever? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Zie ook het onderstaande voorbeeld van Eneco .

Een voorbeeld ter illustratie (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Contract Aanbieder Bonus Korting/maand Overzicht
1 jaar Eneco €240 €20 €1.530,20
3 jaar Eneco €300 €8,33 €1.650,20
5 jaar Eneco €0 €0 €1.770,20

Bij contracten van 2 of 3 jaar betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Waar moet ik zijn voor goedkope groene energie?

Groene energie wordt op een duurzame manier opgewekt. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het grote positieve aspect is dat er geen uitstoot van CO2 is. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Veel mensen denken dat groene stroom erg kostbaar is. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Aan de hand van onze zoekmachine vergelijk je vlot en zonder problemen de verschillende aanbieders van groene stroom. Klik het vakje “100% duurzame energieleveranciers Den Oever”. Optioneel kun je zelfs filteren op energie afkomstig van zonnepanelen of juist windmolens. Of ga voor enkel groene stroom uit Nederland.

Populaire groene energie in Den Oever:

 1. De Vastelastenbond
 2. Innova Energie
 3. Pure Energie

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elke woning in Den Oever waar stroom wordt gebruikt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Bij een enkele meter wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Wanneer je een dubbele meter hebt heb je te maken met 2 tarieven. In de volksmond zijn dit piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een tarief voor de daluren (in de nacht, op zaterdagen en zondagen en tijdens o.a. de paasdagen). Welke type tarief het meest geschikt is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Gebruik je het leeuwendeel van jouw energie in de daluren? Pas dan loont het dubbeltarief. Echter, let goed op: het is een hele uitdaging om stroom vooral in de daluren te consumeren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Bijvoorbeeld TV’s, PC’s en kookapparatuur. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Je planning dien je dus altijd aan te passen. En het levert niet veel op. Onze tip is: een enkeltarief is duidelijker. Geld besparen door het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Daarbij ben je met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij Fenor.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Den Oever? De twee contractsoorten zijn vaststaande en flexibele prijzen. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? En welk type tarief past bij mij? Het gros van de woningen gebruikt het vaste energietarief. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vaste tarieven
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Dalen de tarieven tussentijds? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. Rondom Den Oever is het vaste energietarief erg populair.

Variabele tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas en andere afspraken wisselen. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, vaak is dat in januari en in juli. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De prijs en tarief-ontwikkelingen zijn niet met zekerheid te zeggen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet blij met jouw huidige energie aanbieder? Vind je jouw energierekening te hoog? Tegenwoordig kan jij wellicht je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Energieaanbieders hanteren sublieme welkomstpremies. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Maar hoe werkt dat precies? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik veranderen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van 30 dagen. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Overstappen is mogelijk, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €286

 1. Bekijk wat de looptijd van het contract is.
 2. Vergelijk energieprijzen gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Zoek de beste en lucratiefste stroomleverancier.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. De toekomstige energieleverancier is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Dit fonkelnieuwe contract wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen met zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Den Oever zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Noord-Holland. Elk jaar heb je dan recht op een compensatie. De benaming hiervoor is salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Bekijk eens het volgende stappenplan. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Witteveen.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Komt hier een negatief cijfer uit? Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Je vult het berekende stroomverbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je treft eenvoudig de goedkoopste leverancier , berekend op basis van jouw gegevens. Aanwijzing: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Kies een overstapmoment. Hint: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Den Oever


Zo vind je de goedkoopste energie in Den Oever

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of is er sprake van verhuizing en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Check nu meteen de goedkoopste stroom in Den Oever (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Noord-Holland)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Je kan kiezen uit variabel of vast.
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Steeds duurzamer
Online verbruik inzien
Goede aanbieding

logo essent

Essent

Bekende leverancier
Goede service
Flinke aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
Goede service
Fikse welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ketelonderhoud
Nette service
Goede welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

24/7 app-contact
Persoonlijke service
Mooie welkomstcadeaus

logo current

Qurrent

De Buurtmolen
Nette service
Scherpe welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Ook biomassa
Goede service
Flinke welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Goede support
Contract wijzigen
Scherpe aanbiedingen

logo engie

Engie

Ook laadpalen
Direct overstappen
Mooie welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

Zonne-energie
Goede klantenservice
Goede welkomstpremie

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
Overstapservice
Flinke welkomstbonus

logo budget energie

Budget Energie

Energie Check
3 jarig contract
Scherpe aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Den Oever

Het verbruikte gas heeft een groot aandeel in de energienota. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, om ons huis te verwarmen, voor het verwarmen van water en om eten te bereiden. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Den Oever? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan vergelijk je binnen mum van tijd de meest voordelige gas aanbieder. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je alle gasprijzen bekijken, en uiteraard de scherpe acties en welkomstpremies. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Voer je postcode + huisnummer en een begroting van het gasverbruik, en achterhaal de goedkoopste gasprijzen in jouw woonplaats (Hollands Kroon). Een passende gasmaatschappij aangetroffen? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. De nieuwe aanbieder regelt dit. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. Gedurende deze 14 dagen kun je nog van het contract af. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Start nu ook met Energie vergelijken Nieuweschoot.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven en stap online over in de gemeente Hollands Kroon.