Energie vergelijken Witteveen Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en bespaar tot €292


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en binnen mum van tijd energieprijzen vergelijken in Witteveen? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Denk aan leveranciers van stroom als De Vastelastenbond en Oxxio. En het aanbod groeit. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Witteveen? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw situatie. Hoe kan ik beginnen? Eigenlijk is het kinderspel. Voer een postcode en huisnummer in, begroot jouw totale verbruik (m3 gas en Kwh stroom) en kies het soort meter dat jij hebt (enkele- of dubbele meter). Verder selecteer je jouw ideale looptijd van het energiecontract (bijvoorbeeld 1 jaar of een tijdelijk energiecontract) en kies je het gewenste energietarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Vervolgens zie je regelrecht de goedkoopste energieaanbieder. Van elke verstrekker zie je de kosten op jaarbasis en de hoogte van de welkomstpremie. Hulp nodig bij kiezen? Op energieaanbiedingvergelijken.nl tref je uitvoerige details over gas, stroom en licht in Witteveen.

Alle maatschappijen

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Snel online overstappen

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Lagere prijzen voor energie

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar vandaag nog €204

Minder betalen voor gas en stroom De energierekening naar beneden. Wie wil dat nou niet? Bekijk direct meer informatie

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het klinkt zo logisch: jouw energiecontract gelijk vastzetten voor meerdere jaren. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan reken je af tegen nog scherpere tarieven. Ja toch? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Nee, het wordt nog mooier: contracten met een lange looptijd kennen duurdere prijzen in vergelijking met kortlopende contracten. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Witteveen? Selecteer dan een 1-jarig contract. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Delta .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Contract Aanbieder Korting Bonus/maand Totaal
1 jaar Delta €150 €12,50 €1.622,75
3 jaar Delta €250 €6,94 €1.742,75
5 jaar Delta €0 €0 €1.862,75

Naarmate de contractperiode toeneemt betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene stroom wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Denk aan water, wind en zon. Het grootste voordeel is dat er geen uitstoot van CO2 is. En dat draagt bij aan een beter milieu. Je hoort regelmatig dat groene stroom erg kostbaar is. Gelukkig is dit vaak niet zo. Met de vergelijker vergelijk je rap en zonder problemen aanbieders van groene stroom in de buurt. Klik het vakje “100% duurzame energieleveranciers Witteveen”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op energie opgewekt door wind of de zon. Of ga voor slechts groene stroom met NL oorsprong.

Populaire groene energie in Witteveen:

 1. Allure Energie
 2. Fenor
 3. NLE

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Ieder adres in Witteveen met een energieaansluiting is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Wat is het onderscheid tussen de meters? Met zo’n enkele meter betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Met zo’n dubbele meter kunnen de tarieven worden uitgesplitst. In de volksmond zijn dit piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een lager tarief in de daluren (later op de avond, in de weekenden en met bijv. kerst). Welk tarief voor jullie het voordeligst is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Consumeer jij meer dan 50% van de energie rond de daluren? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Houdt dit in gedachten: het is niet altijd gemakkelijk om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Denk aan computers en keukenapparatuur. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je planning dien je dus altijd aan te passen. En je wint hooguit een paar tientjes. Wij adviseren daarom: ga voor het enkeltarief. De energierekening verlagen met het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Overigens ben je met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Bekijk alles over de maatschappij Liander.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Direct online overstappen van energie in Witteveen? Dan heb je de keuze tussen flexibele of vaststaande prijzen. Wat is nu precies het verschil? En wat past bij mijn situatie? De meest gekozen optie is de vaste energietarieven. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vast tarief
Ga jij voor het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven tijdens het contract niet. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan profiteer je hier niet van. In de plaats Witteveen zijn de vaste energietarieven veelvuldig afgesloten.

Variabel tarief
Prefereer jij het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas en contractuele verplichtingen schommelen. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, in eind Juli en in begin Januari. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De ontwikkelingen van de prijzen is lastig te voorspellen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Ben je ontevreden over jouw actuele energieleverancier? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Doorgaans kun jij je actuele energiecontract opzeggen en overstappen. En dat kan flink geld besparen. Energiemaatschappijen bieden namelijk sublieme welkomstkortingen. Wanneer kan ik de overstap maken? En hoe doe ik dat? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik veranderen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van 4 weken. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Overstappen is mogelijk, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €274

 1. Pluis uit wat de looptijd van het contract is.
 2. Check energieprijzen op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Sorteer de beste en betaalbaarste energie-aanbieder.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. Je nieuwe energiemaatschappij is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Dit fonkelnieuwe contract gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen + zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Witteveen zonnepanelen op jullie huis? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Drenthe. Elk jaar vind hiervoor een compensatie plaats. Dit principe is ‘salderen’. Ook met zonnepanelen is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Scharmer.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Is dit een getal in de min? Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Vul ook je echte stroomverbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je ziet eenvoudig de aantrekkelijkste energiemaatschappij gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Noemenswaardig: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Selecteer een overstapdatum. Cruciaal: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Witteveen


Ontdek de goedkoopste energie in Witteveen

Betaal jij teveel voor de stroom? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Selecteer nu gemakkelijk de goedkoopste stroom in Witteveen (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie doe je met de volgende stappen:

1. Geef de locatie van de woning door (Drenthe)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom door.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Vaststaande prijzen, of juist flexibel?
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
3 jarig contract
Goede welkomstcadeaus

logo essent

Essent

VerbruiksManager
Verbruik aanpassen
Verleidelijke acties

logo eneco

Eneco

Verspillingscheck
Vriendelijke service
Fikse welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Inzicht-app
Verbruik advies
Mooie welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

Energiebuddy
Hulp bij overstappen
Aantrekkelijke acties

logo current

Qurrent

NL windenergie
Duidelijke voorwaarden
Fikse welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
3 jarig contract
Mooie welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Prepaid
Duidelijke voorwaarden
Fikse welkomstkorting

logo engie

Engie

Helemaal groen
2 jarig contract
Verleidelijke acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Altijd duurzaam
Online verbruik inzien
Flinke aanbieding

logo delta energie

Delta

Ook biomassa
Diverse prijsafspraken
Fikse aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
3 jarig contract
Flinke aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Witteveen

Het verbruik van gas heeft een groot aandeel in de factuur van de energiemaatschappij. Het gas wordt doorgaans gebruikt voor de verwarming van het huis, voor heet water uit de kraan en om het fornuis te gebruiken. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Witteveen? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan vergelijk je gelijk de meest voordelige maatschappij. Met behulp van deze site staat een overzicht van alle gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstpremies. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Vul de postcode, huisnummer en het m3-gasverbruik per jaar in, en vind de laagste gastarieven voor jouw verbruik (Midden-Drenthe). Een geschikte gasmaatschappij achterhaald? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. In deze periode kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en pak die welkomstbonus! Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Heumen.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Midden-Drenthe.