Energie vergelijken Nieuweschoot Start met vergelijken en bespaar tot €297


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Nieuweschoot? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Vertrouwde namen zijn stroomaanbieders zoals bijv. Vandebron of Vattenfall. En het aanbod groeit. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Nieuweschoot? Vergelijk energieprijzen voor jouw persoonlijke situatie. Hoe dat werkt? Het stelt maar weinig voor. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, schat jouw verbruik (kWh stroom en m3 gas) en selecteer de gewenste meter (dubbel of enkel). Vervolgens selecteer je jouw ideale looptijd van de verbintenis (dit kan zijn 2 jaren of maandelijkse opzegbare energie) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Vervolgens tref je binnen een paar seconden de goedkoopste energiemaatschappij. Per verstrekker vergelijk je de jaarlijkse kosten en de beschikbare korting voor nieuwe klanten. Alles weten over contracten en tarieven? Hier lees je handige info over stroom, gas en licht in Nieuweschoot.

Alle leveranciers

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Gelijk oversluiten

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Goedkopere energierekening

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar eenvoudig €221

Een lage gas- en stroomrekening Een goedkoop energiecontract afsluiten. Dat wil toch iedereen? Hieronder vind je alle uitleg.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het lijkt verstandig: het energiecontract slim aangaan voor meerdere jaren. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. Wanneer je langere tijd klant wordt is de kortingsactie nog gunstiger. Of juist niet? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Nee, het wordt nog mooier: contracten met een lange looptijd zijn duurder dan contracten die je vastzet voor de korte termijn. Wil je een goedkoop energiecontract in Nieuweschoot? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Essent .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (gemiddeld gezin)

Duur Aanbieder Premie Korting/maand 12 maanden
1 jaar Essent €180 €15,00 €1.577,90
3 jaar Essent €240 €6,67 €1.697,90
5 jaar Essent €0 €0 €1.817,90

Bij contracten van 2 of 3 jaar betaal jij een voordeliger tarief. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Welke maatschappij levert betaalbare groene energie?

Groene energie wordt ingekocht via duurzame aanbieders. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Bijvoorbeeld zon, wind en water. De belangrijkste eigenschap dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Vaak wordt beweerd dat groene stroom erg duur is. Gelukkig is dit vaak niet zo. Aan de hand van energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je razendsnel en vloeiend leveranciers van groene stroom in jouw regio. Hiervoor kies je het selectievakje “alleen duurzame energieleveranciers Nieuweschoot”. Tip: filter nu ook op stroom van wind of de zon. Of zoek expliciet naar groene energie uit NL.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Nieuweschoot:

 1. Energiedirect.nl
 2. Essent
 3. Noordelijk Lokaal Duurzaam

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elk gebouw in Nieuweschoot met een energieaansluiting heeft een enkele of dubbele meter. Hoe verschillend zijn deze meters? Werk jij met een enkele meter? Dan betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Bij een dubbele meter kunnen de tarieven worden uitgesplitst. In de volksmond zijn dit piekuren (overdag) en een afwijkend tarief voor daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, in het weekend en met bijv. kerst). Welke van deze opties het voordeligst is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Gebruik je het leeuwendeel van de stroom tijdens daluren? Pas dan loont het dubbeltarief. Maar let op: het is niet altijd gemakkelijk om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Neem nou de vrieskist of WIFI. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Onze aanbeveling: kies voor het enkeltarief. Besparen met het dubbeltarief is niet eenvoudig. Voorts is een huishouden met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Liander.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Nieuweschoot? Dan is er de opties voor een vast of variabel tarief. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? Veel consumenten kiezen voor het vaste energietarief. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vaste tarieven
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Gaan de prijzen omlaag? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In de plaats Nieuweschoot is het vaste energietarief zeer zeker geschikt.

Variabel tarief
Ga jij voor het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom en contractuele verplichtingen opnieuw bepaald worden. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, in Januari en in Juli. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De prijs en tarief-ontwikkelingen zijn niet met zekerheid te zeggen. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet content met jullie huidige energie aanbieder? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Dan kun je mogelijk de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Energiemaatschappijen bieden namelijk sublieme welkomstbonussen. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Maar hoe werkt dat precies? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik overgaan?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van een kleine maand. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Heb je een contract met vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Voortijdig switchen kan, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €256

 1. Ga na wat de einddatum van het contract is.
 2. Vergelijk energieprijzen met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Selecteer de beste en voordeligste stroomleverancier.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. Jouw nieuwe leverancier zegt jouw huidige contract op.
 7. Deze kersverse overeenkomst gaat in op de gekozen datum.

Overstappen met zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Nieuweschoot zonnepanelen op je adres actief? In dat geval wek jij zelf al energie op. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Friesland. Elk jaar heb je dan recht op een compensatie. In de volksmond is dat ‘salderen’. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Heumen.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Komt hier een negatief cijfer uit? Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je ziet in een oogopslag de meest betaalbare leverancier voor jouw situatie. Noemenswaardig: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Kies de datum van overstappen. Cruciaal: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Nieuweschoot


Overstappen naar de goedkoopste energie in Nieuweschoot

Betaal jij teveel voor de stroom? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Check nu gemakkelijk de goedkoopste stroom in Nieuweschoot (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen is een fluitje van een cent:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Friesland)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Vaste of juist variabele prijzen?
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
Snel oversluiten
Flinke aanbieding

logo essent

Essent

Levert panelen
Sympatieke service
Prominente kortingen

logo eneco

Eneco

Slimme thermostaat
Variabele stroomprijzen
Hoge welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Groene windstroom
1 jarig contract
Scherpe welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

Europese windstroom
Betalen in termijnen
Aanzienlijke acties

logo current

Qurrent

Slimme meter
Online verbruik inzien
Verleidelijke kortingen

logo green choice

Green Choice

Duurzaam opgewekt
Snel oversluiten
Aantrekkelijke kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Overstaphulp
Scherpe aanbieding

logo engie

Engie

CO2 beperkt
Goede service
Goede welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

Sinds 2002
Flexibele gasprijs
Fikse welkomstkorting

logo delta energie

Delta

Warmtepompen
Variabele stroomprijzen
Mooie welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

Kan salderen
Persoonlijke service
Interessante acties


Prijzen gas vergelijken in Nieuweschoot

Gasverbruik vormt voor een groot deel de maandelijkse energierekening. Wat voor functie heeft gas? Wel, om het in huis warm te maken, om water op te warmen en om het fornuis te gebruiken. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Nieuweschoot? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan ontdek je binnen een paar seconden de meest betaalbare maatschappij. Via de vergelijker bekijk je de huidige gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstbonussen. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Kies de postcode, huisnummer en het m3-gasverbruik per jaar in, en achterhaal de laagste gasprijzen voor jouw verbruik (Heerenveen). Een geschikte gas leverancier aangetroffen? Stap dan direct online over. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. In deze periode kun je nog van het contract af. Stap vandaag nog over, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Start nu ook met Energie vergelijken Zevenaar.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en stap online over in de gemeente Heerenveen.