Energie vergelijken Woldendorp Vergelijk de energieaanbieders en krijg kortingen tot wel €255


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en haastig energieprijzen vergelijken in Woldendorp? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Denk aan leveranciers van stroom als Allure Energie of MAIN Energie. En het aanbod groeit. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Woldendorp? Vergelijk energieprijzen voor jouw situatie. Hoe kan ik beginnen? Het stelt maar weinig voor. Voer je postcode en huisnummer in, schat jouw verbruik (gas plus stroom) en geef aan welke meter je hebt (een dubbele of enkele meter). Vervolgens bepaal je de looptijd van de overeenkomst (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of een altijd opzegbaar contract) en selecteer je een vast of variabel tarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Hierop volgend tref je meteen de goedkoopste energiemaatschappij. Per aanbieder tref je wat je per jaar kwijt bent en de optionele korting voor nieuwe klanten. Is het nieuw voor jou? Hier vind je uitgebreide informatie over gas, stroom en licht in Woldendorp.

Alle organisaties

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Gelijk oversluiten

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Minder betalen voor energie

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar tot €254

Een lage stroom- en gasrekening. De energierekening naar beneden. Dat laat jij toch niet liggen? Check op deze pagina alle details.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Veel mensen denken als volgt: het energiecontract gewoon vastzetten voor meerdere jaren. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan zijn de voordelen nog veel groter. Ja toch? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Let nu goed op: energiecontracten met een lange looptijd zijn gepeperder dan een beperkte contractperiode. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Woldendorp? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Qurrent .

Een voorbeeld (op basis van gemiddeld gezin)

Contract Leverancier Bonus Premie/maand Totaal
1 jaar Qurrent €220 €18,33 €1.623,10
3 jaar Qurrent €320 €8,89 €1.743,10
5 jaar Qurrent €0 €0 €1.863,10

Naarmate de contractperiode toeneemt betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Ik wil overstappen naar groene energie, waar kan dat?

Groene energie heeft betrekking op energie die duurzaam is. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Denk aan water, wind en zon. Het belangrijkste pluspunt is de besparing op CO2 en afvalstoffen. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Dikwijls hoor je om je heen dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Middels onze zoekmachine vergelijk je vlot en soepel de populaire groene stroom leveranciers. Kies hierbij voor “alleen duurzame energieleveranciers Woldendorp”. Daarnaast kun je sorteren op stroom afkomstig van windmolens of zonnepanelen. Of filter op enkel groene stroom uit Nederland.

Populaire groene energie in Woldendorp:

 1. E.ON
 2. MAIN Energie
 3. Qurrent

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elk huis in Woldendorp waar stroom wordt gebruikt heeft een enkele of dubbele meter. Hoe verschillend zijn deze meters? Bij deze enkele meters is er 1 tarief voor alle stroom. Met zo’n dubbele meter heb je te maken met 2 tarieven. Een prijs voor piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een apart tarief voor daluren (later op de avond, tijdens weekenden en reguliere feestdagen). Welk soort tarief resulteert in de laagste energierekening is, verschilt per situatie.

Gebruik je het leeuwendeel van de stroom op daluur momenten? Dan is het dubbeltarief interessant. Echter, let goed op: het is een hele klus om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Neem nou koelapparatuur en routers. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. En het levert niet veel op. Wij adviseren daarom: het enkeltarief is eenvoudiger! Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Overigens ben je met een enkeltarief veel meer flexibel. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Cogas.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Woldendorp? Het aanbod bestaat uit een vast of variabel tarief. Maar wat zijn de verschillen? En wat past bij mijn situatie? De populairste keuze is die van de vaste energietarieven. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vast tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan fluctueren de prijzen tijdens het contract niet. Een stukje waarborg en vastigheid. Dalen de tarieven tussentijds? Dan profiteer je hier niet van. In de omgeving Woldendorp is het vaste energietarief zeer zeker geschikt.

Variabel tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie en contractuele verplichtingen veranderen. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, in eind Juli en in begin Januari. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. Deze prijsaanpassing is lastig te voorspellen. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet tevreden over jouw aanbieder van gas en licht? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Doorgaans kun jij je huidige leverancier / energiecontract opzeggen + overstappen. En de besparing is niet mals. Energieaanbieders geven jouw daverende welkomstacties. Maar wanneer kan ik overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik oversluiten?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van 4 weken. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Eerder opzeggen kan wel, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €195

 1. Bekijk wat de looptijd van het contract is.
 2. Vergelijk energieprijzen met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Kies de beste en betaalbaarste stroomaanbieder.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Je kunt 14 dagen overwegen of je het echt wilt.
 6. De nieuwe aanbieder is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Deze aankomende overeenkomst gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen en zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Woldendorp zonnepanelen tot je beschikking? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Groningen. Aan het einde van het jaar vind hiervoor een compensatie plaats. Dit heet salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Schelluinen.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Was dit een negatief getal? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je bekijkt in een oogopslag de meest betaalbare energieleverancier die past bij jouw situatie. Interessant: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Interessant: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Woldendorp


Overstappen naar de goedkoopste energie in Woldendorp

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of staat er een verhuizing op stapel en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Zoek nu snel de goedkoopste stroom in Woldendorp (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen is erg eenvoudig:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Groningen)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Wil je gebruik maken van groene stroom of niet?
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Hier kun je kiezen tussen variabel of vast.
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook zonnepanelen
Snel overstappen
Verleidelijke kortingen

logo essent

Essent

Bekende leverancier
Snel oversluiten
Goede aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
Online account
Fikse welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Voor ondernemers
Snel overstappen
Mooie welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
Duidelijke voorwaarden
Verleidelijke acties

logo current

Qurrent

Groenste leverancier
Eenvoudig afsluiten
Sublieme acties

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Eenvoudig afsluiten
Sublieme acties

logo energie flex

EnergieFlex

Slim besparen
Hulp bij overstappen
Aanzienlijke acties

logo engie

Engie

Ook laadpalen
Vaste prijs stroom
Goede welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

Volta Solar partner
Overstapservice
Fikse welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

Puur Zeeuws Groen
Goede service
Hoge aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

Simpele producten
Variabele stroomprijzen
Hoge welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in Woldendorp

Ons gasverbruik heeft een groot aandeel in de maandelijkse energierekening. Gas gebruiken we natuurlijk voor de verwarming, voor een lekker warm bad en voor sommige keukenapparatuur. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Woldendorp? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan vergelijk je binnen een paar seconden de goedkoopste gasmaatschappij. Op deze website vind je actuele gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstpremies. Weten wat jij per maand kunt besparen? Voer je postcode + huisnummer en het geschatte jaarverbruik in, en achterhaal aantrekkelijke gastarieven voor jouw locatie en gasverbruik (Delfzijl). Een voordelige leverancier ontdekt? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit vergt verder geen kennis. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. In die dagen kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Waar wacht je op? Stap meteen over, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Hidaard.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders en regel de overstap online in de gemeente Delfzijl.