Energie vergelijken Dieren Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en krijg een korting tot €234


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en vlug energieprijzen vergelijken in Dieren? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Bekende namen zijn stroommaatschappijen zoals Budget Energie en Pure Energie. En er komen steeds meer aanbieders bij. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Dieren? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw huis. Hoe gaat dat? Het is simpel. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, kies het geschatte verbruik (m3 gas en Kwh stroom) en kies het soort meter, (voor dubbel- of enkel tarief). Vervolgens kies je de ideale looptijd van jouw energiecontract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en kies je het gewenste energietarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Aansluitend vind je meteen de goedkoopste energieleverancier. Van iedere organisatie vind je de kosten per 12 maanden en de geldende cashback-korting. Advies nodig? Op deze pagina check je handige info over stroom, gas en licht in Dieren.

Alle aanbieders

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Snel overstappen van aanbieder

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Bespaar op je energierekening

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar tot wel €263

Een laag tarief voor gas en stroom De energierekening naar beneden. Ook voor jou interessant? Check op deze pagina alle details.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het klinkt zo logisch: jouw energiecontract direct afsluiten voor een aantal jaren. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft zijn de voordelen nog veel groter. Is dat zo? De energiemarkt werkt net wat anders. Nu moet je opletten: contracten met een lange looptijd kennen duurdere prijzen in vergelijking met een kortdurend contract. Direct een goedkoop energiecontract in Dieren? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Essent .

Een voorbeeld (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Contract Aanbieder Korting Korting/maand Jaarlijks
1 jaar Essent €200 €16,67 €1.530,75
3 jaar Essent €410 €11,39 €1.650,75
5 jaar Essent €0 €0 €1.770,75

Bij een contract van bijv. 5 jaar daalt het tarief voor gas en stroom. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Is groene energie automatisch duurder dan grijze?

Groene stroom is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Denk aan water, wind en zon. Het belangrijkste pluspunt is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Dat is vaak niet het geval. Op basis van deze pagina vergelijk je rap en probleemloos de verschillende aanbieders van groene stroom. Hiervoor kies je het selectievakje “alleen duurzame energieleveranciers Dieren”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op stroom van zonnepanelen of juist windmolens. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar slechts groene stroom met NL oorsprong.

Veel gekozen groene energie in Dieren:

 1. Energiedirect.nl
 2. HVC
 3. Powerpeers

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elke woning in Dieren waar stroom verbruikt wordt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat is het onderscheid tussen de meters? Werk jij met een enkele meter? Dan betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Bij een dubbele meter zijn er twee tarieven. Een tarief voor de piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een apart tarief voor daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, voor 7 uur ’s ochtends en reguliere feestdagen). Welk tarief de laagste prijs geeft is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Gebruik je relatief veel van jouw stroom in de daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Vergeet niet: het is een hele klus om energie met name in de daluren te gebruiken. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Denk aan computers en keukenapparatuur. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Het heeft dus een grote impact op je leven. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Onze tip is: selecteer het enkeltarief. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Bovendien ben je met het enkeltarief veel meer flexibel. Bekijk alles over de maatschappij Powerpeers.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Ga je overstappen van energie in Dieren? Dan is er de opties voor vaststaande en flexibele prijzen. Maar wat is precies het onderscheid? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? Het gros van de woningen gebruikt de vaste energietarieven. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vast tarief
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan wisselen de tarieven gedurende de contractperiode niet. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Dalen de tarieven tussentijds? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In de regio Dieren zijn de vaste energietarieven veelvuldig afgesloten.

Variabele tarieven
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en de voorwaarden veranderen. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De wisseling van prijzen is doorgaan lastig te schatten. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet te spreken over jouw aanbieder van gas en licht? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Tegenwoordig kan jij wellicht de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. Overstappen loont. Maatschappijen hanteren doorgaans interessante welkomstaanbiedingen. Per wanneer kan ik overstappen? En hoe doe ik dat? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik oversluiten?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van enkele weken. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Een overstap maken is echter wel een optie, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €146

 1. Pluis uit wat de looptijd van het contract is.
 2. Ga energieprijzen vergelijken gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Spot de beste en voordeligste aanbieder.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Je mag het aanbod nog 14 dagen in overweging nemen.
 6. De toekomstige energiemaatschappij regelt de overstap.
 7. De nieuwe overeenkomst wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen + zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Dieren zonnepanelen laten plaatsen? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Houd je elke maand stroom over? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Gelderland. Na afloop van elk jaar ontvang je daarvoor een vergoeding. In de volksmond is dat ‘salderen’. Zeker als je zonnepanelen hebt is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Woltersum.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je bekijkt nu de meest betaalbare stroom maatschappij voor jouw woning en verbruik. Let op: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Aanwijzing: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Dieren


Stap over naar de goedkoopste energie in Dieren

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Kies nu direct de goedkoopste stroom in Dieren (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie kan je nu online doen zonder moeite:

1. Geef de locatie van de woning door (Gelderland)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. De actuele opties zijn vast en variabel.
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
Termijnbedrag wijzigen
Aantrekkelijke acties

logo essent

Essent

Populaire aanbieder
Direct overstappen
Aantrekkelijke acties

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
2 jarig contract
Scherpe welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ketelonderhoud
Sympatieke service
Prominente kortingen

logo oxxio

Oxxio

24/7 app-contact
Meerdere contracten
Sublieme kortingen

logo current

Qurrent

De Buurtmolen
Termijnbedrag wijzigen
Sublieme kortingen

logo green choice

Green Choice

Duurzaamste merk
Goede medewerkers
Goede welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Actief sinds 2014
Nette klantenservice
Flinke welkomstbonus

logo engie

Engie

Klantbeoordeling: 8.5
Persoonlijk advies
Goede aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
Verbruik aanpassen
Prominente kortingen

logo delta energie

Delta

Slim wonen tips
3 jarig contract
Flinke welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

Energie Check
2 jaar vast of variabel
Goede aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Dieren

Jullie gasverbruik beslaat het grootste gedeelte van de maandelijkse energierekening. Het gas wordt doorgaans gebruikt voor de verwarming, voor heet water uit de kraan en om eten te bereiden. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Dieren? Door de gas-vergelijker tool in te vullen vind je binnen no-time de voordeligste maatschappij. Op die pagina kun je alle gasprijzen bekijken, en ook de kortingsacties en welkomstpremies. Direct alle gasprijzen vergelijken? Voer jullie adresgegevens in en een begroting van het gasverbruik, en bekijk de goedkoopste gastarievenin jouw woonplaats (Rheden). Een geschikte partij gezien? Start vandaag nog met besparen! Dit is niet moeilijk. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. Binnen deze 2 weken kun je nog van het contract af. Waar wacht je op? Stap meteen over, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Nu ook online: Energie vergelijken Niezijl.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers voor jouw situatie in de gemeente Rheden.