Energie vergelijken Diever Vergelijk de energieaanbieders en krijg een korting tot €284


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en snel energieprijzen vergelijken in Diever? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Hierbij kun je denken aan stroom maatschappijen als bijvoorbeeld De Vastelastenbond of Leon Zeewolde. En er komen steeds meer aanbieders bij. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Diever? Vergelijk de prijzen voor jouw individuele situatie. Hoe werkt dat vergelijken? Het is simpel. Vul jouw postcode + huisnummer in, geef aan wat het verbruik is (kWh stroom en m3 gas) en kies het soort meter dat jij hebt (dubbele- of enkele meter). Hierop volgend selecteer je jouw ideale looptijd van de verbintenis (dit kan zijn 2 jaren of maandelijkse opzegbare energie) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Aansluitend ontdek je regelrecht de goedkoopste energieleverancier. Van elke leverancier zie je de prijs per jaar en de geldende welkomstbonus. Alles weten over contracten en tarieven? Hier lees je rijke informatie over gas, stroom en licht in Diever.

Alle leveranciers

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Gelijk oversluiten

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Minder betalen voor energie

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar direct €206

Bespaar direct op jouw stroom & gas Een voordeliger energiecontract.Dat is voor iedereen relevant. Check op deze pagina alle details.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Veel mensen denken als volgt: het energiecontract gelijk voor een langere periode vastzetten. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Als je kiest voor een lange periode zijn de voordelen nog veel groter. Klopt dat? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Let nu goed op: lange verbintenissen kennen duurdere prijzen in vergelijking met een beperkte contractperiode. Wil je een goedkoop energiecontract in Diever? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). We hebben een berekening gemaakt van NLE .

Rekenvoorbeeld (gemiddeld gezin)

Contract Leverancier Bonus Premie/maand 12 maanden
1 jaar NLE €220 €18,33 €1.530,85
3 jaar NLE €110 €3,06 €1.650,85
5 jaar NLE €0 €0 €1.770,85

Bij contracten van 2 of 3 jaar betaal jij een voordeliger tarief. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene energie wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Denk dan aan wind, water en zon. Het duurzame hiervan is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom erg duur is. Dat is vaak niet het geval. Met behulp van deze website vergelijk je gauw en eenvoudig leveranciers van groene stroom in jouw regio. Klik wel even op het vakje met: “alleen duurzame energieleveranciers Diever”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op stroom van wind of de zon. Of zoek expliciet naar alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Populaire groene energie in Diever:

 1. Clean Energy
 2. Essent
 3. Qurrent

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elke inwoner van Diever waar energie geleverd wordt heeft een enkele of dubbele meter. Wat is het onderscheid tussen de meters? Met zo’n enkele meter heb je te maken met 1 tarief. Wanneer je een dubbele meter hebt heb je te maken met 2 tarieven. Men spreekt dan over piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een lager tarief in de daluren (’s avonds en ’s nachts, op zaterdagen en zondagen en met bijv. kerst). Welke optie voor jou resulteert in de laagste energierekening is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Verbruik jij meer dan de helft van de energie in de daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Vergeet niet: het is een hele uitdaging om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Denk aan de koeling en de standby-standen. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je planning dien je dus altijd aan te passen. Het levert ook nog eens weinig op. Ons advies: selecteer het enkeltarief. Bezuinigen door het dubbeltarief is gewoon lastig. Bovendien ben je met het enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Meer info? Bekijk details van leveranciers als Qurrent.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Ga je overstappen van energie in Diever? Het aanbod bestaat uit flexibele of vaststaande prijzen. Wat is nu precies het verschil? Met welke soort tarief ben ik het beste af? Het gros van de woningen gebruikt de vaste energietarieven. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vaste tarieven
Ga jij voor het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen niet zolang het contract nog loopt. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan heb je daar geen profijt van. In en rondom Diever zijn de vaste energietarieven voor veel mensen populair.

Variabel tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas en andere afspraken opnieuw bepaald worden. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, in Januari en in Juli. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. Deze prijsaanpassing zijn niet met zekerheid te zeggen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet tevreden over jouw bedrijf dat stroom en gas levert? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Misschien kun je je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. Overstappen loont. Leveranciers hanteren doorgaans interessante welkomstkortingen. Wanneer kan ik de overstap maken? Maar hoe werkt dat precies? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik overgaan?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van 1 maand. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €192

 1. Achterhaal hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Check energieprijzen op basis van jouw situatie.
 3. Spot de beste en voordeligste aanbieder.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Je mag het aanbod nog 14 dagen in overweging nemen.
 6. Jouw nieuwe energieaanbieder regelt de overstap.
 7. Het nieuwe contract wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen + zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Diever zonnepanelen op jouw woning? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Drenthe. Is er een contractjaar verstreken, dan compenseren ze je hiervoor. Dit noemen we salderen. Ook met zonnepanelen is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Wommels.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Dit kan een negatief getal zijn. Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je ziet eenvoudig de voordeligste stroom maatschappij die past bij jouw situatie. Goed om te weten: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Interessant: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Diever


Zo vind je de goedkoopste energie in Diever

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of een nieuwe woning gekocht en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Bekijk nu zonder moeite de goedkoopste stroom in Diever (en gas). Energie vergelijken en oversluiten gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Vul je adresgegevens in (Drenthe)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Kies eventueel voor enkel aanbieders met groene energie.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Vaststaande prijzen, of juist flexibel?
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Grootste aanbieder
Nette service
Aantrekkelijke kortingen

logo essent

Essent

Betrouwbaar
1 jarig contract
Hoge aanbieding

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Online verbruik inzien
Hoge welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ook alles-in-1
Behulpzame service
Scherpe welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
Sympatieke service
Concurrerende acties

logo current

Qurrent

Slimme meter
Behulpzame service
Concurrerende kortingen

logo green choice

Green Choice

Meest klantvriendelijk
Gemakkelijk oversluiten
Scherpe welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Fairtrade
Online account
Mooie welkomstbonus

logo engie

Engie

Helemaal groen
Nette service
Goede welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

Sinds 2002
Persoonlijk advies
Goede welkomstpremie

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
Verbruik advies
Prominente kortingen

logo budget energie

Budget Energie

Goedkoop groen
Vaste & variabele prijzen
Fikse aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Diever

Gasverbruik beslaat het grootste gedeelte van de factuur van de energiemaatschappij. Waarvoor gebruiken we gas? Nou om onze woningen op te warmen, om water op te warmen en voor sommige keukenapparatuur. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Diever? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan check je snel & overzichtelijk de voordeligste gasmaatschappij. Op die pagina bekijk je de huidige gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstcadeaus. Alle gasprijzen op een rij? Vul jouw postcode en het geschatte jaarverbruik in, en vind de laagste gastarieven voor jouw locatie en gasverbruik (Westerveld). Een interessante organisatie aangetroffen? Zet dan de overstap in werking. Dit vergt verder geen kennis. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. Gedurende deze 14 dagen ben je vrij om er toch van af te zien. Stap nu over in een paar minuten, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Nigtevecht.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven en start met besparen in de gemeente Westerveld.